• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: no davam to primo do kontextu konkretniho, co mam na mysli.
    pokud musim odclonit zrcatko, protoze me zezadu sviti prednima mlhovkama pres zrcatka primo do ksichtu neprijemne, tak si myslim, ze to uz neni subjektivni pocit nasrani pro nasrani.
    jinak nejsem ten nasravaci typ, vzdycky si rikam, ze pro me je hlavni dorazit v klidu a bezpecne domu a nezdrzuju provoz
    SPM
    SPM --- ---
    MUADDIB: no, některý auta mají třeba továrně v předních mlhovkách udělaný světla denního svícení. Jako že fakt v tom reflektoru jsou dvě "žárovky" - jedna pro mlhovky, druhá pro DLR. Myslíš že by v dnešní době šetření na všem tohle udělali a nesvítily by tím mlhovkovým světlem furt kdyby to fakt bylo jedno a neoslňovalo to?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MUADDIB: Na mokru to asi někoho může oslnit, ale jde asi spíš o ten pocti nasrání :)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GRANTORINO: Chmmm... zajímavá projekce...

    Nikoli... jen by mě zajímalo... do jaké míry (skutečně) zapnuté přední mlhovky protijedoucí řidiče oslňují a do jaké míry je spíše jen "serou"...

    (Viz podobný psychoefekt jako když vy jedete po dálnici 125 tacho, někdo vás velmi rychle předjede, tak do jaké míry je to "zasranej nebezpečnej požírač matek s kočárky a silniční pirát" nebo zda je to jen člověk, který spěchá, má k tomu důvod a beztak tím nikoho neohrožuje...)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: s těch aut co mě oslňujou je poměrně dost celkem nových. Takže buď se tomu rozjebe naklonění světla nebo tomu blbě reaguje automatika nebo něco takovýho... dost možná to první, často to vidím třeba na dálnici když je za mnou, kde jedno světlo mu svítí normálně a druhý oslepuje jako kráva... Pak jsem jednou za sebou měl taky exota, kde jsem fakt myslel, že má dálky, když mě předjel, tak to byla škodovka s Fkovou RZ, takže nějaká testovací jízda na novém/neprodávaném autě...

    DANYSEK: jn, tak jim to maj zkrátit, když se to stačí rozjebat dřív než 4 roky... hlavně že staršim autům chtějí STK zkrátit na rok, zatímco půlka dnešní produkce se rozsype do té první návštěvy...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: jakože chceš obhajovat použití mlhovek v Praze v popojíždějící koloně třeba na mimochodem osvětleným Barrandovským mostě?
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: nejake blizsi info o tom, ze nova auta maji svetla z tovarny chybne nastavena? Nebo jen hospodske reci? :)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    A nevadí vám BTW že ostatní auta v noci vůbec používaj jiná, než obrysová světla?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: tak ono kdyz auto vyjede z fabriky, tak prvni navstevu STK mas az za ctyri roky...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tady mi to připadá vysvětlené docela jasně/ teda nic o tom, že by měl svítit až poslední v řadě tam nčtu...
    Mlhovky patří do mlhy!
    http://www.ibesip.cz/cz/pro-media/212-mlhovky-patri-do-mlhy
    SPM
    SPM --- ---
    Taky ne všechny auta to sklápění zrcátka maj a na boční to taky nezabírá (když nemají automatiku) a rozjebávat si nastavení bočních zrcátek za jízdy taky není zrovna ono... Fascinuje mě, že na STK se buzeruje za věci jako nálepka na okně, ale těch pekáčů s rozhašenejma světlama (mnohdy už z fabriky) co jezdí je v pohodě...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DANYSEK:
    GRANTORINO: to už jsem psala, jenže samozřejmě je nepříjemný mít nefunkční zpětný zrcátko chvíli, že jo... navíc třeba v koloně aut je to třeba i na dlouho, když se zadaří...

    MUADDIB: tak v tom případě nevím, čím teda svítěj? tak to už teda svítěj rovnou dálkovýma nebo čím? každopádně normální světla to nejsou, to poznám jednoduše proto, že mě to mlátí do očí narozdíl od ostatních aut.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HALCYON: nesviti to do oci zdaleka tolik... jasne, pak to jeste muze byt o tom , ze jsi precitlivelej... ale to ti spolehlive vypali zrak i zapadajici slunce :)
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    DANYSEK: Stačí i chvilka a flek tam mám 5 minut. Jak mi pomůže, že otočim zrcátka?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HALCYON: "moc" svitici auto za sebou se celkem snadno resi tim, ze zmenim rezim zpetneho zrcatka... staci jeden pohyb a dira v oku neni :)
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    Asi je to i o věku. Dřív mi to nevadilo. Dneska za mnou týpek jede chvílku s mlhovkama a 5 minut pak mám na sítnici vypálenej flek.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PNXNTDD:
    SPM:

    zajeďte si někdy tak 10-15 od nějaký zdi a zkoušejte rozsvěcet všechna světla... jinak k tomu asi nemám co říct...

    (já s tím teda svítím v mlze a když jedu na osamělých cestách po polích... (čekuju příkopy)) a protijedoucí mlhovkáři mě teda fakt neoslňujou... (což se nedá říct o borcích s rozhašenejma světlama)

    Takže z tohohle důvodu nechápu... co vám na tom vadí...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MUADDIB: To jako myslíš vážně to cos teď napsal ? Tos nikdy nepotkal žádnýho mlhovkáře v noci ? Ono to možná neoslňuje když potkáš semtam jednoho, ale jezdil jsem v létě po Rumunsku a tam v noci s mlhovkama jezdili úplně všichni a je to fakt nehorázný peklo.
    SPM
    SPM --- ---
    MUADDIB: jsou umisteny na aute dole, ale jinak sviti rovne, je v nich pomerne dost silna zarovka a narozdil od hlavnich svetel je to normalni svetlo, neni smerovane doprava (tohle je treba duvod, proc nejdou pouzit svetla z UK verze auta a STK to neprojde).
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PNXNTDD: chmm technicky vzato... mlhovyk svítí hodně "dolu" (pod mlhu) zajímalo by mě, jak to může oslňovat...
    SPM
    SPM --- ---
    PNXNTDD: tak, za dne je to relativně šuk, ve tmě / šeru ty přední mlhovky, když není mlha dost oslňují, obzvlášť když je ještě mokro a odráží se to od toho. Ještě jsem to dost často viděl v kombinaci, kdy mu jedno z hlavních světel nesvítilo, tak nevím, jestli je to nějaký řešení typu "neumím si nechat vyměnit žárovku, tak alespoň svítím mlhovkama abych vůbec něco viděl).
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    GRANTORINO: presne tak , je to nejaka nova moda, snad kazde ctvrte auto jezdi s rozsvicenyma prednima mlhovkama , dost casto jednu nesvitici, a to za svetla bez mlhy nebo necoho co by jen mlhu pripominalo, ve meste proste...naprosto nesmyslne.
    (skoda ze se to tady neresi stejne jako treba v DE kde tohle netrpi).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    No jestli je to ono, tak se pridavan, silene to sviti do oci a treba vvkolone nebo fronte to oslnuje i pres zpetny zrcatka :( takze ja to kolikrat proste nedavam a normalne si odklonim zpetby zrcatko, protoze sileny... Nez dotycnej s autem vypadne doprdele. . a pak si srovnam zrcatko zpatky. A vsimam si, ze to fakt nekteri ridici klidne pouzivaji, kdyz neni mlha v Praze ba okruhu, nechapu ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam