• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: Však píšu, lístek není. Respektive vůbec o něm nevíme. Spíš mi jde o to, co dál, pokud by přišla oficiálně výzva k podání vysvětlení.
    SITH
    SITH --- ---
    THE_MIRACLE: lísteček odletěl větrem nebo ho déšť namočil a on se rozpadl. Nebo mu ho někdo ukradl, lidi jsou dneska různý. Jestli mi táta rozumí
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    THE_MIRACLE: A doloží co přesně? Zatím bych to ignoroval. Teprve až se ozvou, zabýval bych se tím. Pak bych odmítl vypovídat proti sobě nebo osobě blízké. Na parkování se nevztahuje objektivní odpovědnost(tzv. odpustek).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: mno...
    [ TRISSIE @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ]

    při obsílce už to půjde správním řízením, kdežto na služebně mu nejspíš řeknou, ať už to nedělá, a že si na něj někdo stěžoval.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Chci se jen ujistit. Táta včera našel za stěračem lísteček. Není to moc čitelné, ale melou tam něco ve smyslu šířky pruhů a tak dále. Stál na místě, kde normálně všichni stojí, nikdy to nevadilo, ale je to na hranici zóny, tak teď buzerují. Postup: lísteček neřešit. Pokud by přišla obsílka, tak jak reagovat? Předpokládám, že mají fotku, ale nedovedu si úplně představit, jak na jejím základě určí tu šířku místa. Má člověk právo oponovat, že nebylo přeměřeno certifikovaným měřidlem, nebo oni vytáhnou projektovou dokumentaci té ulice + technické parametry vozu a na jejich základě to doloží? Díky.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HAMSTER: plati to jen u prubeznych pruhu

    druha vec je, co je tohle za pruh - odbocovaci a pripojovaci pruhy jsou ve skutecnosti myslim jen na dalnici, proto je napr. zcela legalni v "odbocovacim" pruhu v praze zaparkovat
    SPM
    SPM --- ---
    Motorkáři magoři. Dneska za cestu na oběd a zpět hned dva, co vylítli buď z vedlejší nebo z kraje, kde stáli, přímo pod rozjeté auto... nechápu to, kdyby to tomu autu nevyšlo, tak na autě bude bouchnutej blatník a motorkář bude ležet v nemocnici...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Já jsem se rozčílil v pondělí. Jedu zde. Předemnou auto vjelo ještě pod most, já tušil, že už tam budou v protisměru čekat auta, tak jsem si najel k levé straně a zastavil, když jsem je tam zahlédl. V tu chvíli mě zprava začali objíždět dva superby, nejspíš dvě služební auta z jedné firmy. Samozřejmě najel do toho tunelu a už se mu tam z protisměru řítilo auto, takže couval zpět. No nevím, co by dělali, kdybych tam býval nikoho nezahlédl a vletěl tam. Předpokládám, že by to odnesl on, když mě objel zprava... Z řidičem druhého vozu, který zůstal na mé úrovni jsem si vyměnil pár zlých pohledů, on se tedy tvářil jako že se vlastně nic nestalo. No nestalo, ale drzost některých je fakt neuvěřitelná...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: Aha, tak to potom jo, já myslel, že se to stalo ještě na třech pruzích....
    SITH
    SITH --- ---
    HAMSTER: to nemůže být pravda. On mě podjel přes čárování a tím malým odstavným pruhem. Tam pravidlo platit přece nemůže
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: Ne, chyba je na tvé straně, pravidlo pravé ruky.
    SITH
    SITH --- ---
    jinak já dneska teda málem sejmul motorkáře. Přijde mi že ale chyba byla na jeho straně.
    Jedu Blankou, směr Holešovice. Jak je trojpruh, který končí tím že pravý pruh odbočuje na prašný most a dál pokračuje jen dvojpruh, tak já z levého pruhu jel do pravého, zatímco motorkář nás podjížděl tím třetím, odbočovacím pruhem, a těsně na konci přejel bílé čárkování a rychle podjel i do pravého pruhu v té části kde už jsou dva pruhy. A zrovna tam jsem ho téměř "zavřel", protože jsem ho celou dobu neviděl a nepočítal s ním. Naštěstí byl pak už slyšet a na poslední chvíli jsem viděl světlo v zrcátku téměř vedle mě. Ucukl jsem, udělal mu místo a on mě zas rychle podjel.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JFM
    JFM --- ---
    SAMOUT: Jo, jo. Tramvaj nemá na semaforu "žlutou", takže pokud je již rozjetá tak, že by nešlo bezpečně zastavit, může do křižovatky vjet. Praxe je pak u tramvajáků taková, že tam vlítnou klidně dost dlouho potom, co už mají "stůj".
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JFM: No, soudě podle mé zkušenosti s MHD je dost dobře možný, že ta tramvaj jela už na červenou (rozjel se od zastávky a pak už byl línej brzdit). Viděl jsem to mnohokrát, že první vteřina červený pro busy a tramvaje neplatí.
    SITH
    SITH --- ---
    JFM: ok, špatně napsáno. Měl jsem napsat "zpozdila ho tramvaj, takže tam sice vjel na zelenou, ale v křižovatce už byl jakoby vyjel na červenou"
    MVEK
    MVEK --- ---
    V rámci školení řidičů (každoročně téměř stejná e-learningová prezentace s pár otázkami od Preventu) zdůrazňují pravidelně, že neexistuje pravidlo, kdo má jet do kterého pruhu při odbočení do více pruhů.
    Nicméně vycházet díky tomu u té Balabenky z toho, že ten zprava má přednost, mi přijde absurdní, protože jde o odbočení vlevo a o zdržení se v křižovatce. A FIFO u silničního provozu nikdy moc fungovat nebude...
    JFM
    JFM --- ---
    SITH: bud zpozdila tramvaj a ty jsi tam tím pádem vjel na červenou...
    Tak to není, do křižovatky v takovém případě vjedeš na zelenou a pak dáváš přednost tramvaji a protijedoucím. Čekáš a dáváš přednost, už stojíš v křížovatce, a naskočí zelená z jiného směru.
    SITH
    SITH --- ---
    PATISLAV: mno bouračka tam byla každý týden, auta v sobě, protože si v tomhle řazení neporadila
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SITH: no, nic jinýho celou dobu neříkám :). Jinak teda mi přijde, že ta situace na Letný je výrazně jiná než na té Českomoravské, tam tvoje intepretace použití pruhů dává smysl. Na fotce u té Balabenky je imho dost jasně vidět, že tam je nejdřív jen jeden pruh a teprve pak se rozdvojuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam