• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Co delate, kdyz mate nekoho nalepeneho neprijemne za prdeli auta a nemuzete nikam uhnout, aby vas predjel? Existuje vubec nejaky nenasilny zpusob?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MVEK: Tak půlka křižovatek je v Praze pro tramvaje preferenční

    Tenhle typ naházel snad všechny pražský linky a celou dobu mele jak se kde jezdí, probírá občas i ty křižovatky a jak to funguje -
    PRAGUE, tram line 26 in driver cab. KOKO verze
    https://www.youtube.com/watch?v=Tcp93vbHg_k
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JOPS: Hezký.
    Když sem to postoval, tak to bylo ještě bez komentářů.
    Toho blba znám. Před 20 rokama jsem ho občas hlídal. Už tenkrát v nějakejch 5 letech to byl příšernej rozmazlenej spratek, fotřík policajt, co chtěl to dostal. Stačilo aby si dupnul a hned bylo všechno po Jiříčkovým.
    Na jednu stranu se vůbec nedivím že zněj vyrostlo takový hovado.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    MVEK: V Plzni to tak opravdu je, první to měly tramvaje a před cca 4 lety to nasadili i na trolejbusy a autobusy. Není to samozřejmě každá křižovatka, ale ty velké frekventované.
    GORG
    GORG --- ---
    tyhle vybržďování by se imho měly brát jako pokus o zabití.i v téhle rychlosti nikdy s jistotou člověk neví, jaký to může mít dopady. (obzvlášť pokud nejsou všichni připoutaní)

    podobný ynteligent nabořil kamaráda, když zastavil na červené světélko na křižovatce... ten za ním naopak přidal plyn, tak mu tím nalomil krk, jak to do něj vrazil .. prej myslel, že jdou oba ještě "stihnout" přejet tu křižovatku.
    GORG
    GORG --- ---
    tyjo ještě tam někdo řeší, že mu to sešlápl tím náhlým zastavením správně, protože on mu prý nadával :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    PISTA1: panacek se i pod videem odhalil. Tomu je fakt idealni slapnout do xsichtu a sebrat papiry, nez nekoho zabije/zrani
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tlačítko na MHD - no, nevím, tuším, že jeden druh krabičky před semafory bývá na to, ale zpravidla na těch semaforech vidím přesně to, že autobus (v Praze, ne v Plzni) dojíždí ke křižovatce a padá mu červená:-).
    Takhle jeden semafor u Baumaxu pod Bohdalcem taky má minimálně kameru na auta, takže se přepne, když někdo přijede (ale většinou už zastaví), a opět to tam vychází vždy tak, že autobus přijede do zastávky před světly, lidi nastoupí (a to rychle, není tam moc provoz, je to na znamení, ale přes den pořád obsluhované), on zařadí a má červenou:-).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Koukám že máme magory i unás na vesnici :(
    https://www.facebook.com/ivo.dyntar.1/videos/1450724604967224/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DRMENGELE: Kez by aspon v tech 80ti.. dost casto s padajici zelenou vidis zrovna padajici cervenku na dalsich svetlech o par metru dal...
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Plzeň je sice fajn v tom, že v noci se fakt drtivá většina vypne. Ale něco jako zelená vlna u nás neexistuje. Když chce člověk projet hlavním tahem na Prahu, tak musí mít čisto a jet aspoň 80 km/h, aby ty zelený stihnul. Při rychlosti 40-60 vám na 5 ze 6 semaforů akorát padne červená. A tam, kde ta zelená vlna je nastavená dobře, to okamžitě rozbíjí MHD, která má kouzelný tlačítko na zelenou..
    SPM
    SPM --- ---
    VIRTUALVOID: tak v Praze se taky vypínaj jenom ty, kde je to dost nepřehledný a bylo by to lepší nechat zapnutý i v noci :-D
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    THE_MIRACLE: u nas v meste ich po 22:30 "vypinaju", blika oranzova. ale zeby som bol z toho nadseny, to povedat nemozem. byvaju dni v tyzdni, kedy je v tom case premavka este stale husta na to aby tam vznikal chaos. videl som tak nejednu buracku...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: kdyby se alespon zodpovedne instituce obtezovaly s nejaky serizenim... opak je pravdou a pokud nedejboze dojde k rekonstrukci nejake stavajici krizovatky, tak se naopak dom*da dosud fungujici system.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Česko, země semaforů. Někde červená svítí i v noci na prázdných ulicích - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/cesko-semafory-prazdne-ulice-di6-/domaci.aspx?c=A170406_2317413_domaci_jav
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Já si nemyslím, že bych jezdil jako prase a někoho ohrožoval. Ostatně při mém nájezdu by se to už dávno projevilo.

    Ale jinak souhlasím; prevence podle mě nefunguje a při stávající doktríně (represe = prevence) ani nikdy fungovat nebude.

    Obecně jsem pro uvolnění na místo neustálého utahování a dovozování konkrétní odpovědnosti. A netýká se to jen dopravy.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    WYMA: V tom máš pravdu... KDYBY a MOHLO.. já zmínil jen ty situace, kde opravdu ohrozil protijedoucího.
    WYMA
    WYMA --- ---
    DRMENGELE: stejně tak je na hraně 1,07, kdy tam má přes 170kmh, přerušovaná čára, zatáčka. kdyby někdo z protisměru předjížděl, tak to nezastaví.
    je to prase, situace 0,40 mohl bejt smrťák, kdyby ten v protisměru měl v hlavě stejně nasráno, jako tenhle debil.
    nechápu phailo, co na něm obhajuješ. to, že žijeme v nebezpečném světě ještě neznamená, že chci někoho takovýho potkat, a pak sedět do smrti na kriplkáře, protože on je debil.
    SITH
    SITH --- ---
    MVEK: jako vystartovat z vedlejší na hlavní jen proto že vidím po hlavní se říti auto co bliká na odbočení, to bych tu už dávno nebyl.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Asi jsem to předtím napsal blbě, ale mně přijde jako projev lability řidiče, když na někoho před sebou zatroubí jen proto, že na kruháč nenajel rychle, ale začal brzdit (pozvolna), protože tam vidí najeté dva osobáky z předchozího vjezdu. I když osobáky dají blinkr, není jisté, že odbočují, navíc tam je prostě prodleva, kdy je vidět druhý za prvním, a dá se to snadno přehlédnout, o to víc na slunci. A přitom je nulový provoz, takže jde v nejhorším o sekundy.

    Nechtěl bych takového troubiče potkat ve špičce, o to víc, když teď na jaře jezdí spousta zpomalených řidičů navíc, ať už kvůli tomu, že nejezdili v zimě, že mají ještě zimáky a je teplo, že trpí jarní únavou, nebo že je otupí alergie, či údajně neovlivňující prášky na ni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam