• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    THE_MIRACLE: Co je špatnýho na tom cyklopruhu v Jugosl. Partyzánů? Místo dvou pruhů je tam teď jeden autopruh a jeden cyklopruh...ale cyklisti ho nepoužívaj? Nejsem cyklista (jezdim na kole jenom mezi vesnicema), tak ty souvislosti prostě nevidim...
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Tak ten dojem mám taky, stačilo mi vidět, jak se budoval kousek poblíž Botiče.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MVEK: bohuzel, je to jak pise
    HERR_FLICK:
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: To určitě, tohle jsem považoval za dočasné řešení, než se bude ulice rekonstruovat v celé délce.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    OMNIHASH: jasne
    jezdil sem do centra napr. 5x denne
    kdyz sem bydlel na brevnove

    chtel bych te videt, jak to v zime v lete slapes, idealne jeste v nakym slusnejsim vobleku
    autem ani sockou se to teda taky v dobe rozmrdany letny, strahovskyho tunelu a vozovny stresovice nedalo, zbejvala jen motorka

    to, ze jsou v praze kvuli dotacim dolepovane nenavazujici nesmyslne cyklopruhy je jenom dalsi vtip cele teto saskarny s dopravni situaci v praze, kde na co ty paznehti sahnou, to zkurvi
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MVEK: to mas sice pravdu, ale kdyz uz se dela cyklostezka, nemela by se planovat nejak rozumne? Treba na rozsirenem chodniku?
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Nic to nemění na tom, že kdyby tam pruh nebyl, tak by tam měl cyklista tak jako tak jet, a bylo by to ještě o chlup horší (tady aspoň něco řidiče upozorňuje, nebo učí, aby se té části vyhnuli). Protože ano, na chodník nepatří. Možná se pak já jako chodec na chodníku cítím stejně jako ten cyklista, když má jet po té silnici.
    (Ale jsou místa, kde radši cyklistu uvidím na chodníku, když je vozovka příliš úzká, ale to nejsou ta místa s tím pruhem.)
    MVEK
    MVEK --- ---
    O jakých nebezpečných pruzích pro cyklisty se mluví? Jsem řidič nebo chodec, ne cyklista, všemožné pruhy vidím, ale na první pohled na nich nevidím nic horšího než, když je cyklista ve vozovce normálně (na což má právo).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    THE_MIRACLE: To souhlas.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CAIDEL: Souhlasím a dokonce to podporuju. Ale opět. Chce to motivaci a nedemotivaci spočívající ve vyznačení nebezpečných pruhů pro cyklisty a jejich vyhánení z chodníků...
    RALI
    RALI --- ---
    OMNIHASH: mluvil jsem o masovym vyuziti kol, ne o jedincich ani o sobe. Dokud jem bydlel v hornich mecholupech, jezdil jsem denne do prace v modranech na kole (v zime ne denne).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RALI: To že se výkřik o kopcích opakuje pořád dokola jak kolovrátek z toho ještě pravdu neudělá.

    Ano, těžko se v Praze dostaneš s koly na modal share třeba 50%, ale zněkolikanásobit stávající podíl cyklodopravy by se dalo velmi snadno, kopec nekopec.

    THE_MIRACLE: Aniž bych na to klikal, nebo se tím chtěl nějak zabývat, tak na výroku "SUV jsou zbytečná do centra měst" apriori nic špatného není. Na to abys dojel do centra opravdu nepotřebuješ SUV, narozdíl od nějakého horského terénu, kde to není zbytečné a jinak se tam nedostaneš. Ale jak říkám, nehodnotím nic dalšího za tím schovaného.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    V normálním městě by, pokud by chtěl někdo motivovat k tomu, aby se do centra nejezdilo SUV, udělali nějaké benefity pro lidi s malým autem. Třeba parkování zdarma na určitou dobu apod. U nás se dělá kampaň...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    RALI: po dvaceti+ letech poslouchání stále stejný písničky o nevhodnosti terénu v Prahe pro kolo nezbývá než říct - to, že ste marný kancelářský krysy, co nezvládnou vyject z Václaváku na Jiřák bez dvojtaktu nebo aspoň elektromotůrklu v rámu neznamená nic jinýho, než že jste rozkydlý a měli byste se sebou něco dělat (nebo aspoň šoupat nohama, když se bavěj jedinci, co se ještě takhle nezhuntovali).
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    THE_MIRACLE: chlapec asi nepochopil termin Chelsea tractor)

    nicmene bezne suv (ne, range rover neni bezne suv) ma pudorys mensi, nez octavie, tak nevim, co planda za zmatky

    ale to uz je na prazske radnici houska na krame, ze tam strasi imigranti z dalnyho vychodu, co si bez vyjimky jedou na tezce halucinogennim matru, takze vedle nich jsou takovi vesmirni lide tvrdi realiste
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: to je zase o lidech, kdyz vidim jak po tech chodnicich zavodi, tak se nedivim, ze to nekoho sere.

    Druha vec je, ze praha neni vhodny mesto pro masovy jezdeni na kolech, je to moc kopcovity narozdil od holandska, a lidi jsou liny slapat do kopce. Ale ted je popularni byt eko a cyklo a ja nevim co jeste, tak to budem prosazovat i pres minimalni prinos. Nikoho nezajimaji vysledky mereni po zavedeni bezautych zon v nemeckych mestech, kdy to neprineslo skoro zadny efekt co do cistoty ovzdusi. Mozna si tam muzou vic bezstarostne hrat deti.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    „Nechceme nikomu diktovat to, jaké si má koupit auto & V Japonsku se platí daň z aut stanovená podle půdorysu vozu. Ta by mohla být inspirací jak motivovat lidi k používání menších aut.

    comedy gold
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: taky bomba... asi aby cyklisté jezdili v těch jejich pruzích smrti, co nakreslili...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Na léto chystá Praha podle radního Dolínka kampaň zaměřenou na cyklisty, aby nejezdili po chodníku.

    Zdroj: http://auto.idnes.cz/suv-praha-dolinek-pekny-0si-/automoto.aspx?c=A170523_154700_automoto_fdv
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam