PNXNTDD: a ještě by to chtělo celkový (odhad) km. Km/rok (průměr) a poměry dopravních výkonů (město/mimo/dálnice)
Nehody jsem měl dvě.
Jednu jako řidič (první zima, ledovka, dupnutí an brdzu-smyk, nízká rychlost (sub20), blatník+světlo) jednu jako účastník (dobrzdil jsem za borcem co prudce dobrzdil, maník za mnou dobrzdil, mamina s děckem nedobrzdila).
Jo hodně nehodám se mi podařilo vyhnout (jednou moji VELKOU chybu jsem stihl napravit, dihá moje dlaší chyba neměla žádné následky, zbytek pak jsem korigoval chyby jiných (to budou tak 3-4 desítky případů, odhaduji))
Nepočítám opření do popelnice při parkování a pod. Jednou mi (mnou) nezabrzděné auto odjelo do jiného auta.
15 let ŘO, průměr 45k za rok, celkově cca 700k, 60/30/10
Felicie, Felicie VanPlus, Octavia I/II/III, minoritně pak ARO 240, různý dodávky a trochu moto: Jawa 50/21 a Jawa 350/634.
Když už jsme u toho zpovídání, tak bod konto mám na nule (teď už asi), jinak jsem průměrně pomalý řidič, hodně předvídám a nechávám si velké mezery. Hodně nadávám (což mi pomáhá ventilovat nasrání) ale zásadně se nemstím, nezávodím, nepoučuju a nevybržduju, klakson jsem použil jen třikrát za těch 15 let, pokaždý když jsem odvracel nehodu (dvakrát do mě někdo chtěl nacouvat, jednou mně chtěl na kruháči slisovat bus), blikám abych buď někoho rozsvítil (tak 66% úspěšnost) a/nebo když upozorňuju na fízly.
Moc se nepoutám a značky na Táborsku ignoruju, v jižních čechách považuju jen za orientační a respektuji je zejména ve zbytku republiky (a v rakousku). Mimo ČR jsem jako řidič byl jen jednou. Lékárničky mám vlastní (tedy ty ofiko a pak vozím použitelné sety). Mám v současné době 3 osobní automobily, jednu stavbu a jednu motorku. Nepotřebuju v autě parkovací senzory/kamery/klimatizaci, mám rád vyhřívané sedačky a okna v elektrice. ABS/ESP/ASR a pod jsou fajn, ale umím bez toho jezdit i žít.
Až vyhraju v EJ prachy, tak si koupím Mustanga a OT-64 SKOT
----
Manželka má taky 15 let ŘO, na tachometru svého yarise (8 let) už má 22k! Bez nehody a dokonce ji ani jednou nestavili policajti.
----
Ségra má ŘO asi 19 let a najeto asi tak 100km