• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    MVEK
    MVEK --- ---
    DANYSEK: No, já zaparkoval u Lidlu či Penny, nebo co to je u kruháče směrem na západ, a šel jsem si do něj koupit svačinu, ale pak jsme odběhli na zámek a vecpali to zhruba do té hodiny, co tam bylo navíc dáno s kotoučem. Jestli jde zastavit ještě někde jinde, a ne dál, to nevím.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: na Hluboke zaparkujes i bez placeni... Jen holt nesmis chtit stat na namesti kousek od zamku ;-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Poptávka je důležitá věc. Sice už jsem se zbavil takového toho syndromu z 90. let, že za stání platí jen neschopní nebo smetánka, že je to otázka šikovnosti najít parkování zdarma a trochu zdravého pohybu si kousek dojít.

    Ale záleží na okolnostech, mám několik situací:
    1) Nechce se mi platit třeba i jen 60 Kč na půlden nebo den, když se jedu do toho městečka podívat jen na skok, na zámek vyběhnu, ale nepůjdu ani na prohlídku, máme to jen jako max. hodinové zastavení na větším výletě nebo po cestě. (Příklad je třeba, ale netuším přesné ceny, z Hluboké nad Vltavou.)

    2) Platil jsem, a to když jsem v Mariánských Lázních zjistil, že je tam kromě hodinových sazeb i asi 10 nebo 15 minut za 10 nebo patnáct korun. Tehdy jsem na pokyn hotelu chvíli stál před domem a vynášel věci do hotelu, než mě pustili na své parkoviště kus dál. Další dny jsem tedy zjistil, že se tam má platit, ale je tam tahle možnost krátkého zastavení, tak jsem čestně doplatil to jedno stání navíc, a zaplatil si tedy opět stání na naložení věcí při odjezdu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: nelze tvrdit, ze by to Praha neresila - viz napr. podzemni parkoviste na Letne a u Prasneho mostu v ramci vystavby Blanky - bohuzel takovych staveb moc neni, zas jsme u toho ze to stoji mraky penez a ty proste nejsou v rozsahu, v jakem by bylo potreba (aka podzemni parkoviste). Je tu taky nejaka formalni delba moci - to co chce magistrat (tzn. kraj) se nutne nemusi protinat s tim, co chce mestska cast (tzn. co jinde obec/mesto), nehlede na stokrat omilane zajmove spolky typu AutoMAT (a dalsi mistni) - chybou je vnimat Prahu jen jako jeden celek, kdyz tomu tak ve skutecnosti neni - tech faktoru, co rozumnym resenim hazeji klacky pod nohy je spoustu. A samozrejme mame ohromny historicky dluh oproti zapadu, pokud jde o tuhle vystavbu... at uz jde o vyvedeni skutecne tranzitni dopravy z mesta, tak i reseni paterni komunikacni site uvnitr mesta, parkovani (nepovedena vystavba napr. u Veleslavina, kde nezbyly prachy atd).
    VYWERN: a cemu rikas rozumne zpoplatnene... ? Myslim, ze v tomhle se pohledy dost lisi :-) I ve srovnani se zapadem (treba Nemecko) si nemyslim, ze by placene stani stalo nesmyslny ranec penez... i ty zony jsou ostatne reseny podle nejakych cenovych pasem. Ohanime-li se tu trzni ekonomikou a vztahem casu k penezum, tak pak samozrejme cena (za parkovani) se odviji taky od poptavky... ;-) Je pochopitelne, ze parkovani v centru vyjde draz...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jinak se tedy omlouvám všem, kteří do Prahy nepáchnou za celý rok, že jsem tu nepřímo rozjel tak pragocentrickou diskuzi:-).

    Upřímně by mě situace třeba v Brně zajímala, protože to město mám rád, ale je pravda, že autem jsem přes něj jel zatím jen párkrát, spíš jsem se většinou pohyboval jen o víkendech MHD v širším centru.
    MVEK
    MVEK --- ---
    KRUPAN: Tak Butovice - Českomoravská je dobré, pokud tam je jen nějaká ta zastávka navíc k metru, která se dá i dojít při zdravých nohách.
    Ale Praha 4 (Chodov) - Praha 5 (Stodůlky apod.) je obecně zážitek. Autobus po Jižní Spojce některým pomůže dost, ale když už je člověk dál od něj, tak je to problém.
    Takže jako mnohé chápu. A nadával mi tu částečně invalidní člověk, který jezdil z Vinohrad na Brumlovku, že to má autem kolem 10 minut, zatímco MHD přes půlhodinu (s dojitím). Samo o sobě je to ještě málo, navíc na to auto to měl díky ZTP bez problémů s parkováním. Ale věřím, že u delších cest, ještě více mimo páteřní trasy, to roste dost.

    VYWERN
    VYWERN --- ---
    OMNIHASH: jasne, garaze by mely byt zpoplatneny. Ale rozumne. Problem je, ze Praha je nema a vybudovani je na ni.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VYWERN: tak je otázka, jestli garáže maj bejt dotovaný a kým. Já proti garážím nic nemám, ale nemyslím si, že pohodlnost je základní lidský právo, a pokud chce někdo parkovat v centru, rozhodně může, ale za tržní cenu.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DANYSEK: spravne, Praha by si mela resit hlavne problemy mistnich, tzn. vsechnu naplavu vyhnat z Prahy ven, pocet obyvatel klesne na polovinu a hned mas parkovacich mist na rozdavani :D To samozrejme prehanim.
    Ja nechci rozporovat to, ze by mesto nemelo resit problemy lidi, kteri v nem ziji. Ale zrovna u velkomest je treba resit tyto veci komplexne i vzhledem k lidem, kteri do mesta dojizdeji at uz za zabavou nebo pracovne. Protoze Praha neni jen sidliste, ale je to centrum obchodu v CR, centrum politicke sceny, nejvetsi turisticka destinace atd. a pokud Praha chce toto drzet dal, tak musi poskytovat sluzby na teto urovni, ne na urovni "jen sidliste". A Paraha bez sveho okoli by Prahou nebyla, to je snad jasne vsem.

    OMNIHASH: bez tech garazovych stani, resp. domu nebo podzemnich garazi se do budoucna mesto stejne neobejde. Nikam jinam ty auta nenacpes. To ze je Praha nebuduje je chyba a nicim ji jinak moc nevyresi.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SITH: tak nebavme se o dojíždění mimo, to mi přijde menší zlo než jezdit uvnitř prahy autem.... ;) teď taky makám ve slaným a jezdim autem - butovice - slaný 30-35 min dveře dveře :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SITH: tak zrovna P6 nema zony po celem uzemi... ale vesmes jen exponovany mista (=kolem metra)
    SITH
    SITH --- ---
    KRUPAN: vesnice jih od Prahy, práce Praha 6
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    mapy.cz
    Praha 4 byt - práce Praha 5
    autem 23,7km 29 min
    pěšky+bus+metro+bus 26,3km 1:06 hod.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    já měl butovice - českomrdavská

    znalej ví, co je výhodnější..
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SITH: vodkaď kam?
    SITH
    SITH --- ---
    ad téma:
    čas na dopravu z baráku do kanceláře, časová osa dveře/dveře
    1) autem cca 30-35minut
    2) MHD, 2x přestup, 75-80minut.
    Až můj čas bude levný a budu mít spoustu času se kopat do prdele, tak tím MHD klidně jezdit budu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: to vis, ridici v Praze na nejaky skutecny aktivismus nemaji cas a konci to maximalne nadavanim v internetovych diskuzich :) (aka nadavanim v hospode u piva)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KRUPAN: Nevím, jestli bych nevyměnil metro za pár rozumných lidí ve vedení města. Alespoň to jeho prodloužení (myslím Áčko), ač jsem ho dříve obhajoval, vlastně hodně lidem uškodilo. Kdyby se totiž neprodlužovalo, tak by ty zóny možná byly jen v Dejvicích.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    THE_MIRACLE: Uff to je smutný...



    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    a metro... :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PNXNTDD: Tady máme lepší vymoženosti...

    Auto*Mat
    http://www.auto-mat.cz/

    :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam