• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mate recht, ale stejne to budu dal poslouchat.
    WYMA
    WYMA --- ---
    GRANTORINO: srovnavat hudbu z repraku a sluchatek je hovadina. sluchatka te v podstate zbavujou zvukovyho kontaktu s okolim, coz vcelku logicky neni pri rizeni uplne idealni.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HALCYON: no, tak ja se venuju rizeni, sleduju provoz kolem sebe, zas tak nahlas to neposlucham, abych neslysela sireny a posloucham casto nejakou spis tissi hudbu, v zacpe relaxacni XD... Vyklidnujici spis. Pak se min rozciluju, pustim, kdyz si nekdo blbe najede a tak...
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    GRANTORINO: Tyjo já si to fakt myslím. Jezdím a poslouchám rádio prakticky furt a přesto slyším jaký zvuk vydávají pneumatiky, motor, slyším jak jaký auto brzdí kolem mě, policajti, hasiči záchranka a vůbec pro takový to vnímání prostoru kolem mi přijde sluch důležitý. A sluchátka, který mají repráky přímo kolem, nebo v uších mě o ten sluch IMHO připraví. Ale jasný. Hluchý může taky řídit, tak to asi není takový drama.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HALCYON: zatimco, kdyz si pustim hudbu z repraku, tak uslysim vsecko a v plechovy bedne slysi kazdej vsechno, tos me pobavil :)))
    JFM
    JFM --- ---
    V Austrálii chtěli udělat silnice bezpečnější pomocí pevných radarů. Takhle to dopadlo | Autoforum.cz
    http://www.autoforum.cz/...hteli-udelat-silnice-bezpecnejsi-pomoci-pevnych-radaru-takhle-to-dopadlo/
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MUADDIB: Jasně... takže kdyby se jenom řeklo: hele lidi, prosím co takhle kdybyste svítili celý den, byl by to vcelku dobrý nápad... tak se jako nic z toho nestane jo? :) Lidi by nesvítili ledkama, výrobci by nijak nereagovali atd... Ale tak hlavně že to máš na co svést.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    RALI: oběcně proto aby se šetřilo žárovkama/výbojkama aelektrikou (spotřeba) wellcome to 21. century...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PNXNTDD: právě proto, že "to řeší zákon" jezdí joudové s bludičkama...

byl tlak, aby "nesvítící" řešil zákon... udělalo se denní svícení (nejdřív v zimě, pak celoročně) na to reagovali výrobci a tak dnes je celkem běžný tento jev (stejně jako lidi jezdící s bludičkama v noci po městě a pod)

Pro PČR je pak samozřejmě jednodušší chytat lidi za cedulema nebo na osamělých stopkách... než stát v děšti a pokutovat bludišťáky...

Halt... výsledek přístupu "udělejme z řidičů debily" a nechme policii "pracovat"...
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    GRANTORINO: Jak jako sluchátka s hudbou? To řídíš se sluchátkama? :-o Tak to čumim, to bych byl úplně mimo, skoro jako kdybych si dal klapky na uši. Neslyšet by mě sralo.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: pipa, ale ja jsem nahluchla a nekdy k tomu mam na usich sluchatka s hudbou a pospicham...
    BLAF
    BLAF --- ---
    SAMOUT: Samozrejme, kdyz tam lidi nesviti, tak vsechna ta auta moje vedomi vytesni, a vnimam to tak, ze jezdim po uplne prazdnych silnicich. Logicky.
    BLAF
    BLAF --- ---
    PNXNTDD: Mozna jsme to nemeli psat takhle verejne, ted nam tu urcite nejaky frajeri napisou, ze jsme nebezpecny a nemame lizt za volant :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PNXNTDD:
    BLAF: A jak to pak delate v civilizovanejsich zemich, kde denni sviceni nemaji, a mimo automatickejch ledkaru tam nesviti nikdo? Nevnimate ostatni auta?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BLAF: Jo jo, přesně tak to mám taky. Pak auto který nesvítí mnohem míň vnímám.
    BLAF
    BLAF --- ---
    RALI: Jo tak, to bohuzel netusim, ktera hlava pomazana to takhle vymyslela...

PNXNTDD: Ja se priznam, ze jsem se tak nejak automaticky naucil vnimat provoz prave podle tech prednich svetel, ale o to vetsi a tedy nebezpecnejsi prekvapeni mi pak zpusobi clovek, co nesviti.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Mne to sice nepipa, ale zrejme malo specham ,)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GRANTORINO: tobe to nepipa? Vsak to umela auta uz pred 20 lety.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    me nevadi denni sviceni, akorat ze si cas od casu ve spechu nevypnu svetla a vybiju si baterku :(
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BLAF: Jako denní svícení fajn. Proti tomu nic nemám. Prostě pro mě jako řidiče, když vidím auto co svítí - znamená to - auto je v pohybu, můžu s tím počítat. Ale co mě sere, je denní svícení ve formě těch dementních led panelů, který oproti klasickejm potkávačkám svítěj tak na 50% . Já třeba blikám na lidi, že nemaj rozsvícený, a kolikrát až je borec ode mě deset metrů tak si všimnu že mu tam dole svítí 20 ledek, dobrý no, fakt bezpečnost zvyšující systém. A za vrchol čuráctví považuju takový ty borce, co jezděj jenom s parkovačkama... to už je normálně lepší nesvítit vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam