• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    DAVETESS: to je bohužel zrovna dost častej problém majitelů, zejména naftových, octavií... na dálnicích to samý. A když už konečně z toho pruhu uhne a ty si dovolíš být stále za ním, tak to typicky ještě došlápne do podlahy a za mohutného dýmu začne ukazovat, že mu to ani s plnym plynem nejede...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Jojo, přede mě to dneska na Jižní spojce poslala oktávka z prostředního stojícího pruhu zrovna, když jsem jel v levym osmdesát. Asi myslel, že má raketovej pohon, a že zrychlí z nuly na 80 za půl vteřiny. Taky jsem byl moc rád...
    SPM
    SPM --- ---
    a nejlepší je to na dálnicích ve zúžení. To už se mi taky jednou, že jsem jel v tom levém úzkém pruhu, přede mnou kolona aut (typicky proto, že tam někdo jede o 1km/h víc, než ten vpravo anebo naopak jede za ním, protože má pocit, že se tam nevejde, ale uhnout neuhne), všichni na sebe nalepení, já se snažil držet si aspoň nějaký odstup, ale i tak bylo veselo. V koloně to někdo zahamtnul, všichni začali brutálně brzdit a ten přede mnou už ani nebrzdil a strhnul to rovnou do pravýho pruhu. Takže brzdový světla jsem ani neviděl a měl jsem před sebou najednou stojící auto. Dost mě to po ránu probudilo :-)
    RALI
    RALI --- ---
    GRANTORINO: tak zrovna koukani skrz auta je uplnej zaklad treba na dalnici a proto treba nerad jezdim za auty, skrz ktery neni videt.

    k modrymu autu - vina tvoje (tata nakouril zezadu frajera co daval prednost tramvaji na balabence (jela ve smeru od palmovky) i kdyz prednost davat nemel, a tatova vina, nedobrzdil, neukecal)
    DIVA
    DIVA --- ---
    GRANTORINO: no deje se mi to vcelku bezne. Ze nekdo brzdi kde nema, meni smer bez blinkru ap. S tim se proste nauc pocitat, neni jine reseni.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: nevím jak ty, ale kupříkladu já, pokud vjíždím do křižovatky na zelenou jako první, velmi pečlivě kontroluju, jestli někdo, kdo hodně spěchá, náhodou neprojel na červenou. Sice je to z jeho strany nedodržení zákona a vytváření nebezpečné situace, ale vyježděný řidič ví, že se to stává, a počítá s tím, že se to může stát i v tu chvíli jemu.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TOMBRIDER: hm, to zni jako duvod, si fakt do auta tu kameru poridit :(
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Hele když to před tebou někdo zašlápne a ty to do něj vrzneš. Tak je to jen a jen tvoje vina, kvůli nedodržení bezpečné vzdálenosti.
    A policajty či pojišťovnu absolutně vůbec nebude zajímat jestli to bylo tím že mu tam něco vjelo, skočila srnka nebo to zašláp jen tak protože se lek že mu tam někdo vjede. Jediné nad čím se dá polemizovat je pokud by jsi měla video záznam. A byl by tam zřejmý úmysl vybrzdit přímo tebe. Což není tahle situace.
    To pouštění na hlavní z vedlejší při normálním provozu je strašná prasečina. Bohužel musí se dávat pozor. A nemilosrdně je protroubit aby bylo pochopeno že to není normální...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DIVA: nepredvidatelne je, ze ti nekdo zaslapne brzdu na sedmdesatce, kdyz pred nim nic neni. nikdy se ti to nestalo, jo?
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kdyz vidim vprostred rychleho useku brzdove svetla, neni to nic tak zmatecneho, proste brzdim, kdyz prudce tak s ctyrblinkrem. Nepredvidatelne je tam co?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: kdo tady kvili? normalne jsem napsala dotaz, kdo je na vine v tehle neprehledne situaci a ty mi tu podsouvas nejaky kvileni a ten zbytek opakovani donekonecna te same myslenky si muzes odpustit, to vim taky. rikam ti, ze tam nebylo videt. kdyz nekam nevidis, tak to asi nemuzes predvidat, zvlast kdyz ta situace podle pravidel ma byt jednoznacne resena uplne jinak.

    kdyz si treba zacne nekdo projizdet krizovatku na cervenou, tak ja to mam predvidat a vjizdet do krizovatky, abych ubrzdila pripadnou srazku?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: ty jsi ten, kdo tu kvílí, že musel něco řešit "nečekaně" - řidič, který je vyježděný, přemýšlí a všímá si okolí, ví, že na křižovatkách se mohou dít různé nečekané situace, a to bez ohledu na to, jaká je v místě povolená rychlost.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: hele, kdyby mu tam vjelo modre auto, tak je v jeho pruhu, to druhe uz by nezastavilo. takze ne, to by se asi vubec toho druheho pruhu netykalo, pokud bychom se uz nezborili.
    jako predvidat jeste, co se deje v druhem pruhu vedle tebe, kam nevidis , to by musel mit clovek nejakou superschopnost videt skrz dalsi auto.
    ubrzdit abych zastavila na miste jo? prosimte, nesnaszte se mi tu furt argumentovat tim, ze mam byt schopna zastavit na miste na rychle komunikaci s vyssi povolenou rychlosti.
    TRISSIE: a tohle je uplne mimo, nikdo nic takovyho rekl a jak vidis, tak jsem to ubrzdila normalne, takze tvoje dedukce je uplne mylna. nic takovyho jsem nerekla, takze mi tu laskave nepodsouvej svoje dojmy, dekuju
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: a jinak, rozčilování se nad tím, že někdo jiný vcelku zbytečně vytváří nepředvídatelnou situaci, je OK.
    zazdít to přiznáním, že jezdím tak, že na nepředvídatelné situace téměř nedokážu reagovat, je ovšem znakem nepříliš dobrého řidiče.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: "blbne" takhle od začátku... ale zeptám se kamarádky, co má Zafiru taky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: a kdyby tam zastavil proto, že to modré auto ignorovalo přednost a vjelo tam, nebo se tam objevil člověk (od té doby, co jsem potkala v noci černě oblečeného muže přebíhajícího Pražský okruh mezi Běchovicemi a Černým mostem, uprostřed polí, jsem úplně přestala věřit na lidskou inteligenci), tak uděláš co?

    Ty nemáš co soudit, jestli ten před tebou má nebo nemá zastavovat. Ty máš jezdit tak, abys to ubrzdila.
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: možná ještě zkusit u někoho jinýho se stejným autem, jestli se to chová stejně :-) Možná je jenom vychozená a mohlo by pomoct ji vyměnit za nějakou z vrakáče.

    Jo jinak ohledně blinkrů jsem zažil fakt krásnou věc na Octavii 2; už se to na tom autě stalo asi 3x. Blinkrová páčka u ní zjevně není jenom páčka, ale je to sofistikovaná elektronická kravina. Takže patrně místo toho, aby někde sepla nějaký kontakt, když se na ní hmátne, tak to nejspíš po canu posílá informace. No a už 3x se na tom stalo, že se to jaksi posralo; když se páčka dala doprava, tak neblikalo nic, když se dala doleva, tak auto začalo blikat doprava. Úplně naprosto vynikající chování. Zvlášť když to naposled bylo na barranďáku :-D Po vypnutí a zapnutí zapalování to začne fungovat normálně :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZVIRATKO: bezduvodne zastaveni, na tu situaci z meho uhlu pohledu nebylo videt, takze jsem to nemohla predvidat a jo, ja to stihla, ale byla jsem dost zaskocena... je to dlouha silnice, kde je sedmdesat.
    ja mam dojem, ze si ti ridici neuvedomuji, ze timto "davanim prednosti" vytvari chaos.
    HANZO: no obecne jo, ale kdyz ti zastavi znicehonic na sedmdesatce, s tim, ze pred nim nic nejede, ani se tam nic nedeje, tak docela cumis :)
    proste musis porad predvidat, ze je nekdo debil
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: u té Zafiry je přechod přes neutrální polohu takový "hladký" - u jiných aut, která jsem řídila, to do neutrální polohy "zaskočilo".
    Řekla bych, že to bude další věc, kterou budu při vybírání auta kontrolovat, akorát že naše požadavky už jsou natolik limitující (šestičlenná rodina), že v tomhle už si fakt vymýšlet nemůžu.

    ale s tou zpátečkou je to teda taky radost.
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Tak to se občas stane všude. Občas některé ty konstrukce jsou zvláštní... mě nedávno při čekání fronty na benzinku vyděsil ten přede mnou. Vždycky při tom popojíždění se mu rozsvítily zpátečkový světla. Pak mi o chvíli pozdějš došlo, že já dělám úplně to samý, protože u automatu se přes tu zpátečku voličem musí přejet a světla to narozdíl od řazení rychlosti rozsvěcí hned :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam