• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TOMBRIDER: jo tak tohle je naprosta klasika a misto mercedesu si dosad cokoliv jineho od auta za 20tis az po 2mil :)
    Jinak mesto dnes vyzivne. Nejdriv chlap v jednickove oktavce na me regulerne najel z boku z P. Takze brzda na podlahu, alespon blikl omluvnyma. Ale lepsi byt mlady typek v oct. Mame tu krizovatku, dva pruhy zataceji do P a on uprostred prejel do meho, ze jsem musel zase na brzdu, tak na nej bliknu, jakoze diky, hodim blinkr prejedu do P, ze ho predjedu a on zacal zavodit a gestikulovat :D Fakt mam opravnene zarazene mezi nejpostizenejsi ridice oktavkare, to je proste jistota :))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TOMBRIDER: Tomu se říká každodenní chleba.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Jelikož počítám s tím že ostatní kolem mě jsou idioti, tak takovéhle blikání i když nemám kam uhnout beru už jako normální věc. V tehle situaci zapnu levý blinkr. Aby tomu za mnou docvaklo že jsem v levém protože kupodivu něco predjizdim.. většinou to funguje a daj pokoj dokud se nevrátím do pravého.. vřele doporučuji.
    A když už tu něco píšu. Podělím se taky ze zážitkem z dálnice pár dnů nazpět. Jedu gps 145kmh a dojedu novej Skovej medak v levém. Nekde vpředu jede v pravém kamion. Tak si říkám, holt už se drží vlevo kvůli němu. Zpomalim a drzim se za nim. Predjedem kamion a tak 300m za nim další kamion. Medak neuhyba drzi se vlevo i kdybych ho v klidu predjel kdyby uhnul... Ale zas si říkám, holt se bojí tak na nej nebudu tlačit... Jo a ještě vždycky když míjel ten kamion tak zpomalil na 130..
    Tak konečně predjeli jsme další kamion a dálnice prázdná a až někde v dáli oktavka v pravým. A ten holomek vůbec neuhyba.. dám levej blinkr...nic. jedem dál. Bliknu dalkama a zas nic. Dojeli jsme oktavku a on slapne v levem pruhu na brzdu?! A zpomalime na 120.. to už psychycky nevydrzim a začnu zbesile blikat dalkovejma... Oktavka za nama a zas se drzi leveho. Tak jdu vpravo a drtim plyn (jedu tranzitem žádná zběsilá mrcha) a ten dement zacne zrychlovat! Ve 150 ho to přestane konečně bavit a uklidi se do pravého. Tak na to slapnu abych se ho zbavil a konečně ho ve 160 predjizdim. Koukam na nej s nejzlejsim pohledem co umím.. A v Sku sedí tak osmdesáti letej dědek a čumí na mě s otevřenou hubou... Mizim pryč a vracím se do pravého. V zrcátku vidím jak dědek zpomaluje a ehm.... Najíždí do levého kde ho někdo jinej dojíždí, a on zase blokuje :))
    WYMA
    WYMA --- ---
    PUPEK: hele bud v klidu. tyhle situace se deji zcela bezne a nikdo si s tim hlavu nelame (teda krome nyxackejch filozofu, ktery jezdej nonstop 200 kmh a pokud je nedejboze pribrzdis na 190 kmh, tak zacnou neco zmatene blabolit o predpisech). pokud mu tam vjedes v okamziku, kdy je 200 metru za tebou, a on na tebe zacne blikat, tak je to proste debil. tim to konci.
    prikladem budiz chovani ridicu v nemecku. zadny blikani, na chvilku noha z plynu a jede se dal. v klidu, bez stresu. treba se to taky jednou naucime.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Díky za podněty. Rozhodně jsem vjel do levýho pruhu až když jsem předjížděl kamion, ne půl kilometru předem a auto za mnou bylo dost daleko, aby nemuselo šlapat na brzdu, kamionů bylo víc, kdyby byl jen jeden, tak mu ještě stihnu uhnout (to jen příklad pro doložení, že jsem mu tam fakt nevlítl na poslední chvíly) a za posledním kamionem jsem uhnul. Holt nemám auto na to, abych mohl ze 140 nějak výrazně zrychlit a když musim zpomalit, tak to na těch 140 zas chvilku tůruju. tak mě zajímalo, jak je to s tim omezováním, protože čistě filosoficky, on by mě omezil víc, než já jeho
    DANYSEK: podle tohodle to vypadá, že tam příště tahle vjíždět nemám. sice mi to přijde zvláštní, když má přednost někdo, kdo nedodržuje rychlost, ale zákon evidentně mluví jasně
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    DANYSEK: Ale ted jsi to uplne trefil, na ceskych dalnicich to momentalne skutecne je o tom, kdo dobude pruh driv a hlavne ho nepoustet...
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    DANYSEK: ted nevim, o ktere casti pises. V tom prispevku jsou prestupky 4 :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    DANYSEK: Dobre, tak ho nedojel u druhého kamionu, ale za prvním kamionem.. achjo
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DYNK: ale nic o tom, ve kterem miste ho vlastne ten druhy dojel... to sis tam pribasnil :) On ten druhy logicky brzdit stejne musel, takze lze nabyt dojmu, ze by to s jednim kamionem stihnul - pac te logicky dojede o chvili pozdejc...
    DREWDARK: cimz ale explicitne porusuji predpisy.... jizda v pruzich neni o tom, kdo ten pruh dubude driv...
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    VYWERN: Jo bohuzel u nas se na to prdi ve velkem. Taky se snazim, jenze pak dojedu blbce v levem, pravy je uplne volny a pod nohou mam 3.6 FSI V6...
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    Vzajemne omezovani pri predjizdeni na dalnici je nekonecne a zbytecne tema. Rada expertu, kdyz uvidi za sebou se blizit auto, tak prejede do leveho klidne kilometr od kamionu, aby nahodou nemuseli zpomalit.
    Zase na druhou stranu, pokud nekdo vali 180, tak si musi uvedomit, ze ho ostatni dost casto omezi, protoze to proste ani jinak nejde a mel by byt zodpovedny za svoji rychlost. Pokud dojizdim kamion ve 140, nejlepe v desti a v zatacce tak zahajim predjizdeni i ve chvili kdyz vim o blizicim se aute ze zadu, pokud vim ze ho neohrozim a myslim si, ze bych ho nemel omezit pokud jede 150, 160. To ze vali 180 a ve chvili, kdy uz jsem predjel skoro cely kamion, me dojede az do kufru a zacne problikavat proste odhadnout nemuzu!
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja ted pri par jizdach po dalnici zkousel jet podle pravidel. L jsem vyuzival jen k predjeti, daval vsude blinkr. Slo to v pohode, ruce mi neupadly, ale pripadal jsem si jak uplny trotl, protoze nikdo jiny to nedelal, ani policajti.
    DYNK
    DYNK --- ---
    DANYSEK: píše, ze kdyby tam byl jen jeden kamion, tak by toho za sebou ani nezpomalil.
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    DANYSEK: "dojížděl jsem kolonu kamionů" znamena, ze kolonu tvoril jeden kamion?
    SPM
    SPM --- ---
    ZVIRATKO: nevim, nebyl jsem tam, ale jestli stacil predjet kamion nez ho dojel, tak bych tipnul, ze tamten v tom levem pruhu nepredjizdel...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DYNK: Ano, pokud rychleji jedouci ridic predvida situaci pred sebou, tak sam zpomali - aby takove predjeti ve vsi slusnosti umoznil. Ale se ta vzajemna ohleduplnost nedostavi, nemuzes se tam nacpat "silou" s argumentem, ze auto prede mnou jede vyrazne pomaleji - abys nemusel sam brzdit.... podobnych "expertu", co ti prejedou do levyho pruhu na posledni chvili (a k realnemu omezeni vlevo jedouciho ridice dojde) je na silnicich taky dost.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: me je to jedno, at si tam lidi jezdej, ale rychlejsim maj uhnout. Tohle ten pripad nebyl tak nevim co to sem motas.
    SPM
    SPM --- ---
    ZVIRATKO: jo, jenze levy pruhy jsou plny tech, co nikoho nepredjizdi a stejne v tom pruhu smrdi... kdyby totiz takovej jel vpravo, kde mel co bejt, tak by on nikoho neomezil, protoze vjel do pruhu, kde nikdo nebyl. rikam kdyby, nevim jak to skutecne vypadalo... ale osobne mne tyhle levoproudari serou, protoze jednak blokujou ten pruh pro predjizdeni (za provozu se tam pak prakticky neda vjet tak, abych ani neomezil) a jednak uplne stejna kategorie kokotu pak odmita i uhnout, kdyz jsem ja ten, kdo chce jet rychleji.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DYNK: a to si odvodil z ceho? Ja tam nic o druhem kamionu nevidim... a padla jasna otazka, kdo koho omezuje. Na nic jineho jsem neodpovidal.
    DYNK
    DYNK --- ---
    DANYSEK: Tady při zmene pruhu k žádnýmu omezení nedoslo. Ten rychlejší ho dojel až když předjížděl druhej kamion.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam