Já se tedy taky "pochlubím", jak jsem zanedbal předvídání, a porušil díky tomu to písmeno f), že nesmím přejíždět, pokud nemohu přejezd bezpečně přejet. Třeba to někomu pomůže si dávat víc pozor.
Tento přejezd opodál od nádraží v Mělníku
https://en.mapy.cz/...8268&yaw=0.884&fov=1.057&pitch=0.013&source=base&id=1852415&q=M%C4%9Bln%C3%ADk je docela zajímavý, protože na něj navazuje odbočka z hlavní (rovně), a ještě přes další přejezd. Můžou tam být časté zajímavé situace.
Já jel z pohledu té kamery, tedy od jihozápadu z nádraží. Čekal jsem na závorách slušnou dobu, pak se kolona rozjela a já s domněle rozumným odstupem taky přejížděl... Jenže ten můj odstup znamenal jen to, že koleje byly prázdné, ale zapomněl jsem brát v potaz, že bezpečné je to až, když se vejdu za ně. A to se nestalo, protože během přejíždění dvě auta přede mnou musela dávat přednost protijedoucím, chtěla totiž do té vedlejší přes další přejezd, a bránila jim kolona přejíždějící v protisměru.
Tak jako pohlídal jsem si, že se nezačal blížit nějaký další vlak, jinak bych se zvládl uklidit kolmo v nejvyšší nouzi.
Takže příště už si budu dávat opravdu dostatečný odstup i na takto širokých přejezdech. Akorát musím počítat s případnými netrpělivými troubiči za mnou, pokud se budou divit, že nejedu hned.