• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    MELDA: Já si osobně myslim, že dnes je těch komisařů úplatných o dost míň, než před těma 20 lety. Před pár lety na ně byl brutální zátah a prakticky všechny je povyházely, ty co přišly po nich tak znova. Stejně tak komisař se losuje, není žádný domluvený. Neříkám, že se úplatky nedějou, ale tohle bych řekl, že se dost změnilo. Spíš se peče na tu dobu zkoušky, silně pochybuju, že to někdo jezdí 35+ minut...

    FORTRESS: očividně ta designová zhůvěřilost pro buzny, ve který se vyflákaly, tyhle věci měly a hádej co - umřela. Jediné co pomůže, je nebourat... Ty všechny další věci můžou pomáhat, ale říct, že před úmrtím zachrání nějaká sada přidaných systémů, které mi jsou zrovna sympatické, je prostě píčovina.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Nejvíc asi pomůže před úmrtím aby lidi nejezdili ve vylítanejch starejch keplech který nemaj ani bagy/ESP. V autoškole Tě stejně nepřipravěj na různý klimatický podmínky, to by musela trvat rok.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: ridicske opravneni neni zadne zakladni lidske pravo :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: V zemi, kde moralka jde tezce do prdele je vlastne jedno uplne vsecko.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Aha, takže bambilion hodin v autoškole - eliminovat korupci u komisařů a ... a pak lék na rakovinu a cestu na Pluto :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: Nesazim se skatulkovat, je mne jasny, ze existuji i prirozene talentovani jedinci, to je v poradku. Ale takovejch proste neni vetsina.

    A ono autoskolam ani tolik nejde o to, jak te nauci ridit, ale o to, aby co nejvic proslo studentu a aby co nejvic dalsich jich prislo.

    MELDA
    MELDA --- ---
    Jinak zde celkem dobre a prehledne statistiky od roku 1980 az po rok 2015

    Vývoj nehodovosti na českých silnicích | autosap.cz
    http://www.autosap.cz/dalsi-informace/nehodovost-na-ceskych-silnicich/#neh1
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: Ne každý je blb a neschopa. Já jsem auto nikdy před AŠ neřídil. Prošel jsem zcela bez problémů. Pak jsem 2 roky neřídil a pak začal hned s centrem Prahy (doslova ze dne na den). Dnes mám najeto tak půl milionu po celé Evropě a nikdy jsem nezavinil žádnou nehodu. To se samozřejmě může kdykoli změnit, ale do tvé škatulky nezapadám.
    MELDA
    MELDA --- ---
    Ona je to takova sinusoida... a bohuzel prave nahovno je, ze v posledni dobe, coz je nejakejch 4-5 let je opet narust.

    Nejvetsi pokles nehod byl nekdy pred deseti rokama. Vse bylo zpusobeno hlavne tim, ze se zvysila skodni hodnota ke ktere nebylo a neni potreba volat policii. Tak byl tehdy pokles skoro o polovinu. Stejne tak byl delsi dobu pokles umrti na silnicich...kterej byl teda u nas docela alarmujici. Tak se objevilo v tv plno reklam a spotu v ramci bezpecnosti silnicniho provozu. To docela zabralo, bohuzel posledni 3-4 roky je narust opet znat.
    MELDA
    MELDA --- ---
    Takze pokud ma nekdo pocit, ze dnesni ridicsky vycvik je dostatecny a onen proces pripusteni novych ridicu je funkcni a spravne, tak s takovym clovekem opravdu nema cenu vest jakoukoliv debatu.

    Jinak bych doporucil si dohledat nejake statistiky ohledne nehod a poctu mrtvych na silnici... Rozhodne tenhle rok nebude patrit k tem lepsim a veselejsim. A pokles urcite zadnej neni.
    MELDA
    MELDA --- ---
    ja jsem si 100% jistej, ze dnesni pocet hodin v autoskole zdaleka nestaci na to, aby z tebe udelali ridice. Vetsina lidi ma se silnicnim provozem a rizenim nejakeho motoroveho vozidla zkusenost uz daleko drive. Motorka, skutr, babeta a podobne. Obcas i jizda na kole pomaha. Dost lidi, prevazne kluku uz ridili i auto pred zapocetim v autoskole. Ale v okamziku, kdy do autoskoly prijde clovek, kterej nikdy predtim na nicem podobnym nesedel, ani nic podobneho neridil, tak ten rozhodne nebude na konci pripravenej. A ano...komisar je ten clovek, kterej te vpusti na silnici. Bohuzel v dnesni dobe nepochybuji o tom, ze plno takovejch komisaru je uplatnejch, bylo tomu tak uz i za mne a to je tomu dobrejch 20 let, takze dost silne pochybuju, ze tomu je v dnesni dobe jinak. kazda autoskola ma a mela vzdy takzvaneho "sveho" komisare a dost z toho bylo poreseno a domluveno davno predtim nez se nastartovalo vubec auto.

    Vim z vlastni zkusenosti, jak probihala moje zaverecna zkouska v autoskole pri ziskani ridicskeho opravneni typu C.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: nemám potřebu se na tohle téma dál bavit - to je zase odbočka na Istambul...
    Ano myslím si že tak jak je to nastaveno dnes stačí - nesouhlasíš - ok
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: samotna zkouska trva 30-45 minut... vazne to jde stihnout? :) Ano, evidentni pripady to vyselektuje - ale chyby vznikajici treba z unavy pri delsim rizeni to uz taky nepodchyti.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: To musí následně posoudit komisař.
    Je to řidičák ne výcvik kosmonouta - a jak jsem psal v tom,hle se možná neshodnem ale s původním tematem to nemá nic společnýho...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: řeč byla celou dobu o tom konkretním případu těch dvou holek a o tom, jak se má TOMUHLE zabránit - začali jste typicky vymejšlet další tuny omezení který ničemu nepomůžou s nádechem "ty mladý dneska bla bla bla"
    - tomuhe NIC nezabrání - lze dělat akorát prevence,m třeba v rámci autoškoly jim tohle a jiné videa párkrát pustit, nějáký fotečky, bulící rodiný příslušníci, siroty oblečený do pytle místo oblečení atp.


    MELDA: nesouhlasim a to je asi tak všechno co si k tomu můžem říct
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: takze podle tebe 45 minut staci na nacvik spravneho jednani v rizikovych situacich? ;-) (to cislo vychazi ze zakona, to jsem si nevycucal z prstu).
    SPM: jenze takhle jim akorat das dalsi duvod do ruky...
    SPM
    SPM --- ---
    MELDA: njn, holt zkušený panny na stromech nerostou...
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: což ale stejně kvůli tomu kontrolování papírů dělat budou... nevim, když si vezmu, jak často mě staví policajti na silnicích, tak bych osobně radši platil jednu pojistku místo dvou (zvlášť, když jsou cenově hodnocený podle naprosto nesmyslných parametrů) a nechal se jednou za 3 roky zastavit a ukázat papíry :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Znovu a dokola rikam... zadnej pocet hodin ji nepresvedci, ze nema delat facebookovou zabavu, ale rozhodne, kdyz se vymkne jeji auto ve vysoke rychlosti kontrole, tak bude lip vedet co udelat nez slapnout na brzdu, jako smyslu zbavena.
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: A o jake konkretni situaci ze se to bavime?? Ja jsem myslel, ze se bavime o tom, ze ziskana praxe mladych ridicu je naprosto smesna a totalne nedostacujici s ohledem na velikost a hustotu dnesniho provozu, kvalitu silnic, vykon a rychlost dnesnich aut.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: No hodně dlouho už to tak funguje. A to jestli to za těch 28 vyuč. hodin zvládne musí následně posoudit komisař. Vymejšlíš akorát další zbytečný buzerace

    A znova - KOLIK, KOLIK hodin vyučování a ježdění někde na parkovišti naučí 18-ti letou holku že nemá dělat podobný facebookový zábavy? 40? 50? 60 hodin bude dost aby jí to přešlo? kolik?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam