• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: tak na mě za parkování ve vyznačeném parkovišti v zóně místní volali policajty... jako jo, no, podle katastru to vyznačené parkoviště je na soukromém pozemku patřícím k bytovému domu, ovšem při parkování kontroluju značky a ne katastrální mapu, že.
    Měla jsem tam to auto stát jedno odpoledne (když nám bagrovali příjezdovku), a stejně nějaký dobrák tu policii zavolal... teda to měli radost hlavně ti policajti, protože ti to měli jako zbytečný výjezd, neb když tam není značka soukromého parkoviště, tak co s tím. Takže mi sprostý lísteček za stěračem musel milý dobrák nechat sám (mám v tom domě známou se strategickým výhledem, tak mě později informovala).
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Peníze budou určitě taky náklad :-)

    TRISSIE: já za parkování v obytný zóně jednou dostal málem přes hubu :-) Obytná zóna, ve který byly celkem dva baráky a z toho ten první byl ještě ukázkový dům realitky. Pánovi v tom druhém (od kterého jsme byli dobrých 50m daleko) se nelíbilo, že jsme tam na ty dvě minuty zastavili a měl s tím nějaký problém. Když pak navzdory tomu, že chtěl, abysme vypadli, si nám stoupnul před auto, abysme nemohli nikam jet a začal rýt klíčem do kapoty, tak jsem mu řekl zcela upřímně, co si o něm myslím a už to bylo :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: tak ono dost často když se nehádáš, tak to skončí tou domluvou... taky jsem onehdá vyfasovala domluvu za parkování v obytné zóně, když jsem byla slušná a neagresivní.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TRISSIE: Souhlasím. Jen, že běžně se to všude toleruje, pokud vyloženě něčemu nebráníš (třeba tramvaji). Ale OK. Já se taky ani nehádal. I proto to asi dopadlo, jak to dopadlo. Mě spíše překvapilo, že měšťáci umí použít domluvu, když jsou motivováni k tomu, aby vybrali peníze kdekoliv kdykoliv.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: jenže ono cesta řidiče k bankomatu nespadá pod to, co je podle zákona "zastavit vozidlo":

    Zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele co se to děje s těma fízlama v praze? Minulej pátek zase generální lustrace na magistrále u povstání, včera večer u metra radlická...takže za chvíli zase baranďák atd...dřív to dělali cca co měsíc nebo dva a teď už co pár dní.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Kontrola povinné výbavy II - teaser - YouTube
    https://www.youtube.com/embed/8uiN4eLBNpA
    SPM
    SPM --- ---
    Hlavně mi přijde, že tohle zaparkování spouští davový šílenství :-) Já jsem nedávno takhle jel s kolegyní, která chtěla někde něco vyřídit. Ulice, auta po obou stranách parkovali kolmo k chodníku (respektive částečně na, dle značky). Ulice plná, takže jsem zastavil podélně, čímž jsem asi 3 zaparkovaná auta zablokoval. Nicméně já zůstal v autě, kdyby někdo chtěl odjet, tak mu uhnu. Za těch pár minut, co jsem tam byl, tak napřed přijelo další auto, které si stouplo jako já, ale kus za mě - ten už byl blíž křižovatce, takže ty projíždějící auta měly rázem o dost delší překážku, která na ně vykoukla sotva do té ulice vjeli. Ale pořád ještě docela ok (typan teda zamknul auto a někam šel :-D). Nicméně hned vzápětí přijelo auto z protisměru, které zaparkovalo podobně blbým způsobem hned naproti tomu za mnou. Čímž z té ulice na šířku už fakt skoro nic nezbylo, takže ty auta mezi tím pitomcem a tím druhým autem projížděly prakticky na zrcátka. No a poslední koruna byla, že se touhle skulinou začala cpát autoškola a nějaká dodávka. Z protisměru jelo nějaké auto, který když to viděl, tak zastavil a bliknul na ně, ať jedou. Ve chvíli, kdy se tam pomalu procpávala ta dodávka, tak se zespoda vynořil nějakej pyčus s obrovskou kšiltovkou a golfem, předjel to auto co pouštělo ty protijedoucí a najel čelně přímo proti té dodávce. Když jsem přijížděl, tak v tý ulici mimo parkovací místa nikdo nestál :-D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MVEK: Normální ulice, obousměrná, stání z obou stran. Tím, že jsem tam stál jsem ji zúžil na cca 1 pruh a kousek. Klasika. Všude se tak stojí... Pokud jen odběhneš do kšeftu apod. Ale asi to v pořádku není. Spíš, že to řešili, páč mě museli vidět.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Takže pokud jsi to splnil, tak mě to taky překvapuje, že se tím zabývali. Zvláště, když jsi očividně zastavil na chvíli.
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: A tam je jinak nějaká zóna, nebo normální ulice, kde bylo plno na stání?

    Já jen, že v zákonu je:
    "smí zastavit: v jedné řadě a rovnoběžně s okrajem pozemní komunikace; nedojde-li k ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, smí v obci řidič vozidla o celkové hmotnosti nepřevyšující 3500 kg zastavit a stát kolmo, popřípadě šikmo k okraji pozemní komunikace nebo zastavit v druhé řadě."
    a
    "(3) Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy; při zastavení musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro oba směry jízdy."

    Paragraf 25


    (A dobře, že jsem si to připomněl, protože jsem mezitím úplně zapomněl na tento, který ale nesouvisí s tímto případem:
    "(4) Při zastavení a stání nesmí řidič znemožnit ostatním řidičům vyjetí z řady stojících vozidel. Při zastavení a stání vedle vozidla s označením "Označení vozidla přepravujícího osobu těžce pohybově postiženou" musí ponechat boční odstup nejméně 1,2 m.")
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dneska jsem zastavil v Kralupech v druhé řadě u pošty a doběhl si vybrat do bankomatu. Stál jsem tam cca 2 minuty, s blinkrama, jenže jeli kolem měšťáci. Tak na mě začal, že tam nemám co dělat. Vysvětlil jsem mu, že jsem jen vyběhl do bankomatu. Docela mě překvapil. Hned dvakrát. Zaprvé, že to vůbec řešili, když jsem tam stál fakt dvě minuty. A za druhé mile, že to nakonec vyřešil domluvou, což bych od měšťáka fakt nečekal, když je pro ně každá pokuta plus.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SAMOUT: R10 už neexistuje:-).

    Ale mě spíš štve, že i pro osobáky ta 30ka je nařízená na tom nájezdu na spojku mezi Kbelskou a D10 směrem od severu. Jednak tedy nechápu u takto moderně stavěné stavby, proč udělají tak blbé klopení a ostrou zatáčku dohromady. Jednak ale za sucha to pro osobák na třicítku vůbec není, a už vůbec ne tak daleko, jak to omezení trvá. Takže tam vždy skřípu zuby zhruba ve čtyřicítce a vidím, jak seru některé spěchaly.
    RALI
    RALI --- ---
    BINARY_PARANOIC: no vida :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    RALI: takto to ostatně doporučuje i BESIP.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Mě zas vytáčej lidi, který se bojej jet na nájezdu, kterej je do U, jakoukoliv větší rychlostí než 30, a pak se tak i zařazujou. Resp. oni ať si dělaj co chtěj, ale tou třicítkou se kvůli nim musím zařazovat i já. Na to je několik klasik, např. z Kbelský na D8, na R10 u Počernic, nebo na D11 u Jirnů, vše směrem ku Praze. Z toho rostu. Když se někdo bojí zatáčky, tak ať si dá nějaký kondiční jízdy, tohle je nebezpečný celýmu okolí.
    RALI
    RALI --- ---
    SITH: jsou mista kde to fakt nejde, ale pokud je tam alespon regulerni odstavnej, do kteryho je videt, snazim se udrzovat alespon na 60 +- i za pripojovakem v odstavnym, abych se za nima pak plynule zaradil.
    SPM
    SPM --- ---
    Takovýho jsem naštěstí snad ještě nepotkal... za to ty, který se zařazujou hned a blokujou to auto před sebou, ikdyž přidává, těch je celá řada. Úplně nejlepší jsou ty na začátku D11 u Prahy, kde to z toho připojovacího pruhu střelí ještě na plný rovnou do levého a pak tam zdržujou a táhnou se jak šneci, protože ta jejich udejchaná nafta netáhne ani z poloviny tolik, jak si myslí...

    Zastavování na konci přípojného pruhu je často k vidění při připojování na Spořilovskou od Türkovy... tam tomu asi taky nahrává to, že ten připojovací pruh je dost krátkej a ještě blbě vedenej... nicméně tam zase ty auta jezdí 80 (teda, asi spíš 50, pač ten nájezd už je za kamerou se zpomalením na 50), takže připojit se tam ze zastavení ještě relativně jde...
    DYNK
    DYNK --- ---
    DAVETESS: Je to neprijemna situace a resim to stejne. To uz mam radsi, kdyz to tam ten prede mnou posle na zacatku pripojovaku a ja ho muzu tim zbytkem pripojovaku podjet.
    SITH
    SITH --- ---
    RALI: ja zazil nedavno poprvy, a snad naposledy podobnou situaci. Vjedu do připojovacího pruhu, chci se zařadit a tam za sebou tři kamiony, nalepený na sobě, s minimálním místem pro zařazení a já vezl celou rodinu, tak jsem nechtěl zařvat a musel to na konci připojováku fakt zastavit. Ne vždy se podaří
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam