• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: nebo si myslel, že to je jednosměrný dvoupruhový tunel? A nebo mu prostě přeskočilo...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Já tam občas jezdím služebně a tedy jako počítat s tímto je naprosto stejné jako, že na D1 se budou v rychlém pruhu milovat dva milenci na dece. Pokud úřady hodlají bezpečnost provozu vykládat tak, že máš počítat se vším, tak asi vrátím řidičák.

    Na druhou stranu, je to dobré varování k tomu, dávat si v křižovatkách větší pozor a počítat i s možností předjíždění. Pokuta je sranda, ale být nadosmrti mrzák nebo mrtvej je už dobrej důvod.

    Spíš by mě zajímalo, co za pohnutku vedlo toho kamioňáka, že začal předjíždět. Jestli to předjížděné vozidlo jelo třeba 30, tak mu ruply nervy.... Fakt nevím.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: Tunel je v mírné pravotočivé zatáčce, takže je vidět kousek a pak už ne; ten měl jediný štěstí, že nejel o pět vteřin dřív, byl by mrtvej. Tohle je čistá zdeúřední buzerace, "no dobře, nemohls za to, ale tumáš taky po hubě, aby sis příště rozmyslel vyrušovat Slovutný Ouřad."

    OpenStreetMap
    http://www.openstreetmap.org/#map=15/49.3970/15.5638&layers=N
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: Však taky není to tak dlouho, kdy nějaký dopravní expert tvrdil, že v noci na dálnici je bezpečná max. šedesátka
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MVEK: Presne tak, to je jak kdyby clovek pri najezdu na dalnici dostal pokutu za to, ze naboural do nekoho se na nej vyritil bo jel v protismeru.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Mně podle videa přijde, že vidět tam sice je, ale v případě, že řidič v podstatě stopne (což nemusí). Zrovna tak je vidět, že je tam čára, takže mě to taky překvapuje, protože řidič nemůže předpokládat, že by měl někomu předjíždějícímu dát přednost (zejména, když v tunelech s obousměrným provozem to předjíždění je snad vždy zakázané). Takže jako obyčejný řidič to vidím nespravedlivě, jestli tady i ve správním řízení chtějí tvrdit, že má přizpůsobit jízdu něčemu takto neočekávanému. To je pak opravdu o tom, že by většina řidičů měla okamžitě začít jezdit všude maximálně padesátkou, co kdyby spadl ten most, pod kterým za chvíli budu projíždět, nebo upadl od ukazatel nad pruhem, spadl chodec z mostu na silnic pod atd.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Pokud by tam nebylo vidět, situaci by to změnilo, wtz.
    SPM
    SPM --- ---
    PHAILO: LOPIK: Jo, na druhou stranu, nevim jak to tam vypadá v reálu, ale ten tunel vypadal, že vede dost do zatáčky, navíc je ve tmě, takže tam fakticky vzato do něj opravdu moc být vidět nemusí... Přijde mi to jako analogie toho, kdyby to udělal normálně na hlavní, kam do toho protisměru není vidět a narazil tam na někoho, kdo na férovku předjížděl do zatáčky, kam neviděl.

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SAMOUT: Tunel netunel - vjel na hlavní a nedal přednost.. Ten blb s tím kamionem tam samo neměl co předjíždět..
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    THE_MIRACLE: Video mi sice nejde, ale jestli jsem správně pochopil z článku, tak to bude v pořádku. A půjde o situaci analogickou nedání přednosti v protisměru předjíždějícímu vozidlu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Que?!?!?! Misto toho, aby sel kamionak nekompromisne brucet za obecny ohrozeni, a uz nikdy nesedl za volant, tak dostane pokutu i ten clovek z osobaku?
    DYNK
    DYNK --- ---
    THE_MIRACLE: Taky jsem cetl. Necekany mi to nepripada. Nelogicky jo.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tři vteřiny od smrti. Z tunelu se v protisměru vyřítil kamion, vyšetřování skončilo nečekaně - Seznam Zprávy
    https://www.seznam.cz/...mion-vysetrovani-skoncilo-necekane-37576?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: podle toho množství aut co tam jezdí mi přijde, že by to v pohodě vydělalo na 3 lidi, co tam můžou stát 24/7 směny a ještě jim hodně zbyde :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: te poslou k sipku s tim, ze tam porad stat nemuzou :)
    SPM
    SPM --- ---
    Moje trpělivost a pětiprodovkou na jižní spojce ČM směrem do centra asi právě dochází. Ráno tam pravidelně stojí kolony, které ačkoliv celkem jedou, tak hromada takydržitelů řidičského oprávnění si musí mermomocí zkrátit cestu o 10 sekund a předjíždět celý ten úsek až ke sjezdu na Běchovice odstavným pruhem. Kromě řady expertů s osobákama se tudy serou i autobusy MHD plné lidí a kamiony, které se do toho odstavného pruhu velice ztěží vejdou. Minulý týden mě tam málem orval autobus, kterému jaksi nevadilo, že chci sjíždět na ten sjezd a prorval to vedle mě. Dneska pro změnu mě tam kamion skřípl do kleští o druhý, když mě podjel a pak mu ten pruh přišel jaksi úzký a začal z něj najíždět na mě.

    A pointa: ačkoliv to má dle mě šanci trhnou v tržbách měřenou 30ku na Novodvorský, tak jsem tam v životě neviděl stát policajta. Vyjma případů, kdy některý z těhlech expertů tam doopravdy nějaký auto orval a způsobil nehodu. Takže otázka zní: jaká instituce je ta správná, abych začal buzerovat, jestli by laskavě nechtěli začít tohle kontrolovat, když tam jezdí jedno auto za druhým?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    DYNK: "jedeme tu po sedmnácté od třetí zkoušky" :D :D to mě totálně dodělalo.
    BLAF
    BLAF --- ---
    JAYBEE: Vida, tohle pokracovani mi uniklo :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Vase mamka mi rekla, ze neumim ucit :D
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    BLAF: Dejv je fakt materiál :D :D :D
    Trilogie "David a jeho drezúra" dospěla do svého finále...
    https://www.youtube.com/watch?v=cV1hGLn-OOU
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: jiste
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam