• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: to vis, ridici v Praze na nejaky skutecny aktivismus nemaji cas a konci to maximalne nadavanim v internetovych diskuzich :) (aka nadavanim v hospode u piva)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KRUPAN: Nevím, jestli bych nevyměnil metro za pár rozumných lidí ve vedení města. Alespoň to jeho prodloužení (myslím Áčko), ač jsem ho dříve obhajoval, vlastně hodně lidem uškodilo. Kdyby se totiž neprodlužovalo, tak by ty zóny možná byly jen v Dejvicích.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    THE_MIRACLE: Uff to je smutný...



    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    a metro... :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PNXNTDD: Tady máme lepší vymoženosti...

    Auto*Mat
    http://www.auto-mat.cz/

    :-(
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    To v Praze nemáte žádnou iniciativu jako je v Brně parta https://www.brno-autem.cz/ ? Která by se snažila tlačit na úřady a tu situaci nějak posunout k řešení ? Já jsem za takovouhle iniciativu ze strany v podstatě občanů tady strašně rád, protože už dokázali zvrátit nesmyslný zákazy parkování na mnoha ulicích atd, no zkrátka vím, že tady za mnou jakožto řidiče někdo stojí.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    OMNIHASH: Asi málo :-). Trochu bych vám to osolil víc. :D. Odvody zaměstnavatel, ale to, že tu nakupuju většinu věcí a tudíž podporuji místní prodejce, to je taky odvod. Už to nechme. Přestává mě to bavit.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SPM: problém je, že i to pole u metra stojí 15.000 za m2.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: ne neodvádíš. Maximálně tak tvůj zaměstnavatel, jestli tu má sídlo firmy. Jak vyjedu z Prahy, tak za průjezd středníma čechama platím, jmenuje se dálniční známka. Cokoliv je mi přivezný odkudkoliv zdaněný samozřejmě je, asi hledáš slovo mýto a to už překvapivě platíme za 90%+ věcí taky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: je blby, ze takhle moc plochu moc nevyuzijes - nacpes tam tech aut pomerne malo... sterkovy parkoviste bych bral spise jako provizorium, ne trvale reseni problemu - navic ten vhodny pozemek musis v prvni rade skutecne mit, a pak ti to stejne zazdi ten mistni obcansky aktivismus typy "sice tu roste metrovy plevel, ale auta tu nechceme".
    SPM: rec byla primarne o sluzbach, co mi nekdo poskytuje... takze rec muze byt o profesich typu policajt, zdravotni sestra, pokladni na krame, uklizecka... ne, tenhle typ lidi zpravidla nema dost na to, aby si platil hypoteku na domek za Prahou a kazdy den jeste dojizdel autem :-) Navic u techto profesi moc "pruzna" pracovni doba moc v uvahu neprichazi - smeny byvaji pevne a tam ten usecase hromadne dopravy funguje celkem dobre. Ostatne primestske vlaky jezdi vcelku plne.
    To, ze si nekdo poridi domek za Prahou (pac je to cool & in) a uz nezkouma externality typu jak se dostane do prace (tzn. jestli ma treba kde zaparkovat) je boj toho dotycneho - pripadne taky boj firmy, co dotycneho zamestnava. Fail je prave to ocekavani, ze budes parkovat temer zadarmo (s oblibenym argumentem prece platim dane).
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: Takže ty středočeši s autama jezdí dělat kolaps do Prahy jenom tak z plezíru, když tam nepracují? ;-) Kvalitu dopravy v Kladně bych taky moc nehodnotil... Ano, ve špičce tam celkem jezdí autobusy a vlaky. Na druhou stranu neexistuje žádná obdoba předplacenky, platí se za každou jízdu, takže to rázem proti tomu pohodlnému autu o moc levnější není. Když je potřeba jet mimo ty špičkové hodiny, tak je to celkem taky smolík pacholík a o kvalitě dopravy přímo po Kladně se radši už zmiňovat nebudu, to je vysloveně adrenalinový zážitek.
    SPM
    SPM --- ---
    OMNIHASH: on asi ani nikdo nechce, aby bylo garážový. Ono by úplně stačilo oplotit kus pole a navézt tam trochu štěrku. Což ostatně i velká část těch dnešních P+R, plných, takhle vypadá.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: ti lidi, co skutecne sluzby zajistuji (pracuji v oboru) zpravidla jezdi vlakem, autobusem... pac obvykle jde o profese, kde je tak maly plat, ze na luxus typu "jezdim do prace autem" dotycni proste nemaji budget... :-) Zjevne si neuvedomujes, ze za penize, ktere tam ti lidi v tech tebou zminovanych sluzbach berou by vetsina "horlivych diskuteru" ani nevstala z postele.

    Mesto musi resit problemy zejmena tech lidi, kteri v nem skutecne ziji (a tech je zmineny milion). Problemy externiho obyvatelstva jsou az na druhem miste. Rozhodne si nemyslim, ze by se Praha bez stredocechu zhroutila - mas tam dalsi vic jak milion lidi a rozhodne zdaleka ne vsichni dojizdeji do Prahy.... a uz vubec ne houfne autem :-) Hromadnou dopravu ma Praha vyresenou (v porovnani s jinymi aglomeracemi) na pomerne slusne urovni (vc. integrace primestske hromadne dopravy) - tedy dle tvych "argumentu" - ano, Praha se stara o to, aby potrebna pracovni sila mela jak se do mesta dopravit, kdyz uz v nem teda nezije ;-) Treba Kladno, ac rychlodrahu nema, tak ma dopravni spojeni na slusne urovni - to, ze to nekomu "nevoni" (neni dost pohodlne) opravdu neni vada systemu...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: A chápeš, že tady lidi, co tu dělají, poskytují služby i tobě? Nemám statistiku, ale prostě ta pracovní místa těch desítek tisíc lidí, co sem každý den dojíždějí za prací fakt z vlastních zdrojů nezajistíš. A ti lidé, co tu pracují, tu dost často i nakupují, chodí do kina, na jídlo... Takže podporují místní infrastrukturu. Jasně, že to není jako rezidenti (kteří ale také využívají různé specifické služby, které jsou placeny z daní rozhodně více), ale málo to rozhodně není. Jediné co za to chci je mít možnost zaparkovat na periferii u metra za symbolickou cenu.

    Přesně, jak psal Hamster, město je funkční celek a pokud se v něm budou řešit všechny problémy jen restriktivně, fungovat přestane. Už teď si sem tam stěžují živnostníci v zónách, mají větší náklady na svůj vozový park. Zákazníků taky ubylo. Proč bych nakupoval v Železářství na Jugoškách, když můžu zajet do Hornbachu, kde v pohodě zaparkuji? Tomu říkám podpora podnikání.

    Já chápu, že někdo je se zónama spokojenej, dokonce chápu i to, že jsou místa, kde to bez nich nejde, i kdyby byla P+R, rychlodráha do Kladna atd. Ale ta brutální slepota některých zde diskutujících, kdy každý vidí jen to svoje, tak je úsměvná. Nebo spíš k pláči.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: "odvadim dost" je veskrze subjektivni pocit... Praha ze by bez dojizdejicich ze strednich Cech vychcipala? A ten milion+ zde bydlicich lidi jsou jako vosk? :D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    OMNIHASH: Já v tom městě pracuju a odvádím tu velkou část svých vydělaných peněz. Už jsem to psal, Praha by bez lidí, co do ní dojíždějí za prací vychcípala. Jak říkám, na lidi jako ty by bylo fakt nejjedoduší uplatnit pravidlo, že jak vyjedeš z Prahy, tak budeš cálovat za průjezd. A cokoliv se ti přiveze přes Středočeský kraj, taky zdanit. Akorát mně tenhle zemanovskej čecháčkovskej systém oko za oko připadá ujetej.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: ty máš zase extrémně zkreslenou představu o cenách. Garážový stání stojí kolem milionu za auto, při 80% obsazenosti a návratnosti 15 let to znamená, že musíš pronajímat stání za 250-300 kila na den.Nikdo ti nebrání koupit pozemky u metra a rozject výstavbu garáží, ale je slušný chucpe to požadovat po městě, kde nebydlíš, v rozsahu ročního stání za cenu čtyř dnů. Aspoň si to požaduj po svým hejtmanovi, pokud chceš dotovanou infrastrukturu pro obyvatele svýho kraje...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SAMOUT: Ano, otázka to je. Když se dodrží to pořadí, tak se zónama nemám problém.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Asi... Nebo platíme špatný lidi, někde tam musí být chyba.... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: no pak asi platis malo... kdyz to furt nestoji :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam