• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    Psychotesty by o techhle holkach nerekly nic pozoruhodneho. Ja treba jizdy pri zkousce docela pohnojila, ale prosla jsem diky 100% testum a teorii. A teda proc ne, kdyz jsem se mohla dal ucit, jezdit opatrne, dusledne dodrzovat rychlost, nezvedat telefony za jizdy, vozit si zkuseny doprovod atd. K nehode nemuselo dojit, kdyby nebyly opravnene ridit bez dozoru pod tvrdou sankci, a obecne podlehaly prisnejsimu hodnoceni u prestupku. Ztrata rp i moznosti opakovat autoskolu rekneme na rok, tje konec sveta na nekonecne dlouho z perspektivy pubertaka, moh by najit ochotu k ustupkum. Obvykle jsem spise zastancem neomezenych svobod, ovsem u ozbrojenych deti od vznesenych ideji rada o krok uhnu.
    KIE
    KIE --- ---
    DANYSEK: imho bude stačit když se v autoškolách budou opravdu dodržovat ty počty hodin, co jsou předepsány (což se nedodržuje) + zrovna tady tenhle případ imho ani počet hodin neřeší - prostě dvě sebevědomé krávy. Imho je to ten případ, kdy to není o tom zda člověk umí řídit nebo ne, ale o tom že začne mít pocit, že umí už tak dobře řídit, že si může dovolit jakoukoliv hovadinu a je schopen to ustát.

    DANYSEK: psychotesty v současné podobě např. jak jsou u C-D jsou úplně k ničemu, musela by se změnit koncepce a hlavně sjednotit, ale i tak mám pochybnosti.

    Druhá věc je samozřejmě otázka represe - zažil jsem jen minimum případů, kdy policajti řešili telefonování za jízdy, přitom s mobilem u ucha nebo ještě hůř píšíc sms/ims jezdí snad každej druhej - u nás se otázka bepečnosti zhustila do dodržování rychlosti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: psychotesty jsou blbost, ale navysit prakticky hodiny smysl dava. Nevidim racionalni duvod s tim spechat.... na krizovy situace formalne staci hodina - co se za 45min naucis? Obcas se objevuji i uvahy o zkrouhnuti praktickych hodin, i kdyz to nakonec snad neproslo. I tak se ale vic venuje teorii nez praxi.
    PEJR
    PEJR --- ---
    SM3: Spis bych to videl na nejakou vlastnost naseho naroda jako celku.. treba v anglii taky spoustu mladejch lidi jezdi rychle, ale bouracek a umrti na silnici tam tolik neni. V umrti mladejch za volantem jsme dlouhodobe prebornici.. pritom tady urcite tolik mladejch lidi jako na zapade nejezdi si myslim..

    Ta buchta to hned na zacatku skvele popsala "neresim zakazy", delam si co chci..
    SPM
    SPM --- ---
    SM3: delal jsi nekdy psychotesty? to ti nevyresi vubec nic... (krome toho, ze z tohop psychologove budou mit hodne dobrej baksis)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SM3: To by s sebou neslo jedno velké prozření: auto jede na benzín, ne na řidičák. Je to šokující, ale je to tak. Dalšími zákazy nic nevyřešíš. Takovéhle nehody obvykle způsobí lidi mimo systém, tohle byla výjimka.
    SM3
    SM3 --- ---
    DANYSEK: Zavedl bych, že každý než dostane řp, tak bude muset povinně skouknout videa z nehod od hasičů/záchranky, ukázat vše jak to ve skutečnosti vypadá, žádný rozpixelovaný obrázky, dost lidem by z toho asi bylo blbě, ale třeba by to měli někteří před očima do konce života.... A zrovna tímhle videem od těch holek by to mohlo začínat. Ukázka nezodpovědnosti a nejspíš i neuvědomění si, že to auto je sice věc na přesouvání se, ale s určitými riziky, jejiž následky mohou být drastické během pár vteřin nepozornosti / nezodpovědnosti.
    Takový psychostesty pro každého by taky nejspíš nebyli od věci...
    Třeba se pletu, ale nemají nějaká omezení ve Francii a Německu pro začínající řidiče? Označená auta, rychlostní limit a papíry na zkoušku, v Německu i snad musí jezdit se zkušeným řidičem nějakou dobu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: otazkou je, zda chyba neni taky na strane autoskol a pojeti vyuky v dnesni dobe... to neni o dobrym rizeni (to je o dlouhe zkusenosti), ale o alespon zakladnim respektu a pouzivani hlavy. Kdyz to vlastne poradne neumim, tak u toho netelefonuju a nepopijim zaraz tak, ze vubec nedrzim volant...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    DANYSEK: Lidi se chovej jak dementi když je někdo natáčí, navíc chtít po 21 letý holce s mokrejma papírama aby řídila dobře to je jak chtít aby pes neočuchával jinýmu psovi zadek. Dle mýho okoukala styl řízení od místních taxikářů což neni nikdy dobrej nápad.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    DANYSEK: vyzrala si porci svy demence v blbej cas na blbym miste a nestalo pri ni stesti, kdyz ridis na hranici moznosti silnice, ridice a auta tak se to stat muze no...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: no ta co ridila... v jedny ruce mobil, v druhy kelimek s pitim... ja ti nevim.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    DANYSEK: Já tam taky jezdim i rychlejš, ale v tý zatáčce je třeba dávat bacha no. Holku jsem znal nebyla tak vymletá jako na videu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: najezdy chybely i jinde, a byly to mista, kde se driv a vlastne i dneska (treba D7 kolem Knezevse) ze 130 omezovalo na 110.
    Policajti budou brblat - hur by se jim tam inkasovalo, rozjede to tam i ted kdekdo... ten usek k tomu proste svadi.
    SITH
    SITH --- ---
    FORTRESS: ja to tam znám jen do té odbočky na Louny, na Teplice jsem z Mostu nikdy nejel...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    SITH: Je to kousek od výjezdu z Mostu za benzínou a výpadovkou na Prahu. Silnice dál pokračuje do Bíliny pak do Teplic.

    also
    PressReader.com - Connecting People Through News
    https://www.pressreader.com/czech-republic/mf-dnes/20170708/textview

    "Řidiči školí policii : Nesmíte pokutovat!"

    sobotní zábava
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    FORTRESS: jj, je tam zhup a valila 140, proste to nezvladla. Takovych je spousta, jen teda tohle bylo zrovna online.
    SITH
    SITH --- ---
    FORTRESS: to je ta dvouproudovka z Mostu směrem na Liberec? Do Biliny asi nejeli směrem na Louny
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Chybí tam nájezdy na mnoha místech proto se s 110km/h otálí. Navíc zrovna v tý zatáčce je takovej "hup" na kterej když v rychlosti najedeš a s odlehčenejma kolama zatočíš volantem tak to dopadne přesně takhle.

    Jinak je to čtyřproudá a klidně 130 by tam bejt mohlo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: znacky tam jeste AFAIK stale nejsou, visi to pry na RSD... ono cesta od navrhu k implementaci je zjevne dlouha :) Ale v tom navrhu to bylo. Taky to tam je policajty oblibeny misto - meri tam casto :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: VW Beetle je celkem v pohodě. Není to zázrak, ale solidní základ. Druhá věc pak samozřejmě je technický stav konkrétního kusu. Mentální stav konkrétního kusu evidentně dobrý nebyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam