RALI: navíc AFAIK pokud z jednoho pruhu odbočuju do víceproudovky, tak ti můžu vybrat který... (to že na vytížených křižovatkách se tak neděje, protože se do toho vzdálenějšího pruhu agresivně cpou auta z protisměru, co mají dávat přednost a že v rámci plynulosti provozu je to možná i lepší, bych teď pominul :-) ).
Jinak něco podobného se mi stává na Bohdalci při výjezdu z té kolonie do leva... ta křižovatka je do trojúhelníku, s ostrůvkem a poměrně dost rozvleklá. Takže ty auta, co dostanou zelenou po mě, se do té křižovatky napojují o pár desítek metrů dále (tj. musím tuhle vzdálenost ujet, než se tam začnou cpát oni). A při výjezdu dávám přednost z protisměru a na přechodu pro chodce, takže relativně často, když tam nějaký chodec vleze v poslední chvíli zelené a podobně, tak to mám časově dost na hraně to přejet, než se tam začnou ládovat ty další auta. Většinou teda za rychlejšího dojezdu to stihnu. Ale jednou jsem tam zkejsnul dřív, protože se tam vynořilo odněkud něco s majákem, co jsem pouštěl a když jsem se pak rozjel, tak samozřejmě, že ti blbečci houfně všichni vyjeli a troubili.