• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PNXNTDD: Ale já vím, no. Ale ten dnešní me tak strašlivě nasral, úplně na infarkt. Jako kde jsme, aby tě zablokoval v křižovatce, pak se taky může stát, že se rozjedou auta z dalšího směru a ty tam zůstaneš trčet a kdoví co se může stát.... To se fakt nedá odhadnout, že se idiot na zelenou zastaví a bude tam stát...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Jenom technická : Kdo z vás si byl někdy se svým autem zajezdit na okruhu, absolvoval školu smyků, nebo si aspon někde na velkým parkovišti/polnacce atd zkusil s autem trochu zablbnout.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BLONDYNKA: Hmm... s tím nic nenaděláš. V autě vždycky budou jezdit i lidi, kteří u řízení nepřemýšlí a nemyslí na ostatní a vůbec celkově nějak neřeší to, že v provozu nejsou sami a že by taky mohli semtam se zamyslet nad tím, jak na jejich řízení a manévry budou reagovat další řidiči. S takovýma je potřeba počítat nonstop... jsou to hlavně nevyježdění řidiči a je jedno kolik jim je let. Často důchodci serou úplně na všechno a já chápu, že už je to na ně třeba moc, myslet na důsledky a že už ta sebereflexe tam moc nefunguje.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Mně by úplně stačilo, kdyby se všichni naučili úplně základní úkony, jako třeba že prvně se bliká a teprve pak se zastavuje/odbočuje, a ne že píčus zkurvenej bez varování dupne na brzdy a když to za ním teda dobrzdím, nechá mě nejdřív přemýšlet, co vlastně má v úmyslu udělat (jsme v křižovatce na zelenou), načež v momentě, kdy naskakuje oranžová, začne blikat doleva a na červenou odjede. Čurák zasranej,kurvadoprdeleuž.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DIVA: Ze všeho nejvíc by měli lidi začít jezdit se svým autem aspon jednou do roka někam na polygon nebo okruh a zkusit si tam co se stane když to v zatáčce přeženou a kde má jejich auto hranice a hlavně jak se za tou hranicí chová a naučit se takovýhle situace zvládat. Aspon jednou si to fakt někde trošku zkusit. Protože každá zkušenost je za volantem dobrá. Jako na co mi je, že někde uvidím fotky z autonehody když mi v zatáčce z ničeho nic ustřelí prdel a najednou nevim co s tím. Osvěta je sice dobrá, ale v prvním případě je potřeba praxe a naučit se ty krizovky zvládat a ne jako osvícenej jet jak připosranej a přitom nezvládat třeba krizový vyhýbání se překážce atd atd atd.... Takže za mě : Jezděte na okruhy. Ať už máte jakýkoliv auto.

    Já jezdím celkem často a vídám tam lidi kteří si to jdou fakt jenom vyzkoušet a jsou to klasický auta co potkáš na silnici fábie, c maxy, oktávky oply... žádný sporťáky a stejně všechna čest takovým. Mohlo by jich být víc a věřím že nehod by ubylo. Kdyžtak 17.března je volnej okruh v Mýtě kdybych tím někoho nabudil :D https://www.autickar.cz/trackday
    JOPS
    JOPS --- ---
    kdyz nad tim premyslim, tak moje prvni nehoda byla v cca 4 letech, kdyz jsem v garazi odbrzdil trabanta a naboural s nim asi v 2km/h rychlosti do studny a lehce pochroumal prave predni svetlo.

    Jinak aktivne jezdim 10 let a nehodu jsem snad zadnou nezavinil. To ze z protijedouciho auta na dalnici odletla olejova vana ci co to bylo a rozmrdala mi prave predni kolo a blatnik. Nevim, zda to je nehoda, protoze jsem zaparkoval, vymenil kolo a jel dal do prace... asi jo, nehoda to je, ale jedinej, kdo to odsral jsem byl ja.

    To ze mi bracha odrel auto na parkovisti neresim :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MUADDIB: maloktery spatny ridic si to o sobe pripousti, vetsina veri ze to vsecko ti druzi ,) osveta samozrejme smysl ma, lidem by se melo ukazovat vic krve a naporcovaneho lidskeho masa, obrazky fungujou napric spolecenskym spektrem
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: ještě ne... až za dvě hodiny, kafe to jistí.. a jedu už jenom z kopečka
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GRANTORINO: jasný, chápu... hlavně v tomhle stavu nesedej za volant... ;)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: sorry, jsem po obědě, trávím a je to na mě moc složitý
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GRANTORINO: stačí přečíst první větu... ;) (slibuju že to není hoax)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: tl;dr
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GRANTORINO: jistě... věci se stávají... ale jaké si z toho člověk vyvodí závěry je to podstatné...

    příklad:

    Někdo hodí na net tragický obrázek se zavádějícím textem a dodatkem o tom, že někdo nechce narážet na to, že to byl chlap.

    Někdo si z toho vyvodí, že autor příspěvku je píča, protože to je sexistická žena s pocitem, že chlapy za volantem jsou sexističtí idioti, protože si myslí, že ženský jsou píčy a nepatří za volant, protože ti chlapi řekli, že statistiky adorující řidičky protože nebouraj, ačkoli je jich poměrově docela dost, jsou zavádějící protože neodrážejí skutečnost.

    Někdo si vyvodí, že dneska každej kretén postuje nebo repostuje chujoviny z netu, protože je to prostě too easy a zároveň too hard strávit 10 vteřin ověřeností aktuálnosti, nebo vůbec pravdivosti obsahu

    Někdo si vyvodí, že textovat v korvetě je blbost, zatímco v TIRáku je to vcelku OK, protože ten se nezapasuje pod návěs TIRáku předtím...

    Někdo si z toho vyvodí, že dávat takový obrázky na net ve skupině lidí, kteří se považují za dobré řidiče., bude mít devastačně pozitivní efekt na jejich psyché, protože ten obrázek je zaručeně odradí od toho, aby jezdili v korvetách pod TIRáky. (Protože nejspíše namají žádného známého, kamaráda nebo jiného blízkého, kteří umřeli na silnici, nebo sami neviděli tragickou dopravní nehodu, či se jí přímo nezůčastnili)


    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    SPM: já se jen vždy bavím, když nějakýho jemitouprdelistu potká další lemitouprdelista... třeba v ještěrce, nebo s nákupním vozíkem :)
    SPM
    SPM --- ---
    Ne že bych chtěl zase rozjet ten flame o parkování... ale dát si na auto takovouhle značku a pak ho zaparkovat na zákaz zastavení a ještě přes chodníček pro chodce, to už chce dobrou dávku jemitouprdelismu :-)

    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: místní data nepadly... ale ano, chybí tam ten nájezd, bez něho ten závěr prostě nelze korektně vyvodit. Já nechci spekulovat o tom, kdo řídí líp a kdo ne. Ale když si někdo udělá řidičák a pak ho založí do šuplíku, tak logicky žádnou nehodu nezpůsobí. Takže pokud se k tomu nepřidají nějaká data, ze kterých lze vyvodit jak ta která skupina lidí se doopravdy v tom provozu pohybuje (a ne že jenom mají řidičák v šuplíku), tak jakýkoliv závěr na tom je jenom spekulace...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Chybí tam hlavně nájezd.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: chapu, takze mistni empiricka data jsou proste vic.. :)
    VYWERN: ale jo, ja to chapu, jenze vy pracujete s uplne stejnou logiko bohuzel... a odrikaneho chleba nejvetsi krajic
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GRANTORINO: no ja ne, ja uz nemusel, ostatni se ti tu snazili vysvetlit, ze statisticka data nechapes, ale marne :)
    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: on je nikdo nezpochybňoval, problém je, že v těch datech dost věcí chybí. Takže ty závěry udělaný na datech od besipu nejsou tak úplně relevantní...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam