• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    No s tím už jsem taky zažil, že nám jednou odtáhli auto a při vyzvednutí měšťáci napřed nechali podepsat papíry a teprv pak odvedli za bránu k autu. Auto bylo zaparkovaný korektně, jenom pod ním prasknul vodovod, takže bylo odtažený kvůli tomu, aby se tam dostali vodohospodáři. Takže o pokutu ani nešlo, ta se neplatila. Nicméně předpokládám, že v těch papírech bylo něco takovýho, že si člověk zkontroloval jeho stav, blabla, takže kdyby ho při tom odtahu odrbali, tak už z nich člověk nic nevyrazí...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Obvykle to (nenahlášení řidiče) funguje kvůli lenosti úředníků. Většinou se jim totiž nechce brzdit svou zautomatizovanou práci a zabývat se něčím, u čeho je potřebovat vykonávat nějakou individuální činnost.

    Co se týče odtahů/botiček, tak čistě teoreticky to samozřejmě funguje tak, jak bylo popsáno. Ale v praxi už jsem se setkal s tím, že opicajt prostě řekne auto nevydáme, dokud nezaplatíte pokutu, žalujte nás. A s tím se pracuje dost blbě.
    SPM
    SPM --- ---
    FELCARKILLER: jojo, to prodloužili díky byznysu toho kokota, co udělal stop pokutám a dalších asi 100 podobnejch webů, kde za roční pojistný ty pokuty řešil tak, že je neřešil vůbec. A ono to s tou roční promlčecí dobou fungovalo, pač než úřad dokonal všechny kroky, tak to bylo promlčené.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SPM: Nemam tuseni, cetl jsem to nekde na dfensu ci kde jako jednu z variant jak to resit. Nastesti jsem nic takovyho resit nemusel.

    Oni myslim prodlouzili i tu promlceci lhutu takze to mozna uz ani tohle neni tak stoprocentni.
    SPM
    SPM --- ---
    FELCARKILLER: A funguje to? Pač podle mě pořád v tomhle případě když vyrobí dostatečný množství lejster o tom, jak daného řidiče hledali, sháněli, nenašli, blablabla, tak se s tím pořád můžou vrátit za provozovatelem se stejným podezřením. (Pominu-li to, že se to nejspíš nestane, protože na to nebudou mít čas, jelikož mají dost jiných kafek, které zaplatí).

    (A jinak snad ještě lepší fór byl vybrat z černé kroniky někoho, kdo v době spáchání přestupku ještě žil :-D)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Vymluva na osobu blizkou, drive znama jako "pravo nevypovidat"
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    DANYSEK: No já to nemyslel nějak zle, viděl jsem že je to "vydáno před hodinou". Jelikož sem chodí i právníci chtěl jsem se ujistit že dnes už se chodí jinou cestou než "osobou blízkou".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: zajimavy na tom je, ze se k tomu uz vyzvejknul i ustavni soud... to je ta novinka :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    FORTRESS: Vzdaleny znamy z vesnice v Gabonu
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    To není taková novinka, nepoužívá se teď tzv. Helmut?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Řidiči se dál nemohou vymlouvat na osobu blízkou — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...al-nemohou-vymlouvat-na-osobu-blizkou-zruseni-objektivni-odpovednosti
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DIVA: Jak jsem psal, já na to odtahový parkoviště šel s tím, že zacáluju pokutu, vezmu si auto a tím veškerá tahle story skončí. To že na mě potom co jsem se přiznal vybalila, že se to bude řešit ve správním, s tím jsem vůbec nepočítal a v tu chvíli člověk nemá načtenou právní poradnu nyxu atd a nenapadaj ho možnosti jak se v tu chvílí zachovat a nebo to obechcat. Každopádně je to nějaká zkušenost, teď bych to asi řešil jinak. Tím bych to ukončil.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nemam rada todle mazani ve verejnem prostoru, cili necham to tu i bez jasne inspirace.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PNXNTDD: mels rict vim kdo to parkoval (to jaksi musis), ale nereknu vam to (to totiz nemusis). Ale jasne ze muze byt podle povahy kazdeho soudruha lip zacalovat a neztracet cas a energii .) zadny stres
    DIVA
    DIVA --- ---
    PNXNTDD: nas odmitnout jakoukoli vypoved ucili na seminarich k profesni zpusobilosti, neco na tom nejspis bude ,)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: Ehm...
    Ma pravdu
    To bylo prvni o cem me poucila moje matka, kdyz jsem sedala do auta napsaneho na ni.

    Nic nerikej, nic nerikej, nic nerikej....
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: Jako nemusíš se na mě osočovat. Sám tady popisuješ jenom nějaký teorie o kterých si sice myslíš, že fungujou, ale jsou to jenom teorie... nic co by potvrzovalo tvoje domněnky jsi tady neuvedl. Jako že ti jednou odtáhli auto a "seřval jsi je" za moc relevantní nepovažuju.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: hele tohle nema cenu, nemas zakladni prehled o tom jak to funguje, najdes prvni odkaz a predkladas ho sem se svou (spatnou) interpretaci. Nedivim se, zes spor o parkovani projel. Priste drz mlc a volej pravnika.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: Zkoušel jsem teď o tom něco hledat a našel jsem celkem vyčerpávající odpověď, ve zkratce " Pokud se nenajde řidič odpovědný za přestupek, odpovědnost padá na provozovatele vozidla."

    Zhruba od půlky druhé stránky: http://www.autoklub.cz/dokument/1888-osoba-blizka-od-19-ledna-2013.html
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: odtahli me jedinkrat v zivote (schvalne, v ramci experimentu), poslal jsem je do haje a ani spravni rizeni nezahajili
    ja na policajty nelitam prave proto, ze si to nenecham libit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam