• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PUPEK: nad cim presne dumas? V zakone je to presne popsane: "Přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého smí řidič jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí" ....jinymi slovy nesmis omezit ty a za zadnych okolnosti, nikoliv ze "kdyby to tebe melo omezit, tak prejet muzes"...
    SPM
    SPM --- ---
    ZVIRATKO: tam je taky otázka, jak byl daleko... pokud tam fakt bylo dost místa, tak předně on neměl v tom levém pruhu co dělat. Což je vidět na těch dálnicích každou chvíli, že když si někdo myslí, že jede dost rychle, tak z toho levého pruhu prostě nevyleze a nevyleze. A pak dle této logiky by všichni ostatní měli jezdit v tom pravém pořád...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PUPEK: ja ti na to reknu ze jsi prase. Bud jsi mel zpomalit, nebo chvili pockat dokud kolem tebe neprojede, nebo zrychlit aby nemusel brzdit a pak teprve predjizdet. Taky bych te vyblikal.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Nedávno jsem valil po dálnici 140 a dojížděl jsem kolonu kamionů. Z dálky se ke mě dost rychle přibližovalo auto. Za včasu a zcela bezpečně jsem přejel do levýho pruhu a začal předjíždět. Auto se mi po chvilce nalepilo na prdel a začalo mě problikávat, jak kdybych udělal nevim jakej nečekanej manévr a ještě na mě zle koukal, když jsem se zařadil a on mě předjížděl. Držím se toho, abych neohrozil a pokud možno i neomezil a tady od toho případu si říkám. Kdo koho omezuje. Když já ho zpomalim tak, že musí z hodně překročený maximální povolený rychlosti snížit na pořád ještě překročenou rychlost nebo kdybych nezačal předjíždět a musel jsem díky jeho prasácký jízdě zpomalit ze 140 na 80 a zůstat viset za kamionem. Znovu opakuju, že můj manévr byl zcela bezpečnej a kdyby tam byl jen jeden kamion, tak bych typa ani nezpomalil.
    SPM
    SPM --- ---
    PHAILO: mít ten záznam, tak ten objektivní skutkový záznam šel zjistit jednoduše - tohle bylo tak moc přes čáru, že to bylo dost zřejmý
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PHAILO: To, že se mě retardovaně ptáš, jestli došlo ke škodě, když se bavíme o prevenci. Když je víc než jisté, že kdyby tomu diskutovanému řidiči, který jede jako prase, ostatní neuhýbali za cenu vlastního nepohodlí, ničení aut, rizika nehody a stresu, tak by dozajista ke škodě došlo. Tj. diskutovaný řidič na svou prevenční povinnost sere a ty se podivuješ, že by ho někdo chtěl nahlásit, a ostetntativně se ptáš proč.
    Bůh nás chraň před takovými právníky.
    O tvé práci si dokážu udělat bohužel povšechnou představu co do dodržování práva a slušnosti už jen z tvých zmínek tohoto typu, k tomu dokreslí obrázek další věci. To úplně stačí a víc nechci vědět.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLONDYNKA: To naštěstí vůbec netušíš, protože máš jen obecnou představu. Kdybys znala skutečnost, asi bys dostala infarkt :-D A nevím co je na tom tristního.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PHAILO: Děsí mě, že vím, jakou práci děláš. To je opravdu tristní.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: To "ohrozí" se stává na silnici tak jednou dvakrát týdně. Tak to prostě je. Naštěstí zatím nikdo nezabil.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: tak jo no, doufám, že ti to vydrží, až nějaký podobný "a však se nic nestane" ohrozí nebo zabije tvoji rodinu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: takže třeba tohle: https://praha.idnes.cz/...er-soud-smrt-dite-ppb-/praha-zpravy.aspx?c=A171010_131314_praha-zpravy_rsr
    by bylo naprosto v pohodě, kdyby řidič té oktávky (který skončil jen s lehkým zraněním) byl v autě sám a nebylo tam dítě, které to holt odneslo výrazně hůř?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLONDYNKA: A ono k nějaké došlo?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Níže popsány incident je hlavně velmi subjektivní. Pocitově to mohlo být, jak je popsáno. Ve skutečnosti to mohlo být úplně jinak. Obecně u těchto zločinů bez obětí bývá problém zjistit objektivní skutkový stav. Takže podle mě lepší je netrestat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: nemajetkova ujma takovym konanim dost pravdepodobne vznikne, zeano. V zakone to mas.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Pokud někdo umí střílet tak, aby nevznikla žádná škoda, pak ano.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: V souladu s tim co pises je taky strilet ve meste lidem do otevrenejch oken a trestat az ve chvili, kdy nejakej debil vykoukne a schyta to :))
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PHAILO: Hele a povinnost chovat se tak, aby nedocházelo ke škodám, to ti nic neříká?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: jenomze k te nehode dost casto nedojde jen diky nahode... resp. pohotove reakci druhych. A predmetna hovada samozrejme maji pocit, ze pak je vse v naprostem poradku. Nejsem zadnym fanouskem bazirovani na litere zakona, ale nize popsany incident, kdy nekdo jede jak debil v situaci, kdy rychla jizda bezpecne mozna neni si trest proste zaslouzi i kdyz ryze nahodou k nehode nedojde. Na nektery lidi bohuzel nic jineho, nez tvrdy bic neplati.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Ale ano. Pokud způsobil nehodu, má nést následky. To je zcela v souladu s tím, co jsem napsal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam