• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Ono ehm ehm vůbec spojit nebezpecne predjizdeni s havariema Diany a P. Walker jests ponekud nestastne pouzite spojení.
    Doporučuji také dostudovat.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Ta Walkerovo Carrera GT (600hp, MT, bez kontroly trakce) taky neni nejlepší příklad.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PNXNTDD: Vylozil jsi na stul skvelej argument, muzu jeste doplnujici otazku? Kolik skodovek a passatu jsi potkal za posledni rok, a kolik Imprez?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BLONDYNKA: o J.D. a jeho havarii si radeji něco přečti. Ať to priste můžeš použít ve spravnem kontextu.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PISKVOR: Tak ono je dobrý se duševně před každým sednutím do auta připravit na to, že na silnici nejezdí jenom lidi, kteří auto mají jenom jako dopravní prostředek. Běda těch, kteří auta berou jako zábavu a koniček (což o to, že kolikrát jezdí mnohem bezpečnějí než běžní "majitelé řp") Takže z tvýho pohledu jsem asi pirát silnic. Okej. Jenom taková technická, kterou jsem během svých cest vypozoroval. Málokdy jsem viděl při nehodě rozsekaný sportovní auto, třeba Imprezu atd... Ve většině nehod jsou to normální škodovky, pasaty, daewoo atd a nehody stylu nedání přednosti, nezvládnutí automobilu atd. Jak to jenom říct... čím to asi je ? Za mě, je lepší si vyzkoušet hraniční chování svýho auta (ideálně na okruhu) a nebýt pak v šoku když v nějaké situaci v normálním provozu dostaneš třeba smyk... A ano, přiznávám se, rád jezdím, rád jezdím rychle, rád předjíždím. Ale z toho ještě nevyplývá, že jsem zmrd za volantem kterej dělá pičoviny, předjíždí lidi zleva, vybrzduje ostatní a dělá věci, kterýma by vědomě ohrozil ostatní.

    btw: to bude zase skvělá debata
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PNXNTDD: Já z tebe nedělám vůbec nic. Ovšem při hlášce "se silným autem se dá předjíždět takřka kdekoliv" jaksi nelze nevzpomenout spoustu magorů, kteří zjevně měli stejný názor a skončili dost blbě. Od Jamese Deana přes Dianu po Walkera - toho tuším zabil kámoš, žejo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PNXNTDD: Fajn. Jen velice doufám, že tě v tom tvém "kdo má dost velký...auto...tak může kdekoli" nepotkám v protisměru.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PISKVOR: Ty bys asi byl nejradši, kdyby bylo předjíždění zakázaný úplně nebo nevim kam míříš.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PISKVOR: Ježiši prosimtě nepitvej se v tom tak. Napsal jsem že se dá předjíždět takřka kdekoliv, to znamená tam kde se předjíždět dá, vyjmul jsem z toho zatáčky a horizonty, nebezpečný úseky. Ty a blondynka už tady ze mě děláte rovnou piráta silnic.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PNXNTDD: OK, vítej zpátky do civilizace; schválně, je zabít sebe to nejhorší, co se při takovém předjíždění může stát?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PISKVOR: že zabije sebe, to by snad nikomu nevadilo. Mě akorát štve, že může zabít někoho dalšího.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PISKVOR: S tímhle rizikem každý ráno sedám za volant. A napsal jsem "takřka kdekoliv" tzn mimo zatáček a blížících se horizontů to opravdu jde. Btw, měsíc ježdění po Rumunsku mě přesvědčil i o tom, že se dá předjíždět i tam, kde to opravdu nejde.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PNXNTDD: Předjíždět se _dá_ kdekoli. Jen se u toho člověk občas zabije, no bóže, to je toho.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DURDIN: Jako nechci se ho zastávat. Ale se silným autem se dá předjíždět takřka kdekoliv, prostě tam ten výkon máš hned a předjetí trvá fakt chvilku i když to z pozice jiných sledujících vypadá riskantně až nebezpečně. Samozřejmě předjíždět v zatáčce je fakt pičovina at máš sebelepší káru.
    SPM
    SPM --- ---
    DURDIN: klasika, na to jsem tu nadával nedávno, když zrekonstruovali kus starý Pardubický za prahou. V zatáčce, kde je vidět celkem hovno na to v jakých rychlostech se tam jezdí, nechali přerušovanou jak bylo, na rovném přehledném úseku domalovali plnou co to šlo...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Tak dneska jsem vezl manželku od lékaře v kopci jsme dojeli traktor těsně před horizontem za kterým je hned zatáčka, takže není nic vidět to ale nedbalo bmw x5, které začlo hned předjíždět mě i auto za mnou které to asi morálně nevydrželo a rozjelo se taky...no a šup za horizontem auto v protismětu. Naštěstí to stihli oba.

    Spíš me ale udivuje, že na takovýmle místě může být přerušovaná čára a o kus dál kde byl pěkný rovný a přehledný úsek byla plná a zákaz předjíždění...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    SITH: každej.blbej.den.několikrát
    FAT
    FAT --- ---
    FAT: Tak to bylo trošku jinak. Nedostal od PČR nic, byl u výslechu a je to ve správním řízení. Asi za tři týdny by měl vědět rozsudek.
    A díky za odpovědi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SAMOUT: oni takhle jezdi i na mopedu, z polnacky na asfalt bez brzdeni trada .) protoze pravidlo "prednost ma vetsi stroj" se aplikuje az v pripade ze zadny z ucastniku neprijel o vterinu driv nez ostatni ,)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DIVA: Presne tak, oni jsou zvykli, ze plati pravidlo "prednost ma vetsi". Ve Vietnamu kdyz vyjizdi nakladak ze dvora, tak nekouka napravo nalevo, jenom zatroubi a jede. Proste ma absolutni prednost. Ridic bilyho nakladaku Hyundai neni ve Vietnamu povolani, ale diagnoza :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam