• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    PATISLAV: Určitě, jasný, že "praskne cévka" je jenom nadsázka, ale to o tom probouzení agresivity jsi říkal ty, já jen vypíchl ty elementy z psaného popisu situace.

    Ono to je i přirozený, typická frustrace z toho, že se někdo nechová tak jak bych si předpokládal/očekával. A klidně se přiznám, že to dokážu pozorovat i u sebe v některých situacích, ale tak nějak to jenom pozoruju.

    Myslím si, že osobní doprava by se měla týkat dospělých lidí co se nenechají ovládat vztekem/emocema. A je jasný, že jsou případy, kdy už je to vážně přehnané, nebo až absurdní a i já to uznám, ale přál bych si aby lidi obecně byli tolerantnější.

    A nepřijde mi, že má každý řidič právo na to aby kvůli němu ostatní pospíchali, nebo jeli nad rámec toho co považují za bezpečné (a opět, otázka toho co je a není bezpečné je subjektivní, snadno nemusí konkrétní řidič být na konci pravém konci gausovky jako všichni na nyxu včetně mě), aby druhý řidič měl prostor, čas a klid na to řídit bezpečně svůj vůz.
    SPM
    SPM --- ---
    PATISLAV: nebo se bojí toho radaru, tak radši než aby pořád čuměli na tachometr, tak jedou radši míň aby měli rezervu... Respektive vídám to dost často, že na těch měřecích úsecích se zpomalí hluboko pod povolenou rychlost. (A úplně mě vytáčí, když mě nějaký jelito před tím úsekem předjede rychlostí +20km/h nad limitem a před tou kamerou dupne na brzdu a jede 15km/h pod a já se za ním vleču...)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HALCYON: já jsem sice napsal, že to ve mně probouzí agresivitu, ale když se nad tím tak zamyslím, tak většinou jde spíš jen o ten údiv, kdy si říkám, jestli mě ten člověk školí nebo trollí anebo je jen vystrašenej. To mě třeba vždycky napadne v tom tunelu, kdy v pravým pruhu většinou lidi jedou tak šedesát, někdy i míň. Jestli se tak hrozně bojí v tunelu, proč to raději nevezmou vrchem, kde to už díky Blance není tak zasekaný? Takže spíš si tak jako přemýšlím nad těma lidma, než že by mi praskala cévka, to už se hodně dlouho nestalo.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    RALI:
    TEKKIT: úplně zásadní
    RALI
    RALI --- ---
    TEKKIT: a jakej je v tom rozdil, oproti tomu tam dojet 50 km/h a cekat na miste?
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: jak kde... v případě jižní spojky a pravýho pruhu ani moc ne (všichni maj utkvělou představu, že ten levej je super, ikdyž je skoro vždycky pomalejší, takže se z nájezdu serou rovnou tam). Takže do toho pravýho se pak cpou akorát notorický měniči pruhů, který obvykle za chvíli zase vjedou zpátky do levýho. Jo, někdo tam vjede, takže někdy tu mezeru nemám, ale zase v tu chvíli prostě pomalu zpomalím. Zase ze zkušeností hromada imbecilů, když tam chce, tak ti tam natvrdo vjede, ikdyž seš nalepený na autě před sebou (ale v tu chvíli už je to zostra na brzdy, protože tam to místo reálně není...) A co se týče kufrolepičů, tak tam je to daný spíš typem řidičů, než tím rozestupem (pokud se bavíme o tom průjezdu kolonou, ne že jedu po té spojce vlevo a kilometr před sebou nic nemám). Prostě ten typ lidí, co jezdí na kufru, mi na tom kufru jede i ve chvíli, když jsem na kufru auta před sebou...

    Já to ježdění v Pražských špičkách začal brát jako takovou survival hru. Pokaždý mám radost, když do cíle dorazím živej a ostatní je fuk :-D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Njn, jenze zasadni problem nechavani si rozumnyho / bezpecnyho odstupu tkvi v tom, ze te a) zacne okamzite tlacit auto zezadu, b) do vznikle mezery se nasackuje nekdo z vedlejsiho pruhu. Takze v konecnym dusledku jedes nalepenej na ostatni aniz by ses o to jakkoliv snazil. Tyka se i nezacpove jizdy po dalnici.
    SPM
    SPM --- ---
    TEKKIT: tak třeba já když se táhnu v tomhle hustym provozu a snažim se teda jakžtakž jet plynule (tj vytvořit si před sebou mezeru velkou v závislosti na tom, jak moc ty experti prudce brzdí - když je tam kufrolepič, co to zašlapává natvrdo, tak co největší mezeru), tak se zároveň snažim toho z vedlejší plynule pustit. Tj rozumně pomalu ubrat (ne zabrzdit), zvětšit mezeru, ukázat mu, že může jet. Bohužel tady se zase často setkávám s tim, že ten v tý vedlejší si těch signálů nevšimne (nebo čumí do mobilu, pač má kolonu), takže tam buď nevjede nebo tam vjede zbytečně pozdě, čímž se to zase zpomalí... (pak je ještě varianta šetřila, kterej tam sice vjede, ale na pětku, takže za ním člověk stejně musí pomalu zastavit...)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SPM: jasný no...mě tohle nejvíc irituje kousek od nás kde jedeš z vedlejší doleva, čili musíš šnekům dát přednost...je asi jasný že když jede někdo tímhle stylem, tak žádný mezery nevzniknou a ty můžeš leda tak skřípat zubama - a pak tam vlítnout jako kokot, protože ti nic jinýho nezbejvá:/
    SPM
    SPM --- ---
    TEKKIT: jo, to chápu, víš jak to strašně žere, když se to musí rozpohybovat z nuly? :-DD Ale jinak v těch kolonách ráno pozoruju zase ještě opačný jev, který to pak paradoxně taky zhoršuje. A to je neschopnost jezdit alespoň trošku plynulejš. Oni si v tý koloně, která kráčí krokem, musí jet všichni na kufru, pak když jeden musí zpomalit, tak ten za ním už hamtá na plno na brzdu a jedou jak blbečci brzda / plyn. Tohle je krásně vidět třeba ráno na jižní spojce, kde ten pravý pruh plný kamionů paradoxně pak jede líp. Patrně proto, že rozpohybovat kamion už je takový práce, že i ten kamioňák si radši dělá tu mezeru, aby nemusel furt zastavovat a rozjíždět se. Ve výsledku jet v tom pruhu je daleko méně únavnější (nedejbože pokud člověk sedí ještě v nějaký archaický herce s třema pedálama :-D) a paradoxně nakonec i rychlejší... Když to vezmu k tomu semaforu, tak jako jet k němu na půl kilometru 5km/h dobrej nápad taky není, na druhou stranu jet si tam s kolonou aut na kufru a zahamtnout to těsně před ním to taky nezrychlí.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    BLONDYNKA: čůráctví!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TEKKIT: Jo :-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    RALI: Což platí tehdy, pokud v tom průběžném pruhu někdo je, což před námi nebyl. Capisco?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    BLONDYNKA: a když vidí v dáli červenou, tak jedou 5km/h aby tam nemuseli zastavit a znova se rozjíždět?:)
    RALI
    RALI --- ---
    BLONDYNKA: Mas dojet na konec pripojovaku a pak se radit, kvuli takovejm jako ty pak prubezny pruhy jedou pomaleji nez pripojovaci, lidi v nich jsou nasrany a na konci se jim uz nechce zipovat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: :DDDD joo jasne, prehozenou!!!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SPM: Ono je celkem jedno, čím je to loudání způsobeno. Vlastně ani nevím, jestli mě více serou dementi s mobilama nebo dementi, co jezdí "na spotřebu", takže se vlečou, nešlapou na plyn, protože, božínku, zvýšení otáček, opotřebení motoru, hrůza, nepodřazují, pojem akcelerace nikdy neslyšeli, takže na křižovatce vyjíždějí tak, že projedou tři. Fakt je, že ztracenej Franta je ještě ta nejlepší varianta, ale ono se to dost často nakombinuje.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SPM: Blbě se to popisuje, jel za mnou kamion, který byl dost daleko, dalo se v pohodě zařadit před něj, ale když mě viděl, chtěl mě donutit zůstat v tom připojovacím pruhu, takže bych tam musela jet pomalu vedle něj, na konci trčet a čekat, zatímco ten kamion přede mnou v mém pruhu nejdříve jel pořád dál, namísto aby se zařadil, tak jsem se chtěla zařadit dříve než on, protože opět jsem měla na to čas, nicméně oba dva se plus minus ve stejnou dobu rozhodli mne zablokovat, tj. jeden zrychlil a jeden zpomalil (ač nemusel) a tlačil se doleva těsně přede mne. Je to jasnější?
    Taky to může klidně být tím, že serou na to, co se děje pod nimi, třeba mě neviděli, žejo :-D
    SPM
    SPM --- ---
    Tady koukám některým rupne cévka, aniž by si do toho auta vůbec sedli :-D

    GRANTORINO: poslední větu máš asi přehozenou, ale asi chápu :-)

    BLONDYNKA: tenhle popis nějak nechápu. Teda z tohohle letmýho pocitu mi to spíš přijde jako porušení/nepochopení zipu

    jinak z toho co vidím po městě, tak to loudání a zdržování není moc často způsobováno Frantou, co se přijel podívat do města z vesnice. Teda někdy jo, ale těch Frantů tam zase tolik není. Ve většině případů je to vypatlanej dement, co si v tom autě hraje s mobilem a nevnímá co se děje okolo. V ještě lepšim případě je to vypatlanej dement, co si hraje s mobilem a děsně spěchá. Což obvykle znamená, že s tím svým smradlavým naftovým superbem mě na té padesátce vyprasí, vytlačí a narve to těsně předemě a pak na zelený stojí, protože čumí do mobilu.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PREVIT: Samozřejmě, ale ani to nestačí, abys nenasral jiné v centru města, když třeba nevíš, jak jsou orientované jednosměrky, aby ses v bludišti uliček dostal, kam potřebuješ, protože ti navigace zdechla jsi v tom sám. Nevyhneš se tomu buď dát blinkr moc brzy a pak jet jinam, nebo ho dát naopak na poslední chvíli, protože bys jel do slepé atp.

    Prostě taková situace se stane každému někdy a je to důvod, proč netroubím na motající se řidiče, dokud fakt nedojde k ohrožení.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Mmch k tomu vidění nebo nevidění - předevčírem jedu v osmdesátce, před námi šedesátka a zúžení, připojuju a zařazuju se zleva, za mnou kamion, který zrychluje, když mě vidí, přede mnou další kamion, který se zatím nesnažil zařadit, ale když začnu zrychlovat, abych se mezi ně vlezla, tak na mě začne najíždět.
    OK, šlápla jsem na to, vlezla se a ještě jim stihla ukázat prostředník, nicméně s pomalejším autem by to nešlo a oni se asi baví tím, jak někoho omezují a blokují. Ti kreténi si fakt myslí, že silnice je jejich, vůbec je nezajímá, že můžou někoho zabít, a asi jim přijde, že je strašná sranda někoho sešrotovat mezi sebou?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VYWERN: Asi jo, no :-) Ale ten magor neviděl evidentně ani mě, ani tu tramvaj, nebo je mu to prostě jedno, páč hlavně že je v pohodě, ne?

    Kde ti to můžu podepsat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam