• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ADMIX: není třeba... mě stačí to tvoje "většině" :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    MUADDIB: Tak tam toho Hitlera dej a nenaznacuj ...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ADMIX: a taky to tak vždy bylo :D (LoL2)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    MUADDIB: Nekdy si ty zakony precti, ono to kupodivu ve vetsine pripadu tak funguje ...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PNXNTDD: vo to vůbec nejde... co je LoL je úvaha "je to zákonem zakázaný" = "dává to tím pádem smysl"
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MUADDIB: Ježiš tak jsem se přeťukl na klávesnici... se neposer.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PNXNTDD: "tak je to asi nebude v zákoně zakázaný" LoL :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Prostě mlhovky v noci oslňujou, přes to nejede vlak. Oslňuje každý auto už normálníma světlama (některý víc některý míň, ale každopádně ten pohled je nepříjemnej) Už jenom když se nad tím logicky zamyslíš tak mlhovky máš k tomu ještě dva světelný zdroje navíc... Kdyby neoslňovali, tak je to asi nebude v zákoně zakázaný.
    VINC
    VINC --- ---
    SPM: moje teorie je, že auta jsou prostě vyšší, proto mi to vadí převážně u SUV, maj světla tak vysoko, že svítí spíš rovně, než před sebe. Další věc je, že teplota světel je také vyšší. To má vliv na to, že aby jsi viděl stejně dobře jako u starších žárovek (teplejší světlo) tak musíš vyzářit víc lumenů. Teplejší světlo lépe kreslí obrysy/odstraňuje zamlžení. Proto se také dříve dělaly žlutá světla a používají se oranžové/žluté brýle pro střelbu atd.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: Osobně tipuju, že to bude souviset s automatikou na nových autech - teda ať už automatické vypínání dálkovek nebo dnešní adaptivní světla, kde se ta optika za jízdy natáčí. A rozbije se to buď tim, že automatika nepozná, že proti ní něco jede anebo se tam posere něco mechanicky, jak to furt šmrdlá. Takže jo, tohle by vysvětlovalo proč ten problém je víc u těch nových aut, protože ty starý tohle nemaj vůbec, takže na starejch se to dá posrat jenom tím, že se to auto naloží a ručně se to nezklopí, eventuelně posraný světla u starejch aut se spíš sklopí dolů. Nevím jakej relevantní zdroj si představuješ - majitel takovýho auta je happy, protože on přece dobře vidí. Na ulici v garáži se ta automatika bude chovat normálně, protože je to za a) jednoduché prostředí, za b) by to nikdo neschválil, kdyby to i tady blblo. A že automatika si všimne protijedoucího auta o dost pozdějš, než průměrnej řidič stačí ručně dálkovky vypnout, na to už sere bílej tesák že... Ale fakt nevim jak jinak si vysvětlit, že potkávám hromadu poměrně dost nových aut, kde se často jedno světlo chová normálně, ale druhé pomalu sestřeluje letadla anebo z protisměru oslňuje jako prase a najednou při přiblížení bez nějakého viditelného vypnutí/zapnutí světel mu to najednou začne svítit normálně.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: tak jeste jednou pro mene chapave. Ano, to ze te nektera auta oslnuji je ciste subjektivni pocit. Kazdy totiz svitivost okolnich aut vnima jinak. Ano muze se stat, ze nekdo ma chybne serizena svetla. Ale tvrzeni, ze se tak deje u novych aut primo z vyroby jsi si vycucal z prstu. Pokud ne, tak prosim o nejaky zdroj a ne jen tve dojmy :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    ADMIX: Jsi moc zmlsanej :)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    SPM: ne, jsem řidič teoretik... v životě jsem v autě neseděl, natož abych v noci v autě za deště řídil...
    SPM
    SPM --- ---
    MUADDIB: no když si hodíš do googlu obrázky na dlr fog light, tak tam nevidim prakticky nic, kde by ten mlhovkový reflektor byl nějak odkláněn anebo šel vůbec na velikosti tohohle světla odklonit o tolik, aby to mělo nějaký reálný účinek... když se tak ptáš, jak to může oslňovat - zkoušel jsi teda někdy vyrazit za tmy a deště na neosvětlenou okresku a potkávat se tam s takovýma, co tím svítí?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    GRANTORINO: ja ridil a ridim spise starsi vozidla - nevim jak je to v tech novejsich - ale zpetna zrcatka maji takovou packu na spodni strane - tou odklonis tu reflexivni vrstvu a ono to pak neoslnuje
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    SPM: jo aha, ony ve světlech nejsou optická reflexní tělesa? :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SPM: My je tady taky nekde nemame, ale zase silnice ma vic nez 2+2 metry, tak to neni tak vyraznej rozdil ...
    SPM
    SPM --- ---
    ADMIX: neboj, v zahraničí je za chvíli nebudeš mít taky :-D Tuším že s tímhle nápadem už přišla Anglie, kde přišli na to, že když čáry smažou, tak lidi pak jezdí pomalejš, tak to začali dělat úmyslně :-D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Me teda na jizdach v noci nejvic sere, ze spousta ceskejch silnic nema cary na krajnici, takze kdyz ozrali dementi vytrhaj patniky, tak je pak nemozny se spolehlive drzet u kraje.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: no davam to primo do kontextu konkretniho, co mam na mysli.
    pokud musim odclonit zrcatko, protoze me zezadu sviti prednima mlhovkama pres zrcatka primo do ksichtu neprijemne, tak si myslim, ze to uz neni subjektivni pocit nasrani pro nasrani.
    jinak nejsem ten nasravaci typ, vzdycky si rikam, ze pro me je hlavni dorazit v klidu a bezpecne domu a nezdrzuju provoz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam