• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    DANYSEK: tak proc mit ridicak? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: ty mozna.. jsou lidi, co nejezdej. Treba proto, ze jim tatove sveho milacka proste nepujci a na vlastni nemaji.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: A ridicak do supliku... hele...kazdyho vec. Ja jsem teda v okamziku co sem dostal ridicak, tak jezdil, jezdil, jezdil co to slo. Povetsinou s nasima na chalupu - dozor, na nakupy - dozor, se starsim brachou - dozor. A pak s kamosema :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: nevim, prijde mne, ze to v americe funguje uz celkem radu let a rekl bych v pohode. myslim si, ze 17-19 letyho kluka za volantem auta poznas. Myslim si, ze kazdej rodic co ma rad sve dite, tak by s tim problem nemel. Vetsinou do 19 let studujes (minimalne stredni) a bydlis s rodicema, takze ten dozor je podle me prece jen snazsi.

    Ale jasny... pokud je v CR primarnim ucelem vsecko vochcat, tak tady nikdy nebude platit nic..ani pravidla silnicniho provozu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: a jak ten doprovod uhlidas? :) To se snadno zvrhne v udelani si ridicaku "do supliku". A po dvou letech naopak zapomenes i to malo, co ti autoskola da...
    MELDA
    MELDA --- ---
    Ja bych to udelal tak, ze bych nechal na auta delat ridicaky uz vod sedumnacti a do devatenacti moct ridit jen s doprovodem. Ty dva roky rizeni a jezdeni daj cloveku celkem dost na to, aby si uvedomil, ovladani a rizeni auta, provoz a tak vubec. A hlavne ho to mozna i uklidni.

    Uprimne mohu rict, ze sem taky s mokrym ridicakem el hnedka ze startu tendence zavodit...a taky ze parkrat i jo...to asi udelal dycky kazdej. Casem se clovek uklidni a hlavne zjisti, ze se neda zavodit s kazdym autem.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jinak IMHO s tou malou částí obyvatelstva, jakou byla ta Eliška Junk... eee mrtvá holka - se prostě nedá nic dělat, to že se rozhodne tohle udělat IMHO prostě neodhalí jakejkoliv psychotest. Takový lidi prostě jsou.

    Co se DÁ dělat, je stíhat a tvrdě trestat ty uslintahý mamrdy-policejní, který chytnou takovouhle holu, ta je nechá sáhnout a oni jí s otevřenou držkou zamávaj.

    Ale to eliminuje stejně jenom pár procent.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PEJR: to mas z nejaky konkretni statistiky?
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    Koukám, že ty dvě blbky z broučka řeší celej internet. IMHO k té nehodě přispěly pouze dva faktory - 1. nevěnování se řízení, 2. za volantem nebyla řidička, ale uživatelka. Řidič by takovou primitivní záležitost, jako změnu dynamického rozložení váhy vedoucí ke ztrátě adheze zvládl bez problémů. Alternativně stačilo, aby uživatelka přizpůsobila rychlost tomu, jak neumí řídit. No prostě nádherná ukázka toho, že rychlost ještě nikdy nikoho nezabila. Ostatně teprve ono instantní zestacionárnění bylo pro uživatelku toho koncerního odpadu smrtící...

    SPM: Psychotesty jsou k hovnu. Dělal jsem je nahulenej po třech hodinách spánku a byl jsem báj fár daleko nejlepší z celé skupiny. Psycholožka nevěřila, že jsem spal tak málo :D
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Policejní šikana a zneužívání majáků na Slovensku
    http://www.youtube.com/watch?v=QClKx7cARD8
    SPM
    SPM --- ---
    NE7RA: jo, ale musíš to dělat konzistentně :-) Padá z toho nějakej faktor lživosti, hromada těch otázek jsou podobné, stejné... takže když to zaškrtáš random, tak to bude podezřelé... Což je podle mě přesně o tom, že ten člověk, co to neudělá, tak musí být navíc úplně blbej. Protože si troufám říct, že ikdyž budu trpět nějakou chorobou a budu si myslet, že mě někdo furt sleduje, tak mi patrně pořád asi dojde, že psát to do testu nesmím... Já jsem tam taky lhal s tím, že mám rád malé děti a prošel jsem :-DD
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SPM: a muzu na tech testech lhat? :D
    MVEK
    MVEK --- ---
    PHAILO: Chápu a přitom nechápu. Příčin čeho, vina na čem? Proč to vůbec řešit, pokud se nestalo něco zakázaného.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: To jsi o krok dál - stanovení příčiny, viny atd. Nikde není napsáno, že nehoda je zakázaná.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PHAILO: Fakt nejsou? Takže historky o pokutách za nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky (díry apod.), ačkoliv nedošlo ke škodě nikoho dalšího, jen "viníka", ať už cyklisty, nebo řidiče auta, jsou nepravdivé, či zapříčiněné tím, že se pokutovaný nebránil?
    SPM
    SPM --- ---
    SM3: jestli jsi dělal psychotesty třeba na policajta, tak to je trochu jiná kategorie. Tady ty psychotesty, co se dávají řidičům, na zbroják a podobně obvykle sestávají z toho, že ti dají test 488 otázek, na které odpovídáš souhlasím/nesouhlasím. A v testu jsou takové záludné otázky jako "alespoň jednou týdně se pořádně zfetuju," "mám pocit, že mě neustále někdo sleduje," "chtěl bych někoho zabít" a tak podobně. Takže člověk, kterej tenhle test vyplní tak, aby tím neprošel, tak musí být totálně vymaštěný nekompetentní pitomec, který nemohl dokončit ani základní školu a ten řidičák legálně stejně nedostane, protože rozhodně nebude schopen správně vyplnit ty testy na řidičák. Proč je to povinně pro řidiče s náklaďákama apod. sis odpověděl sám v následující větě. Za vyplnění tohohle testu uchazeč zaplatí něco mezi 2000 - 3000Kč. Takže pro jistou skupinu je to úplně super kšeft, když zkásnou 2 klacky za to, že někoho nechají vyplnit test plný píčovin a budou tvrdit, že by psychotesty měl mít i ten, kdo tlačí kočárek.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CAIDEL: Stačilo by podle mě zakázat nehody. V žádném zákoně zakázané nejsou, proto se dějí!
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Co takhle zakázat řídit úplně všem? I kdyby to zabránilo jediné nehodě, tak to má smysl...

    Za mě nevidím vůbec nic co by bylo potřeba s tím systémově dělat. S hlupáky nic nenaděláš - naštěstí zabila jen sebe a nikoho dalšího, takže se IMO vlastně nic až tak tragického neděje. Darwin v praxi a zároveň to díky popularizaci slouží jako odstražný příklad, takže ještě bonus plus.
    SM3
    SM3 --- ---
    SPM: Dělal, pokud by to mělo odchytnout i jen malé procento, tak to má smysl, pokud jsou k ničemu, tak proč je mají dělat řidiči nad 7,5t a při vrácení ŘP? Když větší nehodovost mají určitě osobní auta... To, že by to byl pro někoho opět kšeft je jasné... Ale platí se jiné poplatky, které mi přijdou podstatně víc nesmyslné - když si budeš dělat více skupin po sobě, tak vždy musíš mít zapsanou předcházející skupinu a vydaný nový ŘP, aby jsi mohl jít dělat skupinu následující - sice to nejsou žádné tisíce, ale je to opruz a do toho tě kolikrát ještě tlačí čas, takže platíš zrychlené vydání + čas, který tim strávíš (Během 2-3 měsíců tohle můžeš absolvovat klidně 2-3x).
    DIVA
    DIVA --- ---
    Psychotesty by o techhle holkach nerekly nic pozoruhodneho. Ja treba jizdy pri zkousce docela pohnojila, ale prosla jsem diky 100% testum a teorii. A teda proc ne, kdyz jsem se mohla dal ucit, jezdit opatrne, dusledne dodrzovat rychlost, nezvedat telefony za jizdy, vozit si zkuseny doprovod atd. K nehode nemuselo dojit, kdyby nebyly opravnene ridit bez dozoru pod tvrdou sankci, a obecne podlehaly prisnejsimu hodnoceni u prestupku. Ztrata rp i moznosti opakovat autoskolu rekneme na rok, tje konec sveta na nekonecne dlouho z perspektivy pubertaka, moh by najit ochotu k ustupkum. Obvykle jsem spise zastancem neomezenych svobod, ovsem u ozbrojenych deti od vznesenych ideji rada o krok uhnu.
    KIE
    KIE --- ---
    DANYSEK: imho bude stačit když se v autoškolách budou opravdu dodržovat ty počty hodin, co jsou předepsány (což se nedodržuje) + zrovna tady tenhle případ imho ani počet hodin neřeší - prostě dvě sebevědomé krávy. Imho je to ten případ, kdy to není o tom zda člověk umí řídit nebo ne, ale o tom že začne mít pocit, že umí už tak dobře řídit, že si může dovolit jakoukoliv hovadinu a je schopen to ustát.

    DANYSEK: psychotesty v současné podobě např. jak jsou u C-D jsou úplně k ničemu, musela by se změnit koncepce a hlavně sjednotit, ale i tak mám pochybnosti.

    Druhá věc je samozřejmě otázka represe - zažil jsem jen minimum případů, kdy policajti řešili telefonování za jízdy, přitom s mobilem u ucha nebo ještě hůř píšíc sms/ims jezdí snad každej druhej - u nás se otázka bepečnosti zhustila do dodržování rychlosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam