• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SAFIRUS
    SAFIRUS --- ---
    V poslední době se stále častěji setkávám s tím, že řidiči neznají ust. § 21, odst. 3 – Odbočování. Konkrétně při odbočování vlevo v křižovatce chtějí místo míjení vlevo s protijedoucím vozidlem – odbočujícím také vlevo – toto vozidlo objíždět a odbočovat až za ním. Setkal jsem se s tím několikrát a řidiči (mladí i staří) jsou schopni na tuto situaci reagovat různými posunky, jako by oni jeli správně... Jak takové situace řešit, aby si oni uvědomili, jak je to správně, a já se vyhnul případné zbytečné nehodě?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ještě k té tramvaji: Zatímco u popisovaného případu zelené (nikoliv šipky vlevo), odbočení vlevo a tramvaje vedle sebe to znám a řídím se tím, tak si vybavuji, že nám v autoškole říkali podivnou poučku, že tramvaj má přednost, když na nás řidič "nevidí" (tedy je vedle nás), zatímco v ostatních případech se její přednost řídí stejnými pravidly jako jiného vozidla.

    Tzn. proti má taky přednost, protože protijedoucí. Ale pokud by to byla křižovatka s trojúhelníkem a já přijížděl po hlavní, mám přednost, a při přednosti zprava bych taky měl přednost já.
    Na druhou stranu nevím, kolikrát se v praxi taková situace stane (snad jedině ten trojúhelník, když vypadnou světla).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Heled byla to fakt velká rána :)

    Jinak s tebou naprosto souhlasím, jezdím tam docela často a co tam lidi předváděj je neuvěřitelný...
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: no, překvapila mě ta olejová vana :-) Ale prostě hromada lidí se tam chová jako banda debilů a ani nemusí jet jako prase... z praxe tam vidím jednak hromadu idiotů, co právě zjistí, že jsou v tom najížděcím pruhu a na prasáka se serou do toho levého. Když sjíždím z té spojky do centra a na Vršovice, tak první vlna debilů se mě pokouší předjet už na tom sjezdu (je to tam široké, takže to berou zprava, zleva, klidně při tom najíždějí na ten ostrůvek pro chodce, už se tam vedle mě sral i náklaďák s přívěsem), druhá vlna debilů se pokouší předjíždět na tom mezi ostrůvku mezi pruhy (tady kolikrát z neznalosti, taknějak si myslí, že tam jsou jakože dva pruhy. Že do toho pravýho pruhu za provozu nikdy nemáš šanci vjet, nad tím se nezamyslí). No a ten nájezd o kus dál za mostem je taky dost specifický. Tam jsou dva pruhy, které se pak zužují (takže pekáče v tom pravém mají typicky závodní ambice, které jim nevyjdou a pak natvrdo vytlačují auta, kterým mají dát přednost) a jako bonus na jednom z těch pruhů se právě má dát přednost těm autům od bohdalce - na což se kašle taky, protože typicky každý, kdo jede tím levým pruhem, tam jede jako úplné hovado a nemá ani šanci vidět, jestli se tam to auto po hlavní napojuje...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: heled on kdyby ten kluk jen normálně, takse mu to nestane (taky jsem mu to pak vyčetl)

    Ale jinak souhlasim že je to pro řidiče který to tam neznaj docela zlo - ale stačí nejet jako prase a člověk se s tím srovná. :)
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: To je celkově křižovatka na vyližprdel non plus ultra... teda, osobně mi zas tak nepřehledná nepřijde, ale co tam lidi předvádí mi doteď hlava nebere. Já už jsem při sjezdu ze spojky co centra tam několikrát málem přijel o čumák, protože hromada kreténů co jede od bohdalce v tom pravém pruhu, tak zjistí, že ten pruh končí až úplně na konci a začnou se tam natvrdo cpát přes tu zebru, kam zase ze spojky musíš najet, abys tam něco viděl (paradoxně jak je v oblibě všude nasrat milion zelených palisád, tak zrovna tady by se i hodila a neni tam žádná). Díky bohu se má snad v září otevřít sjezd ze spojky do centra směrem na bohdalec, který snad většinu tohohle píčoidního chování vyřeší...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: jj
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: myslis ten sjezd z jizni spojky?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SAMOUT: Byl jsem u nehody, za bohdalcem směrem na jižák, pod mostem je tam ostrůvek, kamarádovi tam někdo vjel zprava tak to musel strhnout na ten ostrůvek - vana v pr - kola v pr. Čekali jsem na tom ostrůvku cca 6 hodin na fízly (což bylo fakt super) přijeli už za tmy, postavili se vedle nabouranýho auta.

    Po cca 15 minutách jsem šel za fízlem, jestli by nebylo vhodné, aby si zapl světla / blikačky - že jsme uprostřed provozu a je tma. Následovala 5 minutová brutální buzerace na téma "já jsem policajt co si vůbec dovolujete na mě mluvit!!!".

    No a za cca 5 minut nějaká slečna asi v 60 km/h tu policejní dodávku narvala, ten superchytrej fítzl měl nohu z týá dodávky ven - noha úplně nasračky :)))

    Co Vám budu vyprávět, zadistiučinění jako svině, toho debila to muselo extrémě bolet :D

    Prostě fízl není povolání ale diagnoza :)
    RAV
    RAV --- ---
    JOPS: presne jak DARK_SAVANT:
    podle https://goo.gl/maps/vTzGCK5ids52 pri odbocovani vlevo davas prednost tramvajim jedoucim ve tvem smeru a tramvajim a vozidlum v protismeru
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FILIPSZ: leta jsem bydlel na ulici, kde se parkovalo hned vedle kolejí a když přijela tramvaj a já parkoval, nebo dokonce jedno měnil auto jedno za druhý, tak řidič spustil neskutečný randál zvonkem. v důsledku to znamenalo jen to, že jsem se nasral a začal zdržovat.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    s tramvaji se nehadam a pokud to jde (neomezim/neohrozim nikoha za sebou) tak ji vzdyck pustim..
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    JOPS: pokud na semaforu byla sipka, mas prednost a tramvaj jet nemela. Pokud tam bylo zeleny kolecko, prednost ma tramvaj.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JOPS: Se situací, kdy dáváš i na zelenou na semaforu přednost tramvaji, která se přihrne zpoza svého ramene se setkávám relativně dost často. Nicméně ano, je pravdou, že na většině takových míst taky čas od času vidím nehody (člověka co to nezná to opravdu může tak trochu netrknout, protože to není zrovna intuitivní).
    MELOP
    MELOP --- ---
    Podle streetview (ne, že bych se tam občas nevyskytoval, ale ne z této strany) je tam obyčejný semafor a není tam ani "vyklízecí šipka"... a to znamená, že auta dávají přednost tramvajím, pokud se dobře pamatuju.

    Byl jsem tam před časem svědkem nehody na toto téma, mmch.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JOPS: je klidne mozny, ze tramvajak jel... i kdyz podle "cocek" nemel.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Resili jsme kolegou tuhle situaci. Ja byl jako spolujezdec, kolega ridic.

    My jsme vyznaceni cervene
    Tramvaj je modra

    Na semaforu se nam objevila zelena (doleva) a zaroven se rozjela tramvaj. Chapu dobre, ze ta tramvaj ma prednost a zaroven ji sviti zelena stejne jako nam ? Nebo tam spis tramvajak nemel co delat ? Kdyby tramvaj jela proti, tak ok, s tim problem neni ji pustit, ale kdyz je takhle vedle vasi prdele...

    kdyby ta krizovatka nebyla rizena semafory, tak to beru, tramvaj pustime, ale kdyz se rozsviti zelena, tak podle meho laickeho nazoru tam tramvaj nemela co delat.

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Docela drsný. Vždycky jsem říkal, že jsou tramvajáci nervózové, ale po shlédnutí tohoto to začínám celkem chápat...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    VIDEO: Lidé nám skáčou před tramvaje, ukazují pražští dopraváci - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...-tramvaj-doprava-praha-nehody-dto-/domaci.aspx?c=A170824_170702_domaci_jkk
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    J3RRYNA: I ty piráte!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam