• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: bych to neomlouvala, jo nekde je to tezky, ale kazdej ma davat pozor, hlavne kdyz je to trochu neprehlednejsi situace, tak ma automaticky pribrzdit a venovat se znaceni. ono to zas tak slozity neni. vedlejsi/hlavni zase tolik druhu neni :) a blby znaceni v konkretnich pripadech prece neomlouva nikoho tak jako tak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DANYSEK: namachrované pako je diagnoza sama o sobě, takového lepší mít před sebou a co nejdál!
    mně to akorát připomnělo moji pet peeve těch blbě značených křižovatek, kdy jim to člověk pomalu ani nemůže mít za zlé, že mu tam vjedou, ale kdyby z toho byla bouračka, tak je to zbytečné mrzení, ne-li hůř.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TRISSIE: to nepopiram.... ze nekdo prehledne znacku se stat muze - takovych mist znam hafo, obcas je problem i to, ze se prednosti zmeni a lidi jezdi popameti. To neni ten pripad, on byl na vedlejsi, ja na hlavni, videl me - ale cpal se tam a nasledne se jeste rozciloval, ze jsem si tam dovolil vjet ja... to asi uz normalni uz nebude :-) Mimoto znacky tam ve stromech nejsou, tohle byl proste namachrovane mlade pako s ksiltem na hlave v drahem aute, kolem ktereho se zjevne ma tocit svet.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DANYSEK: netvrdím, že ten tvůj nebyl kokot, ale někdy to mají řidiči na vedlejší fakt těžký... jezdím pravidelně přes křižovatku, kde někoho nesmírně inteligentního napadlo dát na tu vedlejší značku tak, že přes převislé větve stromu prakticky není vidět. Od té doby, co mě tam na té hlavní málem smetl náklaďák, už pro jistotu počítám s tím, že mi auta z vedlejší tu přednost prostě nedají (a už párkrát se to vyplatilo).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: vidis, me tuhle chtel vjet nejaky borec z vedlejsi a tuze se pak jeste rozciloval, ze jsem mu na hlavni nezastavil a nepustil ho... nekteri lidi ignoruji rovnou i elementarni znacky, a ty se tu rozcilujes nad zrcatkama :)
    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: alespoň se divil... na mě včera najela nějaká dáma na jižní spojce. Jedu v pravým pruhu, ona v prostředním, asi chtěla sjíždět, takže zjistila, že existuje i ten pravý pruh a začala se v těch 60km/h soukat do něj (pro její dobro nutno uvést, že si alespoň poustila ten blinkr). Patrně mě neviděla. Co ale nechápu, že jsem začal troubit a jí to bylo úplně v piči... normální člověk, když v tom zrcátku něco přehlídne a začne to na něj troubit, tak se rychle vrátí zpátky. Ona si vesele pokračovala v cestě do pravého pruhu a já byl rád, že mi při tom brždění neskončil v kufru nějakej kamion. Kdyby si místo tuzingový masky na Octavii radši na ní koupila větší zrcátka nebo zaplatila kondiční jízdy, když nevidí, kam jede...
    VINC
    VINC --- ---
    GRANTORINO: stává se mi to i jako chodci, cyklistovi. Přecházim ulici (bez přechodu) a koukám jestli do tý ulice nezahybá auto (hází blinkr). Pokud ne tak přejdu. Hodněkrát se stalo, že ten člověk prostě zahybá a blinkr nedá... Pak vzniká situace, že já musim skoro běžet div mne nevytroubí, že přecházim tam kde nemám.
    FAT
    FAT --- ---
    Nemluvě už ani o tom, jak je to s blikáním na kruháči... Za to bych fackoval! Když tam takhle jede za sebou pár lidí, co se neobtěžují bliknout, že odbočují a já tam stojím... No, vždyť víte jako co.
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    GRANTORINO: vcera jsem najel asi 400 km po stredoceskym kraji a mam pocit, ze jakmile vyjedes z Prahy, je to jeste horsi.. neblika skoro nikdo, dobry jsou taky ti, co o ten blinkr zavadi az kdyz toci volantem.

    Smutny je i lidi co jedou vylozene nebezpecne (kdyz predjizdim na dalnici, fakt bych se mel do toho zrcatka podivat a zkusit ten blinkr) casto maji na zadnich sedackach deti..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    blinkry jsou pro nektere ridice proste z nejakeho duvodu hroznej problem. nechapu, upadnou jim koule nebo co, kdyz daji blinr pri predjizdeni? neni to potreba?
    hrozne se vcera divil pan na barandaku, kdyz mi tam vjel bez blinkru nahle do pruhu, ze troubim a to troubim fakt minimalne, jen kdyz mam pocit, ze nekdo je mimozni a nevidi me ci co... skvrny na slunci? nebo lidska blbost?
    DIVA
    DIVA --- ---
    SAMOUT: pokuty za to jsou vysoke, bud klidny.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DIVA: Dvojnasobne? Za takovy bych daval naprosto likvidacni pokuty (tady odstav kamion, a dokud nezaplatis, tak na nej nesahej). I kdyz chapu, ze ridic je kolikrat ten posledni, kdo by za to mohl.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Zakony jsou celkem fuk, proste vis jak tvoje auto brzdi pri aktualni vaze nakladu. Ja kolikrat jezdim prevazena treba dvojnasobne ve spickach okolo velkych evropskych mest, kde se zasadne jezdi stylem plynule (treba stovkou) se pohybujici kolona, no holt si drzim navenek nesmyslnou fugu pred sebou. Jasne ze me predjizdeji, obcas nekdo i troubi a nadava a gestikuluje .) tak nejspis naprosto nechape dynamiku te masy co vezu za kabinou, co nadelam at se vztekne. Stejne tak obcas nekoho vystresuju tim, ze s nakladakem, ktery je naprazdno normalni silny vykonny stroj, spacham nejaky sviznejsi manevr, nedejbuh osobne jeho predjedu. Je holt terba pocitat s tim, ze ten pred tebou muze udelat naprosto cokoli, ty jsi v tom aute od toho, abys ho mel pod kontrolou a za vsech okolnosti ubrzdil. Je to nefer, zvlast kdyz se obcas odnekud vynori idiot co te supem predjede a vybrzdi, zazila jsem mockrat, no nic se neda delat, vitej ve svete lidi. Premyslej jak by bylo mozne tomu systemove predejit, pokud vubec, realita provozu je jaka je a nebude lepsi. Jsi profesionalni ridic, musis ridit tuplem dobre, zvlast kdyz ostatni ridi blbe. Zivot.
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    JFM: Jo sory sem se sek ale stejne bezpecna vzadelenost je relevantni, kolikrat si myslis ze to je dost a stejne je to malo, zalezi na dementovi pred tebou, nic se nemeni na tom ze hlavni je hlavni a vedlejsi je vedlesi
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JFM: ...a tam se ti vzápětí nacpe nějakej pretekár s kšiltem, kterýmu připadá, že tam máš moc místa a vešly by se tam aspoň tři auta.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: no právě, já jsem snad ještě nepotkal auto, které by ten blinkr dalo dřív, než šláplo na brzdu...
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Asi stejně blbě to řeší, protože by dotyční měli dát včas blinkr, nebo zpomalovat pozvolna, případně zpomalit až v odbočovacím pruhu, nebo rozšíření, ale bokem, kde se vejdou dvě auta vedle sebe.

    Což mi připomíná, jak miluji ty, kteří při odbočování jsou uprostřed pravda jen jednoho značeného pruhu, ale není problém je objet, kdyby byli víc stranou (někdy napůl přes rozbitou krajnici, jindy kousek přes čáru do protisměru, ale v nejhorším krokem se pořád dá objet).
    JFM
    JFM --- ---
    BIGHEAD: 361/2000 sb., paragraf 19, odst. 1. Račte si přečíst. S náklaďákem nejezdím, ale s přeplněnou dodávkou nebo s těžkým vozíkem ano, a vżdycky si nechám dostatečný rozestup.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CHEFF: Ono je něco jiného pouštět ve městě a uprostřed ničeho na hlavním tahu. Takhle už jsem byl dvakrát svědkem nehody, kterou to způsobilo. Když nějaký chytrák ve štrůdlu jedoucím 80 na hlavním tahu náhle zbrzdí na 0 a začne pouštět.
    SPM
    SPM --- ---
    CHEFF: tak třeba zrovna speciálně na jižní spojce mi přijde, že ty lidi na tom nájezdu čumí někam kdoví kam... Pouštěl jsem tam zrovna včera někoho za Štěrboholama v tom zúžení, kde on stál na stopce. Ta kolona aut se přede mnou prakticky zastavila, takže jak se zase rozjížděla, tak jsem akorát pustil brzdu a nechal to pomalu jet a bliknul - trvalo mu hodně dlouho, než mu to došlo a najel tam... a co si vybavuju loni, když to tam rozkopali, tak to vypadalo dost podobně - člověk to včas zpomalil, udělal mezeru, blikal a nic.

    CHEFF: Hele nechci se přít, že spousta lidí zase pouští úplně nesmyslně, to je pravda. Ale jak v tom autobusu řešíš to, že ten před tebou chce z té hlavní odbočit a pak taky musí zastavit, protože buď dává přednost těm proti nebo musí dost zpomalit na to, aby odbočil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam