• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PISKVOR: S tímhle rizikem každý ráno sedám za volant. A napsal jsem "takřka kdekoliv" tzn mimo zatáček a blížících se horizontů to opravdu jde. Btw, měsíc ježdění po Rumunsku mě přesvědčil i o tom, že se dá předjíždět i tam, kde to opravdu nejde.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PNXNTDD: Předjíždět se _dá_ kdekoli. Jen se u toho člověk občas zabije, no bóže, to je toho.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DURDIN: Jako nechci se ho zastávat. Ale se silným autem se dá předjíždět takřka kdekoliv, prostě tam ten výkon máš hned a předjetí trvá fakt chvilku i když to z pozice jiných sledujících vypadá riskantně až nebezpečně. Samozřejmě předjíždět v zatáčce je fakt pičovina at máš sebelepší káru.
    SPM
    SPM --- ---
    DURDIN: klasika, na to jsem tu nadával nedávno, když zrekonstruovali kus starý Pardubický za prahou. V zatáčce, kde je vidět celkem hovno na to v jakých rychlostech se tam jezdí, nechali přerušovanou jak bylo, na rovném přehledném úseku domalovali plnou co to šlo...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Tak dneska jsem vezl manželku od lékaře v kopci jsme dojeli traktor těsně před horizontem za kterým je hned zatáčka, takže není nic vidět to ale nedbalo bmw x5, které začlo hned předjíždět mě i auto za mnou které to asi morálně nevydrželo a rozjelo se taky...no a šup za horizontem auto v protismětu. Naštěstí to stihli oba.

    Spíš me ale udivuje, že na takovýmle místě může být přerušovaná čára a o kus dál kde byl pěkný rovný a přehledný úsek byla plná a zákaz předjíždění...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    SITH: každej.blbej.den.několikrát
    FAT
    FAT --- ---
    FAT: Tak to bylo trošku jinak. Nedostal od PČR nic, byl u výslechu a je to ve správním řízení. Asi za tři týdny by měl vědět rozsudek.
    A díky za odpovědi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SAMOUT: oni takhle jezdi i na mopedu, z polnacky na asfalt bez brzdeni trada .) protoze pravidlo "prednost ma vetsi stroj" se aplikuje az v pripade ze zadny z ucastniku neprijel o vterinu driv nez ostatni ,)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DIVA: Presne tak, oni jsou zvykli, ze plati pravidlo "prednost ma vetsi". Ve Vietnamu kdyz vyjizdi nakladak ze dvora, tak nekouka napravo nalevo, jenom zatroubi a jede. Proste ma absolutni prednost. Ridic bilyho nakladaku Hyundai neni ve Vietnamu povolani, ale diagnoza :-).
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    FAT: Nad 1 promile = trestny cin Ohrozeni pod vlivem navykove latky.
    Az rok natvrdo, az dva roky zakaz + penezity tresta (25-75k).
    DIVA
    DIVA --- ---
    DAVETESS: kdo nekdy ridil v jejich domovine nedivi se tomu ,) styl "arabska hospodyne na uteku" nastesti neni vsedni nikde .)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DIVA: Vietnamci v dodávkách (nebo vietnamský paničky v SUV). Kouká přímo před sebe, jede pouze rovně, zásadně prostředkem a velmi pomalu. Pak nečekaně bez blinkru odbočí, přičemž všechny okolo omezí.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FAT: To neni pravda, kdyz na ten kruhac vjizdej, tak daj blinkr vzdycky :-).
    FAT
    FAT --- ---
    SITH: Pro mnoho řidičů je existence přepínače blinkrů utajený fakt. A specielně na kruháči.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SITH: potkala jsem auto co na (i bez ni) ucpanem mestskem okruhu az do vyjezdu jelo levym pruhem z peti jestli sedmdesat. V miste kde se to obvykle rozpleta a slape se na plyn jsem ji proste podjela, no byla to ortodoxni musulmanka, tim svym zatemnenym pruzorem koukala pred sebe a tiskla volant .) rada vidim ze jim manzele trochu povoluji retezy, ale byt pri tom nechces ,)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: To je normalni, ja zcela bezne potkavam ridice, kteri neumeji zatocit (je jedno na kterou stranu). A tim nemyslim organizaci v provozu (dani prednosti protijedoucim, chodcum atd.). Tim myslim otocit volantem a trefit se do odbocky, tj. to co se v autoskole uci v prvni lekci na parkovisti.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ZVIRATKO: Myslím samozřejmě situaci, kdy by tam byl správný paragraf. Nicméně i kdyby nebyl, tak v případě chlastu by to byl unikát taky.
    SITH
    SITH --- ---
    také máte občas taková ta setkání s jiným řidičem kdy netušíte jak mohl udělat autoškolu? jel jsem nedávno asi 20 minut za jednou ženskou. Mimo obec 70km/h, v obci 70km/h, při odbočce na vedlejší nedala přednost auto na hlavní, STOPku projela a celou cestu vůbec nepoužila blinkr. Chvíli jsem si myslel, že jsem se ocitl někde v Rumunsku
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PHAILO: nemyslim ze by to byl unikat, akorat tam bude mit jinej paragraf nez chlast... ale je to divny
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: No jasně, že by to nemělo jít. Na druhou stranu pokud by to nějak záhadně udělali blokově, tak by to pro něj bylo definitivní a vyřešené. Ale myslím, že to tak nebude, byl by to opravdový unikát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam