• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MVEK: Pokud se nepletu, tak teď je ten pruh naznačen třeba zde:

    https://www.google.cz/...h%3D100%26yaw%3D280.85077%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=cs

    Upřímně, opravdu chce někdo dobrovolně jet na kole po této ulici? A pokud tedy už z nějakého, naprosto mimořádného důvodu po této šílenosti jet musím, tak asi mi hodně pomůže, že tam je po 10 m vymalován obrázek kola.
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: Z prirovnani k tvorbe pruhu pro cyklisty na stavajicich komunikac, jsem to tak pochopil, nejspis blbe, tak se omlouvam.


    CAIDEL: tak jsme se shodli, ze to neni idealni reseni a vesmes je to jen mala domu spojena s bodama v predvolebni kampani.

    Tak ted navrhy jak to udelat lip. A prosim ne obecna reseni ale konkretni, treba u tech google odkazu. :)


    me zase treba pripada uplne zbytecna znacka STOP
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Jo, tak tahle místa jsou určitě nesmysl. Vybavil jsem si jen místa, kde není podélné parkování (za pruhem).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CAIDEL: Díky, lépe bych to neřekl. Všeobecně mi zkrátka připadá naprosto trotlovské, dělat pruh pro cyklisty mezi pruhy pro auta. Tzn. v tomto případě mezi jízdním pruhem a pruhem pro parkování. Logicky tam totiž bude poměrně velký pohyb aut. To, že se pruh využívá jako nouzové parkoviště pro krátkodobé zastavení je sice špatně, ale naprosto to chápu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RALI: Jel bych od těch aut dost daleko. Jenže to by každý řidič chápal, zatímco teď bych jel někde na hraně cyklopruhu a každý by mi nadával, proč nejedu v něm, žeáno. A k tomu, že tam nikdo z principu nevjede - nooo, i na tom screenshotu z googlemaps je vidět, že tam kvůli parkování naopak někdo vjíždí každou chvíli, k tomu si představ to, že tam někdo každou chvíli (logicky) postaví dodávku na blikačky kvůli vykládce zboží a tak.

    Opravdu z toho vyjde to, že se kvůli tomu pruhu může situace klidně i zhoršit (jak zmiňuje THE_MIRACLE - falešná bezpečnost) stálo to dost peněz. Navíc tím budou hned cyklisty mlátit po hlavě (máte pruh, tak co si stěžujete!)

    Za mě by bylo lepší, kdyby tam nebyl, protože pak se o svou bezpečnost postarám tak nějak sám (zaberu si místo tak, aby to pro mě bylo bezpečné), teď jsem nucen pruhem do něčeho, co třeba bezpečné není.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI: Je to věc názoru. Podle mě je to totálně zbytečné, stojí to prachy a jedinej smysl je ten, že si nějaká firma nahrabe z dotací. Efekt na bezpečnost 0, možná je to i horší, protože cyklista může mít pocit falešné bezpečnosti.

    Tu větu o dálnicích myslíš vážně? Nebo tě blbě chápu? Psal někdo, že se mají dělat dálnice vedle silnic?
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: teda me porad pripada lepsi mit alespon jasne vyznacenej pruh, kam vetsina aut uz jen z pincipu nevjede, nez se motat primo v provozu, ale asi jsem malo kritickej.

    jo jo, idealne nechat rychlostni silnice a v ty nasi pidizemicce jeste udelat vedle soubetnou dalnici, vzdyt je tu na to mista dost.


    CAIDEL: A jak daleko od zaparkovanych aut jedes, kdyz tam ten pruh neni a v ulici je normalni provoz?

    Jak jsem psal driv, jezdil jsem kazdy den na kole horni mecholupy - Modrany a zpet, po par mesicich jsem si nasel cestu (pokus - omyl) tak, abych se provozu pokud mozno vyhnul a za celou dobu me teda ani nenapadlo, ze bych chtel nejakou cyklostezku nebo pruh. A ne, nebyla to tedy nejkratsi mozna cesta.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    THE_MIRACLE: A ještě je ho polovina k hovnu, protože jet blíž než 1m od zaparkovaných aut je kvůli dveřní zóně na ulici tohohle typu pro cyklistu vyloženě hazardování se životem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DAVETESS: Špatný na něm je, že je úplně zbytečný. Naprosto stejně by se tam jezdilo i bez něho. Takže stálo to peníze a efekt 0. Nevím, možná jsem náročný, ale budování cyklotras pro mě znamená nalezení takové trasy, kde budu od aut maximálně oddělen.

    Problém je přesně to, co tu padlo. Dálniční síť se u nás rozšířila tak, že se z rychlostních silnic udělaly dálnice. A cyklotrasy se budují tak, že se jen v místě na ulicích, kde se stejně na kole podle předpisů má jet, vyznačí pruh. Mně to připadá dementní.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    THE_MIRACLE: Co je špatnýho na tom cyklopruhu v Jugosl. Partyzánů? Místo dvou pruhů je tam teď jeden autopruh a jeden cyklopruh...ale cyklisti ho nepoužívaj? Nejsem cyklista (jezdim na kole jenom mezi vesnicema), tak ty souvislosti prostě nevidim...
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Tak ten dojem mám taky, stačilo mi vidět, jak se budoval kousek poblíž Botiče.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MVEK: bohuzel, je to jak pise
    HERR_FLICK:
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: To určitě, tohle jsem považoval za dočasné řešení, než se bude ulice rekonstruovat v celé délce.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    OMNIHASH: jasne
    jezdil sem do centra napr. 5x denne
    kdyz sem bydlel na brevnove

    chtel bych te videt, jak to v zime v lete slapes, idealne jeste v nakym slusnejsim vobleku
    autem ani sockou se to teda taky v dobe rozmrdany letny, strahovskyho tunelu a vozovny stresovice nedalo, zbejvala jen motorka

    to, ze jsou v praze kvuli dotacim dolepovane nenavazujici nesmyslne cyklopruhy je jenom dalsi vtip cele teto saskarny s dopravni situaci v praze, kde na co ty paznehti sahnou, to zkurvi
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MVEK: to mas sice pravdu, ale kdyz uz se dela cyklostezka, nemela by se planovat nejak rozumne? Treba na rozsirenem chodniku?
    MVEK
    MVEK --- ---
    THE_MIRACLE: Nic to nemění na tom, že kdyby tam pruh nebyl, tak by tam měl cyklista tak jako tak jet, a bylo by to ještě o chlup horší (tady aspoň něco řidiče upozorňuje, nebo učí, aby se té části vyhnuli). Protože ano, na chodník nepatří. Možná se pak já jako chodec na chodníku cítím stejně jako ten cyklista, když má jet po té silnici.
    (Ale jsou místa, kde radši cyklistu uvidím na chodníku, když je vozovka příliš úzká, ale to nejsou ta místa s tím pruhem.)
    MVEK
    MVEK --- ---
    O jakých nebezpečných pruzích pro cyklisty se mluví? Jsem řidič nebo chodec, ne cyklista, všemožné pruhy vidím, ale na první pohled na nich nevidím nic horšího než, když je cyklista ve vozovce normálně (na což má právo).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    THE_MIRACLE: To souhlas.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CAIDEL: Souhlasím a dokonce to podporuju. Ale opět. Chce to motivaci a nedemotivaci spočívající ve vyznačení nebezpečných pruhů pro cyklisty a jejich vyhánení z chodníků...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam