• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Hele to nevim jak bych to stanovoval, ale rozhodne si myslim, ze minimalne do nejakejch 21 let (kdyz si zacnes delat ridicak), tak bych pozadoval pak treba nejakou dobu jezdeni pod dohledem.

    Jako ruku na srdce, je mne to celkem jedno kolik pitomcu se diky sve blbosti a velmi spatnemu rizeni samo vylouci z normalniho zivot tim, ze si ho zkazi osklivou nehodou s dozivotnima nasledkama, ale proste nikdy to nedopadne tak, ze to vodnesou jen oni. Dost casto za jejich chybu plati i druzi. A ja se uz nejakou dobu nemuzu zbavit dojmu, ze to je na silnici s ridicskym skillem rok od roku horsi. Lidi cumici do telefonu za jizdy, telefonovani, prejizdeni z pruhu do pruhu bez blinkru, prednost zprava, prujezd krizovatkou bez svetelne signalizace..atd...atd. Mohl bych pokracovat do nekonecna. Je toho opravdu hodne s cim se denne setkavam na silnici a opravdu dost citelne vnimam, ze ta uroven schopnosti ridicu je mizernejsi a mizernejsi.
    Ono je to taky trochu i tim, ze existuji nove technologie i v automobilovem prumyslu, ktere dost ulechcuji a pomahaji a kontroluji ridicovu cinnost.
    Myslim si, ze dneska by se moc lidi s klasickou Skodou 120 ani nerozjelo, kdyz ano, tak by jim to po 5 minutach chciplo na uchlastani a o tom, jak by se to ridilo v zime a na snehu ani nemluvim. Je proste jina doba a myslim si, ze prave protoze je vse jinak, tak by se ta autoskola mela naopak prodlouzit nez zkratit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NE7RA: protoze to chteji zamestnavatele? :) U hromady pozic mas v pozadavcich ridicak na auto, i kdyz v realu ti lidi za volant nesednou, jak je rok dlouhej...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    DANYSEK: tak proc mit ridicak? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: malusy jdou dnes za provozovatelem vozidla, spousta kocaru na silnicich je firemnich... to by znamenalo prekopat cely system ruceni, aby to slo fakt za ridicem - tzn. aby to melo ten efekt. A to zas budou brblat ti, co fakt nejezdi... proc by meli platit nejakou pojistku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: Hrozně hezky to zní, co?

    A to by od 17 do 19 bylo poviný? Nebo by se ty dva roky posouvali podle toho kdy začneš? A kolik by toho s tebou musel najezdit doprovod? A jaký zkušenosti by musel mít doprovod?

    Tohle jsou nádherný myšlenky ale prakticky neproveditelné - rozhodně ne u nás.

    A ta holka si taky s největší pravděpodobností musela odsedět (alspon část, podle toho jakej výstřih si brala protože víme co je tahle banda pablbů okolo řidičáků celkově za uslintanej dobytek) nějákou dobu s instruktorem/komisařem - když už tak tam by se teoreticky mělo začít.

    Ale nakonec si prostě stejně myslim že tohle je věc, která se prostě eliminovat nedá, můžem pokaždý jenom doufat, žýe to dopadne relativně dobře, jako teď.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Stejně jako "uhlídáš" povinnost vůbec mít nějaký řidičák, přes prachy. Ve zmíněných USA to znamená, že u nehody jsi za viníka, pojišťovny to mají jako výluku z plnění, a hodně to prodraží jakýkoli další ježdění, protože malusy.

    Takže buď jezdíš s doprovodem (a mám pocit, že na tu trainer licence bych ani nesměl jezdit vlastním, že to muselo být "...s doprovodem majitelem auta"). Nebo teda jezdíš v rozlehlých oblastech, kde tě neobtěžují takové věci jako lidi, řidičák, záchranka s dojezdem pod dvě hodiny a jiné kryptofašistické civilizační škváry, a stejně ti to spočítaj, pokud uděláš nějakej průser a do tý civilizace se vrátíš (což není případ střední Evropy, tady je všude blízko a všude jsou nějaký jiný účastníci provozu).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: ty mozna.. jsou lidi, co nejezdej. Treba proto, ze jim tatove sveho milacka proste nepujci a na vlastni nemaji.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: A ridicak do supliku... hele...kazdyho vec. Ja jsem teda v okamziku co sem dostal ridicak, tak jezdil, jezdil, jezdil co to slo. Povetsinou s nasima na chalupu - dozor, na nakupy - dozor, se starsim brachou - dozor. A pak s kamosema :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: nevim, prijde mne, ze to v americe funguje uz celkem radu let a rekl bych v pohode. myslim si, ze 17-19 letyho kluka za volantem auta poznas. Myslim si, ze kazdej rodic co ma rad sve dite, tak by s tim problem nemel. Vetsinou do 19 let studujes (minimalne stredni) a bydlis s rodicema, takze ten dozor je podle me prece jen snazsi.

    Ale jasny... pokud je v CR primarnim ucelem vsecko vochcat, tak tady nikdy nebude platit nic..ani pravidla silnicniho provozu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: a jak ten doprovod uhlidas? :) To se snadno zvrhne v udelani si ridicaku "do supliku". A po dvou letech naopak zapomenes i to malo, co ti autoskola da...
    MELDA
    MELDA --- ---
    Ja bych to udelal tak, ze bych nechal na auta delat ridicaky uz vod sedumnacti a do devatenacti moct ridit jen s doprovodem. Ty dva roky rizeni a jezdeni daj cloveku celkem dost na to, aby si uvedomil, ovladani a rizeni auta, provoz a tak vubec. A hlavne ho to mozna i uklidni.

    Uprimne mohu rict, ze sem taky s mokrym ridicakem el hnedka ze startu tendence zavodit...a taky ze parkrat i jo...to asi udelal dycky kazdej. Casem se clovek uklidni a hlavne zjisti, ze se neda zavodit s kazdym autem.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jinak IMHO s tou malou částí obyvatelstva, jakou byla ta Eliška Junk... eee mrtvá holka - se prostě nedá nic dělat, to že se rozhodne tohle udělat IMHO prostě neodhalí jakejkoliv psychotest. Takový lidi prostě jsou.

    Co se DÁ dělat, je stíhat a tvrdě trestat ty uslintahý mamrdy-policejní, který chytnou takovouhle holu, ta je nechá sáhnout a oni jí s otevřenou držkou zamávaj.

    Ale to eliminuje stejně jenom pár procent.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PEJR: to mas z nejaky konkretni statistiky?
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    Koukám, že ty dvě blbky z broučka řeší celej internet. IMHO k té nehodě přispěly pouze dva faktory - 1. nevěnování se řízení, 2. za volantem nebyla řidička, ale uživatelka. Řidič by takovou primitivní záležitost, jako změnu dynamického rozložení váhy vedoucí ke ztrátě adheze zvládl bez problémů. Alternativně stačilo, aby uživatelka přizpůsobila rychlost tomu, jak neumí řídit. No prostě nádherná ukázka toho, že rychlost ještě nikdy nikoho nezabila. Ostatně teprve ono instantní zestacionárnění bylo pro uživatelku toho koncerního odpadu smrtící...

    SPM: Psychotesty jsou k hovnu. Dělal jsem je nahulenej po třech hodinách spánku a byl jsem báj fár daleko nejlepší z celé skupiny. Psycholožka nevěřila, že jsem spal tak málo :D
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Policejní šikana a zneužívání majáků na Slovensku
    http://www.youtube.com/watch?v=QClKx7cARD8
    SPM
    SPM --- ---
    NE7RA: jo, ale musíš to dělat konzistentně :-) Padá z toho nějakej faktor lživosti, hromada těch otázek jsou podobné, stejné... takže když to zaškrtáš random, tak to bude podezřelé... Což je podle mě přesně o tom, že ten člověk, co to neudělá, tak musí být navíc úplně blbej. Protože si troufám říct, že ikdyž budu trpět nějakou chorobou a budu si myslet, že mě někdo furt sleduje, tak mi patrně pořád asi dojde, že psát to do testu nesmím... Já jsem tam taky lhal s tím, že mám rád malé děti a prošel jsem :-DD
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SPM: a muzu na tech testech lhat? :D
    MVEK
    MVEK --- ---
    PHAILO: Chápu a přitom nechápu. Příčin čeho, vina na čem? Proč to vůbec řešit, pokud se nestalo něco zakázaného.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: To jsi o krok dál - stanovení příčiny, viny atd. Nikde není napsáno, že nehoda je zakázaná.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PHAILO: Fakt nejsou? Takže historky o pokutách za nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky (díry apod.), ačkoliv nedošlo ke škodě nikoho dalšího, jen "viníka", ať už cyklisty, nebo řidiče auta, jsou nepravdivé, či zapříčiněné tím, že se pokutovaný nebránil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam