SPM: Máš pravdu, že chodci pak jdou na červenou dost často. Jinak jsem to naopak považoval za snahu o optimalizaci, aby červená nepadla řidiči hned, co projel předchozí křižovatkou, když jsem se setkal s tou prodlevou někde. Naopak znám spoustu, kde to padá okamžitě a někdy to vede k tomu, že šlápnu na plyn, když vidím, že chodec stiskl tlačítko, abych byl pod semaforem maximálně v době žluté.
Stala se mi podobná nepozornost, kdy jsem ale nikoho neohrožoval, když jsem odbočoval doprava tady na Černokosteleckou z Malešic:
https://en.mapy.cz/...5119456&y=50.0781039&z=18&pano=1&pid=56547462&yaw=3.292&fov=1.257&pitch=-0.014
Dostal jsem zelenou, odbočil jsem doprava, viděl zelenou na přechodu chodců a jel pomalu, aby jeden nebo dva chodci přešli, a kdyby mě neupozornila žena, projel bych na červenou, protože takhle brzy za křižovatkou jsem ten semafor vpravo úplně odignoroval, bral jsem to jako součást křižovatky, tedy přednost chodcům dávám při odbočení tak jako tak. Chodce bych tedy nepřejel, ale pokutu bych podle zákonu zasloužil.