• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SPM: a muzu na tech testech lhat? :D
    MVEK
    MVEK --- ---
    PHAILO: Chápu a přitom nechápu. Příčin čeho, vina na čem? Proč to vůbec řešit, pokud se nestalo něco zakázaného.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: To jsi o krok dál - stanovení příčiny, viny atd. Nikde není napsáno, že nehoda je zakázaná.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PHAILO: Fakt nejsou? Takže historky o pokutách za nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky (díry apod.), ačkoliv nedošlo ke škodě nikoho dalšího, jen "viníka", ať už cyklisty, nebo řidiče auta, jsou nepravdivé, či zapříčiněné tím, že se pokutovaný nebránil?
    SPM
    SPM --- ---
    SM3: jestli jsi dělal psychotesty třeba na policajta, tak to je trochu jiná kategorie. Tady ty psychotesty, co se dávají řidičům, na zbroják a podobně obvykle sestávají z toho, že ti dají test 488 otázek, na které odpovídáš souhlasím/nesouhlasím. A v testu jsou takové záludné otázky jako "alespoň jednou týdně se pořádně zfetuju," "mám pocit, že mě neustále někdo sleduje," "chtěl bych někoho zabít" a tak podobně. Takže člověk, kterej tenhle test vyplní tak, aby tím neprošel, tak musí být totálně vymaštěný nekompetentní pitomec, který nemohl dokončit ani základní školu a ten řidičák legálně stejně nedostane, protože rozhodně nebude schopen správně vyplnit ty testy na řidičák. Proč je to povinně pro řidiče s náklaďákama apod. sis odpověděl sám v následující větě. Za vyplnění tohohle testu uchazeč zaplatí něco mezi 2000 - 3000Kč. Takže pro jistou skupinu je to úplně super kšeft, když zkásnou 2 klacky za to, že někoho nechají vyplnit test plný píčovin a budou tvrdit, že by psychotesty měl mít i ten, kdo tlačí kočárek.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CAIDEL: Stačilo by podle mě zakázat nehody. V žádném zákoně zakázané nejsou, proto se dějí!
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Co takhle zakázat řídit úplně všem? I kdyby to zabránilo jediné nehodě, tak to má smysl...

    Za mě nevidím vůbec nic co by bylo potřeba s tím systémově dělat. S hlupáky nic nenaděláš - naštěstí zabila jen sebe a nikoho dalšího, takže se IMO vlastně nic až tak tragického neděje. Darwin v praxi a zároveň to díky popularizaci slouží jako odstražný příklad, takže ještě bonus plus.
    SM3
    SM3 --- ---
    SPM: Dělal, pokud by to mělo odchytnout i jen malé procento, tak to má smysl, pokud jsou k ničemu, tak proč je mají dělat řidiči nad 7,5t a při vrácení ŘP? Když větší nehodovost mají určitě osobní auta... To, že by to byl pro někoho opět kšeft je jasné... Ale platí se jiné poplatky, které mi přijdou podstatně víc nesmyslné - když si budeš dělat více skupin po sobě, tak vždy musíš mít zapsanou předcházející skupinu a vydaný nový ŘP, aby jsi mohl jít dělat skupinu následující - sice to nejsou žádné tisíce, ale je to opruz a do toho tě kolikrát ještě tlačí čas, takže platíš zrychlené vydání + čas, který tim strávíš (Během 2-3 měsíců tohle můžeš absolvovat klidně 2-3x).
    DIVA
    DIVA --- ---
    Psychotesty by o techhle holkach nerekly nic pozoruhodneho. Ja treba jizdy pri zkousce docela pohnojila, ale prosla jsem diky 100% testum a teorii. A teda proc ne, kdyz jsem se mohla dal ucit, jezdit opatrne, dusledne dodrzovat rychlost, nezvedat telefony za jizdy, vozit si zkuseny doprovod atd. K nehode nemuselo dojit, kdyby nebyly opravnene ridit bez dozoru pod tvrdou sankci, a obecne podlehaly prisnejsimu hodnoceni u prestupku. Ztrata rp i moznosti opakovat autoskolu rekneme na rok, tje konec sveta na nekonecne dlouho z perspektivy pubertaka, moh by najit ochotu k ustupkum. Obvykle jsem spise zastancem neomezenych svobod, ovsem u ozbrojenych deti od vznesenych ideji rada o krok uhnu.
    KIE
    KIE --- ---
    DANYSEK: imho bude stačit když se v autoškolách budou opravdu dodržovat ty počty hodin, co jsou předepsány (což se nedodržuje) + zrovna tady tenhle případ imho ani počet hodin neřeší - prostě dvě sebevědomé krávy. Imho je to ten případ, kdy to není o tom zda člověk umí řídit nebo ne, ale o tom že začne mít pocit, že umí už tak dobře řídit, že si může dovolit jakoukoliv hovadinu a je schopen to ustát.

    DANYSEK: psychotesty v současné podobě např. jak jsou u C-D jsou úplně k ničemu, musela by se změnit koncepce a hlavně sjednotit, ale i tak mám pochybnosti.

    Druhá věc je samozřejmě otázka represe - zažil jsem jen minimum případů, kdy policajti řešili telefonování za jízdy, přitom s mobilem u ucha nebo ještě hůř píšíc sms/ims jezdí snad každej druhej - u nás se otázka bepečnosti zhustila do dodržování rychlosti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: psychotesty jsou blbost, ale navysit prakticky hodiny smysl dava. Nevidim racionalni duvod s tim spechat.... na krizovy situace formalne staci hodina - co se za 45min naucis? Obcas se objevuji i uvahy o zkrouhnuti praktickych hodin, i kdyz to nakonec snad neproslo. I tak se ale vic venuje teorii nez praxi.
    PEJR
    PEJR --- ---
    SM3: Spis bych to videl na nejakou vlastnost naseho naroda jako celku.. treba v anglii taky spoustu mladejch lidi jezdi rychle, ale bouracek a umrti na silnici tam tolik neni. V umrti mladejch za volantem jsme dlouhodobe prebornici.. pritom tady urcite tolik mladejch lidi jako na zapade nejezdi si myslim..

    Ta buchta to hned na zacatku skvele popsala "neresim zakazy", delam si co chci..
    SPM
    SPM --- ---
    SM3: delal jsi nekdy psychotesty? to ti nevyresi vubec nic... (krome toho, ze z tohop psychologove budou mit hodne dobrej baksis)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SM3: To by s sebou neslo jedno velké prozření: auto jede na benzín, ne na řidičák. Je to šokující, ale je to tak. Dalšími zákazy nic nevyřešíš. Takovéhle nehody obvykle způsobí lidi mimo systém, tohle byla výjimka.
    SM3
    SM3 --- ---
    DANYSEK: Zavedl bych, že každý než dostane řp, tak bude muset povinně skouknout videa z nehod od hasičů/záchranky, ukázat vše jak to ve skutečnosti vypadá, žádný rozpixelovaný obrázky, dost lidem by z toho asi bylo blbě, ale třeba by to měli někteří před očima do konce života.... A zrovna tímhle videem od těch holek by to mohlo začínat. Ukázka nezodpovědnosti a nejspíš i neuvědomění si, že to auto je sice věc na přesouvání se, ale s určitými riziky, jejiž následky mohou být drastické během pár vteřin nepozornosti / nezodpovědnosti.
    Takový psychostesty pro každého by taky nejspíš nebyli od věci...
    Třeba se pletu, ale nemají nějaká omezení ve Francii a Německu pro začínající řidiče? Označená auta, rychlostní limit a papíry na zkoušku, v Německu i snad musí jezdit se zkušeným řidičem nějakou dobu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: otazkou je, zda chyba neni taky na strane autoskol a pojeti vyuky v dnesni dobe... to neni o dobrym rizeni (to je o dlouhe zkusenosti), ale o alespon zakladnim respektu a pouzivani hlavy. Kdyz to vlastne poradne neumim, tak u toho netelefonuju a nepopijim zaraz tak, ze vubec nedrzim volant...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    DANYSEK: Lidi se chovej jak dementi když je někdo natáčí, navíc chtít po 21 letý holce s mokrejma papírama aby řídila dobře to je jak chtít aby pes neočuchával jinýmu psovi zadek. Dle mýho okoukala styl řízení od místních taxikářů což neni nikdy dobrej nápad.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    DANYSEK: vyzrala si porci svy demence v blbej cas na blbym miste a nestalo pri ni stesti, kdyz ridis na hranici moznosti silnice, ridice a auta tak se to stat muze no...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: no ta co ridila... v jedny ruce mobil, v druhy kelimek s pitim... ja ti nevim.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    DANYSEK: Já tam taky jezdim i rychlejš, ale v tý zatáčce je třeba dávat bacha no. Holku jsem znal nebyla tak vymletá jako na videu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam