• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DYNK
    DYNK --- ---
    DANYSEK: Tady při zmene pruhu k žádnýmu omezení nedoslo. Ten rychlejší ho dojel až když předjížděl druhej kamion.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: taky meli, levy pruh je k predjizdeni. Kdyz predjizdi nekdo jiny tak mu tam nevjizdim. Je jedno jak byl daleko - kdyz ho dojel tak tam nemel co delat.
    DYNK
    DYNK --- ---
    PUPEK: Jestli jsi stihnul předjet jeden kamion, nez tě dojel, tak mi ten manévr přijde v pohode. Chtělo to akorat víc slušnosti na obou stranách. Tys mohl lehce přidat (pokud jsi to považoval za bezpečný) a on si zas mohl uvědomit, že v provozu není sám.

    Osobne bych si tipnul, že byl pan něčím vynervovanej už před tím tvým manevrem. Vyrovnanej člověk nemá potřebu blikat na někoho, kdo jede 140 na dalnici.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PUPEK: nad cim presne dumas? V zakone je to presne popsane: "Přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého smí řidič jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí" ....jinymi slovy nesmis omezit ty a za zadnych okolnosti, nikoliv ze "kdyby to tebe melo omezit, tak prejet muzes"...
    SPM
    SPM --- ---
    ZVIRATKO: tam je taky otázka, jak byl daleko... pokud tam fakt bylo dost místa, tak předně on neměl v tom levém pruhu co dělat. Což je vidět na těch dálnicích každou chvíli, že když si někdo myslí, že jede dost rychle, tak z toho levého pruhu prostě nevyleze a nevyleze. A pak dle této logiky by všichni ostatní měli jezdit v tom pravém pořád...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PUPEK: ja ti na to reknu ze jsi prase. Bud jsi mel zpomalit, nebo chvili pockat dokud kolem tebe neprojede, nebo zrychlit aby nemusel brzdit a pak teprve predjizdet. Taky bych te vyblikal.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Nedávno jsem valil po dálnici 140 a dojížděl jsem kolonu kamionů. Z dálky se ke mě dost rychle přibližovalo auto. Za včasu a zcela bezpečně jsem přejel do levýho pruhu a začal předjíždět. Auto se mi po chvilce nalepilo na prdel a začalo mě problikávat, jak kdybych udělal nevim jakej nečekanej manévr a ještě na mě zle koukal, když jsem se zařadil a on mě předjížděl. Držím se toho, abych neohrozil a pokud možno i neomezil a tady od toho případu si říkám. Kdo koho omezuje. Když já ho zpomalim tak, že musí z hodně překročený maximální povolený rychlosti snížit na pořád ještě překročenou rychlost nebo kdybych nezačal předjíždět a musel jsem díky jeho prasácký jízdě zpomalit ze 140 na 80 a zůstat viset za kamionem. Znovu opakuju, že můj manévr byl zcela bezpečnej a kdyby tam byl jen jeden kamion, tak bych typa ani nezpomalil.
    SPM
    SPM --- ---
    PHAILO: mít ten záznam, tak ten objektivní skutkový záznam šel zjistit jednoduše - tohle bylo tak moc přes čáru, že to bylo dost zřejmý
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PHAILO: To, že se mě retardovaně ptáš, jestli došlo ke škodě, když se bavíme o prevenci. Když je víc než jisté, že kdyby tomu diskutovanému řidiči, který jede jako prase, ostatní neuhýbali za cenu vlastního nepohodlí, ničení aut, rizika nehody a stresu, tak by dozajista ke škodě došlo. Tj. diskutovaný řidič na svou prevenční povinnost sere a ty se podivuješ, že by ho někdo chtěl nahlásit, a ostetntativně se ptáš proč.
    Bůh nás chraň před takovými právníky.
    O tvé práci si dokážu udělat bohužel povšechnou představu co do dodržování práva a slušnosti už jen z tvých zmínek tohoto typu, k tomu dokreslí obrázek další věci. To úplně stačí a víc nechci vědět.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLONDYNKA: To naštěstí vůbec netušíš, protože máš jen obecnou představu. Kdybys znala skutečnost, asi bys dostala infarkt :-D A nevím co je na tom tristního.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PHAILO: Děsí mě, že vím, jakou práci děláš. To je opravdu tristní.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: To "ohrozí" se stává na silnici tak jednou dvakrát týdně. Tak to prostě je. Naštěstí zatím nikdo nezabil.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: tak jo no, doufám, že ti to vydrží, až nějaký podobný "a však se nic nestane" ohrozí nebo zabije tvoji rodinu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: takže třeba tohle: https://praha.idnes.cz/...er-soud-smrt-dite-ppb-/praha-zpravy.aspx?c=A171010_131314_praha-zpravy_rsr
    by bylo naprosto v pohodě, kdyby řidič té oktávky (který skončil jen s lehkým zraněním) byl v autě sám a nebylo tam dítě, které to holt odneslo výrazně hůř?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLONDYNKA: A ono k nějaké došlo?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Níže popsány incident je hlavně velmi subjektivní. Pocitově to mohlo být, jak je popsáno. Ve skutečnosti to mohlo být úplně jinak. Obecně u těchto zločinů bez obětí bývá problém zjistit objektivní skutkový stav. Takže podle mě lepší je netrestat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: nemajetkova ujma takovym konanim dost pravdepodobne vznikne, zeano. V zakone to mas.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Pokud někdo umí střílet tak, aby nevznikla žádná škoda, pak ano.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: V souladu s tim co pises je taky strilet ve meste lidem do otevrenejch oken a trestat az ve chvili, kdy nejakej debil vykoukne a schyta to :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam