PNXNTDD:
Mercedes 124 (celkem 4 ks), roční nájezd cca 20tisíc.
Zaviněné:
ťukance - jednou jsem si odřel při parkování o zídku ve výšce cca 60cm kousek dveří, ale jen na úrovni škrábance na laku. jednou jsem o pikovteřinu nedobrzdil v roudnici auto před sebou, ale dotkl jsem se jen "na pusu" takže z toho nebyla žádná odřenina.
smyk pod karlínskym viaduktem směrem na florenc, za mokra: náhon na zadek mě katapultoval, měl jsem to místo projíždět místo 40km tak 30km h a v protisměru stála felda, který jsem promáčknul řidičovy dveře (do hloubky tak 5 cm). Nic vážnýho, ale rána to docela byla. (Já přišel o levý světlo.
Doteď mě sere, že jsem idiot na místě nedal chlápkovi 2litry na nový dveře a místo toho od tý doby mám o 2litry dražší pojistku.
Nezaviněné:
Srážka s koněm - vyjížděl jsem v brutálnim protisvětle zapadajícího slunce, v asi 10km v hodině do kopce za malý vesničky - na pravý straně vedla holka koně tak blbě, že ho měla do silnice na oprátce. On se mě leknul a uskočil bohužel do středu silnice, kde se mi opřel o kapotu a bokem sejmul zrcátko. Skončilo to dumluvou, ale tunový zvíře je celkem šok.
Vyhejbačka 2x - jednou za tmy u parašutistů na bulovce auto JCdecaux přijíždělo hodně rychle zprava od stírky na magistrálu, já jel v pravym a tak tak jsem se mu vyhnul do levýho, strhnul jsem to bez přílišnýho ohledu na zpětný zrcátko- naštěstí tam nikdo nebyl.
Podruhý už to bylo vostřejší: okruh z ruzyně na barrandov, oprava silnice, levej převedenej do protisměru, pravej do odstavnýho a dva pruhy v opravě - povolená osmdesátka a já jel v tom rychlym v protisměru. Najednou kde nic tu nic zprava mezi "bobíkama" mi do pruhu asi 10 metrů přede mnou najel z tý stavby zelenej kombík. Já to v tom šoku strhnul, tentokrát ale do protisměru, kde se mi protijedoucí auto vyhlo tak, že se to taky strhnul, naklonil se na dvě kola a pak zase vrátil (to už jsem ho viděl ve zpětnym), rychle jsem se zařadil zpátky, a toho zelenýho kombíka dojel. V něm paní, omlouvala se, že bohužel si nějak nevšimla tý značky, po 200m se chtěla zařadit (do rychlýho!!!) a mě si "nevšimla". Já jsem se jenom podíval dozadu, kde byly v sedačkách tři děti. No a akhle v bočnim nárazu, kdybych to do nich napral 2 tunama, tak asi odejdu po svejch, ale z těch dětí by asi byl mastnej flek. TAk sjem jí jenom prosil, ať se příště kouká třikrát. A hodně vyklepanej jsme odjel.
První mercedes: skončil pod koly kamionu na 77km d1 směrem na Prahu, za mostem přes Želivku. Musel jsem ho odstavit kvli problémům s čerpadlem: a šel jsem asi kilák a půl na nejbližší benzínku. Než jsem se vrátil, tak se na místě udělala desetikilometrová kolona. V tom místě totiž odstavnej pruh bejval zároveň pro pomale jedoucí: dva kamiony jely rychle /naměřili mu 110 podle brzdný dráhy/ - první uhnul, druhej dle jeho slov myslel, že jedu a že mě nebude předjíždět. (měl jsem zaplý bllikačky, trojúhelník našli odfouknutej. Jel jsem našštěstí sám, takže kromě auta a všech disků a počítače, co jsem v něm vezl, to neodneslo nic. Kamióňák mě uviděl ve vestičce a uvítal slovy "A, vy budete pan řidič, co? My jsme vás hledali v příkopu...". A policajti jen: "Dejte si cigárko, mi to tady s pánem vyřešíme. Jo a ještě že jste neměl fabii, nebo něco lehčího, ta by nám letěla přes celou dálnici" (Moje auto skončilo jako harmonika, v odstavnym pruhu posunutý tak o 30metrů a otočený o 180°, kamion v rychlym pruhu opřenej o svodidla. Musela to bejt rána jak hovado).
Mě se udělalo celkem blbě: a ty obličeje cestujících, co projížděli kolem místa nehody krokem (kolona byla asi 10 km), ty byly fakt vystrašený.
Další mercedes mi sejmula bejvalka, co usla a sjela do pangejtu. Musela si v šoku splést brzdu s plynem (prej se to stává), protože kdyby dupla na brzdu, tak pak pomalu vyjede ven:ale místo toho trefila pravym kolem ocelovou skruž, ta zarvala pravý přední kolo pod sedačku spolujezdce (kdyby tam někdo byl, nemá nohy) a pak jí to vyhodilo, letěla 20metrů a dalších 30 ryla polem. Auto na první pohled v celku, ale zlomený obě poloosy a sloupek u řičiče, takže ve výsledku totálka. God bless starou ocel: holka z toho odešla se dvouma modřinama od pásů a otlačenýho znaku mercedesu na předloktí z vystřelenýho airbagu. To, že to mělo po nějakym čase při rozchodu právní dohru je už jinej příběh.
Servisák se mi smál, že ty mercedesy ode mě odcházej, tak jsem si pořídil dalšího, s nim nic, ale po roce a půl jsem objevil jinýho v kůži, takže ten jedinej třetí ode mne odešel "po svých" za jinym majitelem.