• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SITH: no, nic jinýho celou dobu neříkám :). Jinak teda mi přijde, že ta situace na Letný je výrazně jiná než na té Českomoravské, tam tvoje intepretace použití pruhů dává smysl. Na fotce u té Balabenky je imho dost jasně vidět, že tam je nejdřív jen jeden pruh a teprve pak se rozdvojuje.
    SITH
    SITH --- ---
    PATISLAV: z českomoravské jsou do toho směru kde jsou stíny od semaforů dva pruhy. Když je na sokolovské zelená, jedou auta do pravého pruhu, když je zelená od palmovky, jedeš do levého pruhu.
    Přiznám se, že mi ale přijde divné, a máš asi pravdu, že v době, kdy zahybáš doleva, by nikdo z prava jet neměl. Takže tě bud zpozdila tramvaj a ty jsi tam tím pádem vjel na červenou, nebo ten pravo jel na červenou. Ten střet se tam stát neměl.
    SITH
    SITH --- ---
    to samé je na výjezdech z Blanky na Milady Horákové. U výjezdů svítí zelená stejně, od sparty se řadí do pravého pruhu, od břevnova se řadí do levého pruhu (černé čáry)


    SPM
    SPM --- ---
    RALI: navíc AFAIK pokud z jednoho pruhu odbočuju do víceproudovky, tak ti můžu vybrat který... (to že na vytížených křižovatkách se tak neděje, protože se do toho vzdálenějšího pruhu agresivně cpou auta z protisměru, co mají dávat přednost a že v rámci plynulosti provozu je to možná i lepší, bych teď pominul :-) ).

    Jinak něco podobného se mi stává na Bohdalci při výjezdu z té kolonie do leva... ta křižovatka je do trojúhelníku, s ostrůvkem a poměrně dost rozvleklá. Takže ty auta, co dostanou zelenou po mě, se do té křižovatky napojují o pár desítek metrů dále (tj. musím tuhle vzdálenost ujet, než se tam začnou cpát oni). A při výjezdu dávám přednost z protisměru a na přechodu pro chodce, takže relativně často, když tam nějaký chodec vleze v poslední chvíli zelené a podobně, tak to mám časově dost na hraně to přejet, než se tam začnou ládovat ty další auta. Většinou teda za rychlejšího dojezdu to stihnu. Ale jednou jsem tam zkejsnul dřív, protože se tam vynořilo odněkud něco s majákem, co jsem pouštěl a když jsem se pak rozjel, tak samozřejmě, že ti blbečci houfně všichni vyjeli a troubili.
    RALI
    RALI --- ---
    SITH: to je dost ovazny pocitat s tim ze odbocujici doleva zustane v levem pruhu a nevjede do praveho... (pominuli ze tam je jen jeden pruh :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jinak tady fotka pro Sitha, která ukazuje, že tam žádný separátní pruh není - já jsem neměl kam jinam vjet. A přesně tam, kde jsou ty dva vodorovný stíny od semaforů, jsme se (málem) střetli.

    JFM
    JFM --- ---
    PATISLAV: PATISLAV: Podle mě dokud jsi stál v křižovatce, tak tam ten z Českomoravský neměl podle pravidel vjíždět. Neboť zákon 361/2000 §22 odst. 3:
    Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou...
    Takže v křižovatce stálo vozidlo, které jemu znemožňovalo jízdu v křižovatce, tak tam neměl vůbec vjet.
    Podotýkám, že uvedený odstavec neplatí pro řidiče, kteří odbočují doleva, jak v zákoně dále uvedeno, takže ty jsi do křižovatky vjet směl, přičemž jsi dal přednost protijedoucím a tramvaji.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PATISLAV: Logicky mi prijde, ze ten typek zprava nema co vjizdet do krizovatky, kde jsou jeste auta, kdyby te nakouril tak to je podle me jeho chyba - to je jako kdybys vjel do krizovatky, musel dat prednost treba sanitce, a pak co?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SITH: Ale s tramvají problém nemám, jde jen o to, že kvůli tomu, že má zelenou stejně dlouho jako já, tak vjede-li tam na poslední chvíli, já už pak nemám čas projet křižovatku. Měl bych mít zelenou dýl než tramvaj.

    Pokud je ta křižovatka podle tebe koncipovaná tak, aby si poradila s auty jedoucími z obou směrů, tak je to celkem psycho. V předpisech se opravdu nepíše nic o tom, že bys měl na světly řízené křižovatce dávat přednost autům zprava. To je úplná blbost. Navíc já už v tom pruhu byl a on mě předjel a vytlačil.
    SITH
    SITH --- ---
    PATISLAV: vjedes do křižovatky a pak pustis tramvaj. Asi te prozvonil abys o něm věděl. Pro jeho jistotu. A pak zprava jedou do pravého pruhu a ty do leveho. Když je pak zelená i v Sokolovský, tak se tam serazujete stejně. Pracoval jsem tam dva roky tak jsem si tu křižovatku naučil, poprvy mi taky přišla velmi zmatená (sorry píšu z mobilu)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SITH: o tramvaji přece není řeč. Já mám právo vjet do křižovatky, i přesto že musím pustit auta v protisměru a tramvaje v obou směrech. Nebo co tím chceš naznačit, že jsem měl jednu zelenou počkat, až tramvaj přejede?

    A chceš naznačit, že dva pruhy tam jsou proto, že se počítá se situací, kdy jedou na zelenou oba směry? Nebo cos chtěl říct tím, že levý pruh je pro odbočující vlevo a pravý pruh je pro ty z Českomoravské?
    SITH
    SITH --- ---
    PATISLAV: tam to dobře znám. Musíš prostě zjistit kdo ti stojí v křižovatce a tu tramvaj pustit. Protože je pod mostem zastávka, musel jsi ji přece dávno vidět. Zpráva pak auto jede do pravého pruhu, ty odbočuje do levého pruhu. Stávají se tam bouračky když někdo z tvého směru odboči do pravého pruhu a zablokuje tak toho co jede z českomoravsky
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DAVETESS: jako intuitivně, lidsky, je to samozřejmě tak, ale právo někdy intuitivní není. Když jsem pak týpka troubením přiměl ke stažení okýnka, tak jsem se od něj dozvěděl akorát "Kontroluj si zrcátko, vole" (což měl pravdu, já ovšem nečekal, že tam nějakej čůrák vjede) a já na něj, že jsem měl přednost (což jsem doufám tedy měl). Pak se naše cesty rozdělily.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    PATISLAV: Mám za to, že by tě měl nechat dokončit tvůj započatý manévr, a až pak jet. To bys tam taky mohl stát až do příští zelený, a situace by se mohla opakovat donekonečna.
    Lidi se občas chovaj hrozně...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    To mi zase dneska někdo hnul žlučí. Rozjíždím se na zelenou do křižovatky s úmyslem odbočit vlevo (jsem modrá šipka) a dávám přednost nejdřív protijedoucím autům a pak i tramvaji (černá šipka) jedoucí rovně, která do křižovatky vjela na poslední chvíli. Rozjíždím se, zařazuji se do pruhu a v tu chvíli mi málem zprava urve zrcátko řidič (červená šipka), který mezitím dostal zelenou a vjel do křižovatky tak rychle, že mě dokonce ještě ztihl zprava předjet.

    Ptám se vás, je tohle normální? Zaprvé ta světla, která pustí do křižovatky tramvaj takhle hloupě, když tam je ještě potřeba ponechat rezervu pro odbočující auta? A za druhé ta bezohlednost červeného řidiče?

    A kdo by byl v právu v případě kolize? Předpokládám, že bychom byli viníci oba? Jelikož jsem nenašel žádný paragraf, který by na tohle specificky pamatoval, tak by to asi spadlo pod nějaké obecné paragrafy o neomezení a neohrožení nebo tak něco?

    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    SPM: když už to správa služeb uznala jako vrak, tak to je takový vrak, že to nemá okna, kola, vyvrácené dveře.
    SPM
    SPM --- ---
    HHANULKA: jak moc je to velkej šrot? Nebylo by třeba reálný to někde nabídnout na ND za odvoz?
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    HALCYON: Ty firmy se bojí, aby nebyly obviněny z krádeže, proto to nechtějí udělat.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    LOPIK: Tak pokud nepotřebuje potvrzení, tak to může udělat asi kdokoliv. Spíš se imho ptá, jestli to auto může někde legálně vyhodit a ne na ekologickou likvidaci za účelem vyřazení vozidla z evidence...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HHANULKA: Odtahovka ti to odtahne asi snad kazda, ale nikdo ti to bez papiru nezlikviduje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam