• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SPM: hadam, ze vic nez bych byl ochotnej dat :D
    SPM
    SPM --- ---
    FELCARKILLER: tvl se podívej, co teď stojí panel na Hájích :-) Řekl bych, že kdekoliv v civilizaci, kde ty byty jsou normálně drahý a baráky tim spíš... někde kdesi na dědině ty rozdíly asi takový nebudou, ale kdo by tam chtěl bydlet :-D
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    ADMIX: Asi myslel panel na hajich
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SPM: Byt stoji zlomek nez radovej barak? To jste se budto ve skole ucili nejaky divny zlomky, nebo se vam v CR rapidne zmenila ekonomika :D
    SPM
    SPM --- ---
    TAPINA: Vidiš a já sousedy slyšim i přes 40ku nosnou zeď a o patro výš. Řadový domek možná o něco levnější na provoz bude, než samostatný, ale pořád o dost dražší, než ten byt. Takže když už chci mít za zdí souseda, tak si osobně radši pořídím ten byt, který v pořizovací ceně stojí zlomek a na provoz vyjde levněji taky. Ale každý to má různě, ostatně ty řadovky se staví a prodávají...
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    HAMSTER: Není to můj případ, jen jsem to sem vložil z jiného fora, protože mi to přišlo jako zajímavá situace. Nevím co sem do toho taháš nějakýho arménskýho kašpara, co s tím má co společnýho? Tohle škatulkování na úrovni dementa (fakt to jinak nejde popsat) je postavený na hlavu. To každej, kdo teď nějak víc přemejšlí nad nějakou dopravní situací nebo sporem musí být přirovnáván k debilovi, který úmyslně vyvolává konflikty se strážníky nebo PČR, úmyslně před nimi porušuje zákony, aby se u toho mohl natáčet a honit si na internetu triko?
    Je to tak absurdní, jako přirovnávat každého podnikatele k Babišovi.
    GORG
    GORG --- ---
    TAPINA: já teda nezapomenu , jak jsem mel jeden čas fázi, kde jsem se přestěhoval do paneláku. Slyšel jsem i skoro, co si lidi v patře nademnou povídaji. :)
    I normálních činžáky (třeba na Žižkově, kde jsou tlusté jsi zdi) mají své meze , ale většina paneláku ma tu zvukovou izolaci asi obecně slabší.
    Nejvíc mi jde asi o možnost hlasitý hudebni produkce nebo i řekneme film... Nějaký subbass co to podpoří. Takhle si leda soused stěžuje, když máme hudbu moc nahlas na zahradě při grilování. Na druhou stranu chápu, ze každy máme ty priority jinde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SPM: Prosímtě, ani v paneláku neslyším nic, naprosto nic od sousedů, co jsou z vedlejšího vchodu, oddělení tlustší zdí, než byty v rámci jednotky. Neříkej mi, že je něco slyšet z jedné řadovky do druhé. Tady tu hysterii z toho mít s někým společnou zeď fakt nechápu, výsledkem jsou pak ty děsné satelity, které nejsou k životu už vůbec, ale hlavně že má každý zeď sám pro sebe.
    SITH
    SITH --- ---
    OMNIHASH: hlavně ty služby, do pěti minut, bez nich se vůbec nedá žít. Nechápu jak to lidstvo do tohoto století vůbec přežilo :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PISKVOR: nevím proč, ale v našem dvanáctipatrovým paneláku byla sotva třetina kutilů s vrtačkama, co v baráčku na Vinohradech o osmi bytech. Moje teorie je, že do panelu se vrtá sakra blbě, tak si každej kutil dvakrát rozmyslí, jestli stráví odpoledne výrobou drážky pro kabel od televize, si dojede do Obi půjčit vrtačku do betonu za patnáct stovek na den nebo ten kabel hodí na zem do lišty.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SPM: ne, tohle jsou problémy staveb z papundeklu, ne řadovejch domů. Pokud je architekt příčetnej, tak neuslyšíš ani ťuk, a jediná možnost, jak by ti mohli spoluobyvatelé zatopit v tomhle směru je, že by soused vrtal do společný nosný zdi. Výhody jsou naprosto jednoduchý - prachy. Ušetříš na všem od pozemku po nákladech na vytápění. I v dvojdomku máš ztráty o ~20% menší díky tý jedný společný zdi. U dvojdomků pak máš dramaticky zvětšenou zahradu a místo dvou pětimetrovejch pruhů jeden desetimetrovej plácek.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Sousedů máš o dost míň než v paneláku (deset kutilů na 100 bytů je celkem běžný stav, takže vrtání do stěny pokryjí 24/7) a o něco méně nákladů s inženýrskými sítěmi.
    SPM
    SPM --- ---
    OMNIHASH: já jsem třeba zase řadový domky nikdy nepochopil. Je to barák, člověk se o to musí starat jako o barák, takže náročný na údržbu, pořizovací stěna stojí prakticky jako barák... a pak člověku za zdí stejně řvou sousedi jako v tom paneláku. A ještě o něco míň chápu ty řadový dvoudomky, co teď houfně stavěj třeba v Nehvizdech - protože tam i ty tepelný ztráty budou jako v normálnim baráku, zatímco u více řadovek alespoň uprostřed to bude o třeba o něco menší.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: nejhorší na tom je, že to není nic, s čím by si lidstvo neporadilo už před sto rokama, ale to by všichni zúčastněný museli vytáhnout hlavy z prdele a přemejšlet a místo dvaceti náhodnejch papundeklovejch holobytů postavit řadový domky, který tenhle problém efektivně eliminujou, viz Solidarita, kde maj parcely šířku pět metrů a stačí to. I ty solitéry se daj stavět rozumně na husto, akorát to chce smysluplnou dohodu ve stylu, že barák nalepím na jeden konec pozemku s tím, že na tuhle stranu nedám žádný okno, maximálně větračku do koupelny, abych neotravoval sousedům život.

    goo.gl/3VYnHn
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Tenhle popis je dokonalý!!! :-D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HAMSTER: správně, neměl, tohle je naše ulice a nějakej přespolní tam nemá co dělat!
    Prostě klasická leštěná bída satelitů, kam se přestěhoval každej, kdo si byl schopnej vyřídit hypotéku, s vidinou bydlení na haciendě uprostřed přírody deset minut od města, aby po půl roce zjistil, že bydlet v ghettu bez služeb v katalogovým domku na pozemku dvacet na patnáct metrů není taková výhra, jak si všichni mysleli a teď se to snažej nějak doflinkovat, aby si to nemuseli hodit s tím, že v týhle díře budou bydlet dalších třicet let, než to splatěj, protože to dneska nikdo soudnej nekoupí.
    WYMA
    WYMA --- ---
    HAMSTER: ve ctvrti rd, kde bydlim, ma kazdej dum tak nejak rozdeleny mista na ulici. cizi auto je samozřejmě vetrelec :)
    minulej mesic si primo pred barakem zaparkoval polskej hipik s dodavkou a byl tady asi 3 dny. uplne nadsenej sem nebyl, co ti budu povidat. ..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HAMSTER: Pocitově :o) Člověk se většinou odstěhuje do nějakýho satelitu v naději, že tam bude mít víc soukromí, než ve sdíleném domě, a během chvilky pochopí, že to byl velký omyl, že tam je všem na očích pomalu i na záchodě. Tak se tam časem vytvoří takové nějaké konsenzuální pravidlo spolubydlení, aby to soukromí přece jen trošku bylo. Nečumět si navzájem do oken a přes plot. Neparkovat si navzájem u plotů. Zatahovat pečlivě večer závěsy. A pak přijde někdo odjinud, kdo tohle nikdy nemusel řešit, a nechápe, co jim jako vadí :o)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TRISSIE: Aha, u nás normálně chodník je, takže toto mě nenapadlo, to je něco jinýho, blokovat vstup/vjezd je ale trochu něco jinýho. Mně tu nadávaj, že jim stojím na ulici u jejich plotu, což prostě akt nechápu....

    TAPINA: Ty důvody moc nechápu, jak jim auto zaparkovaný na ulici může narušovat soukromí? To bych po tý ulici asi ani neměl chodit, ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HAMSTER: fakt nechápeš, proč není slušné někomu zastavit přímo před vrátky, v obytné zóně, kde nejsou chodníky a kde mu tím tedy zablokuješ možnost vstupu třeba s kočárkem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam