• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    AMANT: ze mame u nas vsemoznejch debilnich znacek neskutecne moc je znama vec, ale ze nemame ani "drzte se napravo" (at uz na dalnici mineno v nejpravejsim pruhu nebo na okresce mineno u krajnice, aby se dalo predjizdet) ani "dodrzujte zachrannou ulicku" s nakresem toho kudy ma vest, fakt nechapu... napr. v Rakousku je clovek potka vsude a na kvalitu provozu to ma podle my zkusenosti velmi pozitivni vliv
    BLAF
    BLAF --- ---
    RALI: Fakt? Prisahal bych, ze tam jeste pred 15 lety nebyl...
    RALI
    RALI --- ---
    GRANTORINO: ten tam je z dob, kdy tam projelo 10 aut za den a jeste v tomto useku uz meli podrazeno na dvojku, aby to vubec vyjeli :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: no tohle je presne ten prechod u cukraku :DDD... To fakt nikdy nepochopim, koho to napadlo tak inteligentne resit, prechod na dalnici pres ctyrproud, jakp chodec bych to neriskla ani omylem. Divim se, ze to vubec proslo.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GRANTORINO: Jasně že vim. Tu situaci kterou jsi popsala jsem několikrát zažil, člověk to fakt nečeká. Já měl na mysli spíš situace, kdy někdo někam vjede i když nemá přednost, ale udělá to z důvodu aby třeba neblokoval provoz a každej to v tý situaci pochopí, i když to je zákonem v tu chvíli zakázano. Taky se mi stalo, že jsem jel na hlavní, a přede mnou to borec normálně zadupl, a začal naprosto nesmyslně pouštět protijedoucí vozidlo který odbočovalo přes náš pruh na vedlejší. Jako jak jsem psal, že se nenasírám, tak jsem měl chut toho kreténa vytáhnout z auta a normálně mu naliskat. Takoví lidi to už s tou solidaritou přeháněj tolik, že jsou na silnici nebezpeční. BTW : Taky jsem se hlavně ve městě naučil nezastavovat lidem na na přechodu, pokud to není vyloženě nutný. Prostě provoz má nějakou plynulost, lidi co jedou za tebou počítají s tím, že pojedeš. Takže nevyvolávám situace náhlým brzdenim a poustenim nekoho na prechod. A zastavování lidem na čtyřproudé silnice, tak to jsem si zakázal striktně. A to hlavně kvůli bezpečnosti chodců. Víš jak. Situace : Jedeš v pravým ve dvou stejnosměrných pruzích. Zastavíš někomu na přechodu - dotyčný vejde na přechod, ale vedle tebe už borec nezastaví - a může to být klidě smrták.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: jo tak ano, v klidu, jenze kdyz nekdo zacne davat nekomu z vedlejsi prednost, tak to taky kolikrat strasne zkomplikuje situaci, zreba v prostismeru atd. Proste je to nejak vymysleny ty pravidla, ty se na to logicky nastavis, pak si to nekdo myrnyx tyrnyx upravi, kdyz ti da prostor a situace tomu je prizniva, tak dobry, ale takovy to zaslapnout to na hlavni a davat prednost... Myslim, ze vis o cem mluvime :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Jinak co jsem naučil za dobu co jezdím jako řidič z povolání s dodávkou po městě je, se nenasírat a fakt prostě dávat prostor lidem v rozhodnutí kam a jak chcou jet. A nemám s tím problém... ty kuriozni situace v provozu se pak daj řešit mnohem plynuleji a bezpečněji, než jak je řeší experti na youtube, troubením, fakováním ostatních a zbytečnou agresí, jako u experta kterýho máme i tady v auditku aka Plzeňská jehlárenská. Takovejch lidí je mi fakt líto.
    SITH
    SITH --- ---
    já dneska na strakonický potkal chlapa, který vjel z připojovací vedlejší rovnou do pravého pruhu a naprosto ignoroval místní připojovací pruh. Jakože fakt to tam pustil rovnou do mého pruhu. Takový ten husťák, co má velkou C anténu, tuningy, poklice, kameru, spoilery, přídavné mlhovky atd.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DURDIN: To jsou situace který zažívám denně... S tím se musí počítat. Zákon všechny situace účinně vyřešit nedokáže.Podle mě je v provozu nejdůležitější solidarita mezi řidiči.... Prostě když vidím blinkr, že se někdo někam potřebuje zařadit, tak automaticky pouštím například. Lidi co tohle nerespektujou a dělaj naschvály fakt nesnáším a považuju to za mnohem větší zmrdství než 150 na okresce.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    GRANTORINO: no posledne me takhle nekdo troubil do zad kdyz jsem se snazil odbocit do leva na vedlejsi, jenze nekdo s dodavkou si prede mnou rekl, ze nejlepsi misto kde zaparkovat je v pravym pruhu v ulici kam jsem chtel vjet (a ani se nesnazil treba na chodnik -vsak tu nekdo nejezdi) a v levym bylo auto ktery chtelo z ty ulice vjet na hlavni kde jsem byl ja, takze mi nezbylo pustit ho, ale ne uplne dobrovolne... jenze to z aut co stoji za tebou neni videt ze...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PISTA1: tohleto pousteni je vubec napresdrzku, ja vzdycky pokud mi to nekdo udela prede mnou na hlavni a zacne nekoho nesmyslne poustet, normalne ho protroubim. A kdyz mi nekdo dava prednost z vedlejsi, tak na seru. Nebudu pak vysvetlovat, proc jsem se stretla z vedlejsi s nekym na hlavni.... Desny.

    Z toho vyjimam akorat situace, kdy se evidentne nekdo dostane do blbe situace, ze se blizi tramvaj a ten co odbocuje z vedlejsi stoji na kolejich atd. Tak to chapu... Ale jinak :/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Některý lidi sou fakt na přesdržku.
    Před chvílí, křižovatka T. Chlápek v autě předemnou a já odbočujem doprava na vedlejší, proti nám auto odbočuje doleva na vedlejší. Do křižovatky přijíždíme všichni společně, jinak nikde žádný další auto.
    Najednou na to ten kretén předemnou naprosto nečekaně šlápne a pouští toho proti. Kdybych si nenechával větší odstup tak mám jeho kufr v chladiči.
    By mě zajímalo, kdybych policajtům ukázal záznam z kamery, jestli by to vzali jako vybrždění.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: Tak co si pamatuju z autoškoly vulgo z vyprávění ostatních, tak tam jde o až perverzní vysazenost na:
    1) rychlost - to něják tak chápu
    2) koukání do zpětného zrcátka - tam to opravdu bylo IMHO až nebezpečný, většina instruktorů/komisařů si představuje, že do něj budeš koukat celou cestu - nic jinýho je nezajímá, ani kdyby jsi kvůli tomu neměl koukat před sebe

    - zbytek je "vata"

    Ale ono co s tím, pochybuju že je možnost řešit tyhle věci nějakym povinym přezkoušením po nějaké době, prostě se spolejhá na to, že tihle víkendový řidiči vlastně neexistujou.

    Já je považuju co se nebezpečí týče, za stejný paka jako namyšlený prasata co si honí ego.

    Na druhou stranu musím říct že znám i lidi co souhrou všech myslitelných náhod museli začít po 10 letech řídit a poctivě si zaplatili kondiční jízdy než začnou - ale je to dost vyjímka.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: navic to bylo na samostatnou knihu, komunikace typu " ty se na to vyser", kdyz mi to chciplo, system razeni mi taky vysvetlili pouzitelne az rodice, tohle vubec nepredpokladali, ze ve dvacetipeti letech iz davno neumim ridit XD. To byl nervak, az jsem zastavila a rekla, ze dal nejedu. Dal mi toho druhyho instruktora ve skole, ten zase odvykal cigara, tak mel elektronickou cigaru a staveli sme na pauzy XD...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: Tak to bylo reseni, ale s tim musi prijit instruktor, ja to jako zak budu tezko organizovat
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GRANTORINO: a ta hodina jizdy te nejak omezuje? My jsme nalozili auto 3 zakama + instruktor, kazdy ridil hodinu a pul a bylo poreseno :) Kdyz se chce, tak to jde. Chapu, ze ve meste, kde je jedna autoskola to muze byt problem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: jo, no kdyz mas hodinu jizdy, tak treba z Litomysle dojedes tak jeste do Vysokeho Myta, do Svitav a kousek zpatky, ale treba do Hradce uz nedojedes ;) a dalnice tam taky neni v okoli.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: No ja v te dobe zila v Litomysli s malym ditetem a tam byla jedna autoskola, tak jsem nikam nedojizdela a brala jsem co bylo :) byla tam jaksi jedna svetelna krizovatka na cele mesto atd.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    FORTRESS: jo jo, takhle dělá politiku bába band..
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DANYSEK: delal jsem ji ve Zline a na nejblizsi dalnici to v te dobe bylo 70km cesty :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam