• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: myslím, že pokud bys neměl problém podepsat se pod jakejkoliv článek Vkml, JXD, Konvičky a dalších lumenů, tak je to známka toho, že se tvoje mysl toulá nebezpečnejma místama a je na čase se jít někam uklidnit, projít do lesa, zarybařit nebo tak, jinak hrozí, že časem dopadneš jako oni.


    SAMOUT: nebo stonehenge
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: S tímhle pánem se mi ještě nikdy nestalo, že bych se s ním neshodl (aspoň co se jeho příspěvků na Novinkách, jakkoliv je to jinak příšernej server, týká). Tenhle článek není výjimka. Btw. ty světla u Štvanice, to je projev tak mohutné debility, že zůstává rozum stát... Viděl tam někdo někdy na tý zastávce kohokoliv?


    PISKVOR: Blance 2 uvěřím, až se začne kopat. Jinak dementovi Dolínkovi a krávě vesmírné Kundáčové neuvěřím ani pozdrav.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    THE_MIRACLE: "Auto je nejvyšší civilizační vymoženost a řídit základní lidské právo, zasraný teroristi mi nedovolí jezdit kudykoli (musím po silnici, fašízmus!), a po městě musím, považte, padesát! Konec světa se blíží!!!" Vynechal jsem něco? (Jo, vlastně ještě čistou lež "po Blance už se nebude stavět nikdy nic," přitom zrovna minulý týden šla přes RHMP Blanka 2 - ale když za tím nestojí Pavlík B., tak to neexistuje)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    S tímto pánem se spíše neshodnu, než shodnu, ale tady mi hovoří téměř z duše...

    KOMENTÁŘ: V autě - Václav Klaus ml. – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/komentare/438458-komentar-v-aute-vaclav-klaus-ml.html
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Jen si odlozim...dodavkari jezdi jak hovada, naprosta hovada. Na 50tce 90, klickuji, na prechodu nepousteji nikoho, lepi se za zadek, proste hovada.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Četl jsem "pikokoridory".
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    pikokoridory, to je nejakej hradni vynalez urcite ...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    S tím jestli je poblíž nějaká cyklostezka nebo cyklotrasa to nemá absolutně žádnou souvislost - a je to přesně to řešení, které se na silnici prostě jen tak načmárá aby jako něco a přitom vlastně nic :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CAIDEL: diky za osvetu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PATISLAV: Ono to tak ale není :)

    Piktokoridory-
    Piktokoridor pouze naznačuje doporučený průjezd cyklistů v pruhu. Z přítomnosti piktokoridoru neplynou žádná práva nebo povinnosti. Piktokoridory se v Praze zpravidla kreslí tak, aby vás v pruhu mohlo osobní auto předjet bez problémů. Nákladnímu autu nebo autobusu ale budete muset uhnout; jedete-li podél parkujících aut, nezapomeňte zpomalit tak, abyste dokázali zareagovat na otvírající se dveře nebo chodce vyskakující do vozovky zpozua aut.

    Piktokoridor nicméně psychologicky funguje: drží osobní auta více vlevo a jejich řidiči jsou předem upozorňováni na možnou přítomnost cyklisty.

    Piktokoridor v křižovatce, šikmo přes pruh nebo v tramvajových kolejích naznačují doporučený a možný průjezd cyklistů. Pozor: piktogramy vám nedají žádnou přednost! Vedou-li tedy piktogramy do středu pruhu, znamená to jen, že je vhodné zařadit mezi auta, ale pozici v koloně už si musíte vyjednat sami.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SPM: Zajimavy, to jsem netusil (myslel jsem, ze je to vyznaceni smeru jizdy). Tak snad aspon cyklisti vedi.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: tohle značení akorát řiká, že tam někde dál je cyklostezka... tj. žádnou cyklostezku to neznačí, je to značení úplně o ničem, jenom se někdo napakoval za čmárání na silnici.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RALI: Konkrétně k plánování obecně takhle: http://prahounakole.cz/serie/planovani/ rozborky konkrétních případů v Praze pak hlavně v historii zde: http://prahounakole.cz/category/fakta/
    RALI
    RALI --- ---
    CAIDEL: ok, dik za odkaz :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RALI: Poněkud přesahuje rámec tohoto klubu (i mou konkrétní odbornost), ale třeba na prahounakole.cz mívají k jednotlivým cyklopředělávkovým akcím obvykle dost slušné rozbory co by a jak šlo dělat lépe (včetně inside náhledů do konkrétních rozhodovacích procesů na příslušných komisích a odborech).
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Jo, tohle značení, tak to je velký výsměch.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Vím že to je totálně idealistický názor, ale nejsmutnější na tom je, že by se všechny skupiny mohli mít lépe, kdyby se neustále jedna nesnažila využívat svého vlivu k tomu, aby ochcala tu druhou, ale to už je trochu filozofování.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    THE_MIRACLE: to by si pak ani urednici ani cykloaktivisti nemohli naplnit KPIcka...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZVIRATKO: nebo třeba nestavět píčoviny :-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    cykloklika volala po cyklopruzich, jenze na ne neni misto
    takze aby se jim zacpala huba tak se nakreslily cyklopruhy i na mistech, kde je efekt 0 prd

    vysledek - cykloaktivisti muzou ukazovat ze neco delaj
    urednici muzou rikat ze podporujou cyklodopravu
    bezny uzivatel (vsech 5) jsou porad stejne nasrany

    uz vidim jak se v praze hleda misto pro novou komunikaci, stacilo by neco zbourat, ne?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MVEK: Je tam toto značení:

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI: To už vypadá přeci jen rozumněji...
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: A co konkrétně by tam teď mělo být? Jako ten pravý pruh změněný na BUS, kolo, taxi? Nebo se tam podařilo vecpat dva pruhy a úzký pro cyklisty?
    A na dříve ukazovaném obrázku byla i přerušovaná čára, takže nejen symbol kola (ale ano, představoval bych si velmi častý symbol kola v červeném poli, nebo červené pole po celé ploše, jako to někde bývá).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam