• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    K mobilu v autě. Moje handsfree si pamatuje jen 10 posledně volanych cisel, takže když chci zavolat někomu jinému, musím to najít v mobilu. Operace na 5 vteřin, ale už se mi stalo, že jsem kvůli tomu o vteřinu později vyjel na zelenou. Nikdo netroubil ;).
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    K těm vyhrazeným místům. Většinou to dává smysl a prostě se ukáže úroveň slušnosti ve společnosti a inteligence projektanta. Např. u teska v Budějcích jsou ta místa snad nejdál od vchodu a navíc blízko příjezdové křižovatky do celého areálu (zbytečný zvýšení rizika pro rodiče). No a ejhle, skoro nikdo tam neparkuje, přestože je tam hafo místo pro chudáky znevýhodněné majitele přerostlých SUV s podprůměrnými gonádami. Tydle lidi jsou prostě arogantní a pohodlný, takže zaparkují co nejblíže vchodu.

    Místo pro invalidu nebo doprovod dítěte ale má logiku. Je to složitá situace a více místa a lepší přístup se prostě hodí. Navíc to "může potkat každýho", takže trochu solidarity by nebylo na škodu. Co je ale blbost jsou vyhrazená místa pro ženský (tu a tam to je někde u mekáče). Tam je automaticky polovina populace out a posiluje to spíš předsudky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRUPAN: porad muzes jet do nakupaku MHD a dite si celou dobu drzet pevne za ruku, kdyz se o nej tak bojis. Samotny parkovaci misto blizko vchodu riziko kolize auta s ditetem nijak nesnizuje - kolem bezne auta obvykle bezne projizdi, tedy dite muze skocit pod kola jedouci auta stejne tak i v blizkosti toho vchodu, to misto neni nijak zvlast oploceny a lip chraneny, takze argument "bezpecnosti" sam o sobe trosku kulha. Jasne tu prezentujes spise tu zpohodlnelost, s autem bys sam nejradsi zastavil primo pred krame - nic vic za tim neni :-)
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    SPM: Moje zkušenost je zatím taková, že když zaparkuju dál od vchodu a okolo není ani auto, tak to tam bude prázdné i když se vrátím a jen si užívám pohled na pitomce hledající místečko co nejblíž vchodu, aby si náhodou neošoupali boty. Nezabírám víc míst - jen skoro úplně zaplním to jedno jediné :D
    Samozřejmě tahle logika nefunguje na Vánoce, ale to se obchodním centrům vyhýbám velkým obloukem.
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak třeba ten Eden má ještě jedno specifikum - jsou tam chodníčky pro chodce mezi těma místama aut proti sobě. Tedy aby chodci nemuseli chodit v tom prostoru, kde manévrují auta. Akorát že chodníček je nepoužitelný, protože ty parkovací místa jsou nejenom úzká, ale i krátká, takže všichni parkují přes něj, protože jinak zůstanou trčet do uličky... By mě zajímalo, jak to vůbec dokázali zkolaudovat...
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: což furt neřeší to, že to auto se na to místo prostě nevejde... takže ano, můžeš zaparkovat někde dál, kde fyzicky místo, ale zase ti tam někdo jinej just přirazí svoje auto na čáru aby ti ukázal nebo to veme klíčem... furt je tam to dilema "zaberu dvě místa zaráz" nebo "zaparkuju správně na místě kde nemám co dělat." Flóra mi paradoxně s tou velikostí a koncepcí míst přijde o dost lepší. Jo, je dost nacpanější, je tam větší boj o místa, ale když tam to místo je, tak se na něj to auto celkem vleze.

    TOMBRIDER: asi je to o tý toleranci... stejně tak by se nemělo lozit s kočárkem po silnici. Ale asi to udělat musí, když má chodník zablokovaný...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JFM: to je fakt blabol
    JFM
    JFM --- ---
    No nevim. Když jsem já vyrůstal, nebyly žádný vyhrazený místa pro maminy v supermarketech, nebyly skoro ani ty supermarkety a občas nebylo ani auto. Na lyžích jsme jezdili bez helmy. Nějak jsme vše spokojeně přežili. Dneska je to jiný, takže když
    KŘUPANI nezaparkujou na vyhrazeným místě před vchodem, tak je to hned riziko a jich děti vlítnou někomu pod auto.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    bezne trilety deti dokazou rozlisit riziko, i kdyz to do nich tlacis horem dolem. bezne deti poslouchaj jako pejsek. ;))
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    nekdy proste neni zbyti
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JFM: treba vole protoze musim ozkouset obleceni? nebo treba helmu na lyze? treba? :)
    JFM
    JFM --- ---
    KRUPAN: Proč musíš jesdit na nákupy ausgerechnet se třema harantama? Zvlášť pokud je máš tak zpovykaný, že bez újmy nepřejdou parkoviště? Nemůže je pohlídat manželka, zatímco ty pojedeš na nákup? Aby ses vole neposral?
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JFM: si vole tahni treba tri haranty pres cely parkoviste! za prvy je to voser, za druhy zvysujes zbytecne riziko, ze se neco stane. fakt vole, aby ses neposral :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JFM: Nemusí, žádná povinnost na tohle není (na rozdíl třeba od invalidních míst). Klidně si postav vlastní nákupák bez toho.
    JFM
    JFM --- ---
    TOMBRIDER: Nesčetněkrát jsem dítě ze sedačky vyndával i na běžných parkovacích místech, no problem. Pokud se to někomu nedaří, nechť si zaparkuje dál od vchodu, jak píše DANYSEK. Proč musejí být ty místa pro matky s dětma vždycky vyhrazený nejblíž u vchodu? Moc se mi nelíbí tenhle přístup, jako že já mám haranta, takže mi všichni umožněte nějaký výhody na váš úkor.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOMBRIDER: to bys s miminem nikam nedojel... prostorovej luxus, kterej ti nakupaky nabizi neni rozhodne vsude (a beztak tech mist je jen par - a lidi s detma hodne)... nebo ty jezdis s deckem jenom na nakupy? :-) On si i ve stisnenym prostoru clovek nakonec poradi (ha, ono to jde) - jenom to holt neni tak pohodlny... jooo - pohodlicko, o tom to cely je... ne, v hajzlu fakt nejsi, ztrata pohodli fakt neimplikuje konec sveta :-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SPM: pokud to pichne na parkovaci misto jednoznacne vyhrazene pro konkretni ucel, napr pro stani auta s detma. Tak v mych ocich ano. Kdyz jak rikas sotva vyleze on zdravej chlap. Jak ma tedy zaparkovat a otevrit dokoran dvere napr. zenska s miminem?
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    SPM: Pořídili jsme si Peugeot Expert, který má na délku 5 metrů a na šířku se zrcátkama něco lehce přes 2,2 metru a nemám s parkováním nejmenší problém. Stačí se jednoduše přizpůsobit tomu, že mám větší auto a zaparkuju tedy dál od vchodu (u vchodu bývá jedno auto vedle druhého, ale o 50 metrů dále ani človíček). Zrovna v Edenu stačí zajet o patro níž, v Europarku si popojedeš až za myčku umístěnou v podzemních garážích, na čerňáku podobně jako v Europarku...

    Stačí tedy nebýt líný a odpustit si Paladium, Floru a podobné přeplněné obchoďáky.
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: ja na tom miste nekdy nestal... co jezdime v praci na obedy, tak kolega na tom jednou zaparkoval, s tiguanem kterej na tamni klasicky mista se tak vejde jentaktak mezi cary, kdyz neotviras dvere. kolegovi je 69, je to teda taky sobecka svine, ktera si nevidi dal nez na spicku nosu?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SPM: a ted si predstav ze potrebujes zaparkovat a mas mimino vzadu v sedacce. Potrebujes dokoran! Otevrit dvere, aby jsi to dite vubec dokazal vyndat ven. S kocarkem to nema nic spolecneho. To je jen symbol pro parkovaci misto pro auto s detma v autosedackach. V klasickem parkovacim miste jsi totalne v hajzlu. Takze kdyz singl hetero zdravej kluk zaparkuje na miste vyhrazenem pro rodinu. Je to jen znamka sobecke svine ktera nevidí dal nez jen na spicku sveho nosu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam