• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRACENA: nevidi .) musi si najet kolmo, aby videl na obe strany. Kdyby si najel doleva jako proskleny osobak, vyjizdel by naslepo
    JOPS
    JOPS --- ---
    STRACENA: treba ten dotycnej nevi, ze to je jednosmerka :)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Chtěl jsem někam vyjádřit své rozhořčení nad tím, že lidi neumí vyjíždět správně z jednosměrek, když odbočují doleva. Nás to v autoškole učili, že se musí stát u levé strany vozovky, ale mám pocit že to většina neví nebo možná jen ignoruje. Dodávka bliká, auto za ní zbytečně čeká. A to ještě každý kdo takhle špatně odbočuje přejíždí tu zebru, která tam je tak pěkně správně namalovaná, aby to všechny trklo.

    SITH
    SITH --- ---
    já takhle naboural po x letech co mám řidičák, moje první mnou zaviněná nehoda. Jel jsem po vedlejší, přede mnou auto, na hlavní bylo vidět tak jsem nějak počítal že tam vidí taky a vklidu tam vjede. Nevjel, zabrzdil, totálně zastavil. Vůbec za to nemůže, byla to moje vina že jsem nesledoval auto před sebou ale situaci na hlavní. Tak jsem se omluvil, trošku stres kvůli práci, šlo to na mou pojistku a hned si na to zase dávám větší pozor. Lesson learned
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    LOPIK: Doporučuju někdy na tu Střešovickou zajet, jedeš tam od Vozovny Střešovice podel tramajového pásu, pokud nejsi kůň s klapkama na očích, tak vidíš, že vedle tebe, za tebou žádná tram nejede, což si hlídáš v zrcátku, totéž vidíš nahoru, stačí ti si přibrzdit než odbočíš.
    Tenhle člověk nepřibrzdil, téměř zastavil, to že mě to nasralo, protože jsem se fakt lekl a nečekal to, pokud bych ho nabořil, je to má vina a je jedno, že on udělá něco nepředvídatelného. Jak jsem psal, to že jsem ho vytroubil na 40 bylo jen tím nasráním, kdyby mi to nezadupl na kolejích, je mi to jedno, jsem zvyklej, že 90% řidičů neumí jet ani 50/90, případně v Blance 70 a už vůbec ne ve správném pruhu. Nicméně měl štestí, že zcela zastavil mě a ne někomu, kdo měl špatnej den nebo autu s rámem.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Na tom není co řešit, prostě si ho málem napálil a pak si na něj ještě tlačíš jak kokot. Že zastaví než přejede tramvaj se taky nemůžeš divit, víš hovno jak vidí do zrcátka, a jestli to tam vůbec zná.. Hlídat si auto před sebou je snad základ..
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    LOPIK: Hele, ono se to od klávesnice soudí, viz to video Schrapnela, ale prostě pokud ti člověk zastaví, což fakt normální řidič neudělá protože sleduje provoz celou dobu a ne až u kruháče/tram. pásu, tak se fakt lekneš, proto jsem troubil.
    A když už chceš pak od takovýho co nejdál, tak ti div nezastaví na 40 km/h (která je tam kvůli dětem co chodí do školy a věř, že o prázdninách ani víkendech tam nechodí) a rozhodne se jet 20...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    EXAGE: No já bejt na jeho místě tak asi taky zastavím a nechám tě radši odjet někam do pytle.. Nejdřív to do něj málem napálíš, pak na něj ještě troubíš.. cos čekal?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SCHRAPNEL: Soucítím s tebou, mě takhle překvapil člověk, který jel Střešovickou podel tramvajového pásu a než ho přejel, tak zastavil, ačkoli celou dobu je vidět před sebe i za sebe a víš tak, že tam nic nejde.
    Taky jsem myslel, že jen přibrzdí, ale ne, zastavil.. srdce mi spadlo až do krku. Pak už mi prdly nervy, když jel na 40km/h dvacet... tak pro jistotu ještě zastavil.

    Skoro nehoda
    http://www.youtube.com/watch?v=isoprC0TmA8
    RALI
    RALI --- ---
    VYWERN: ocekavat, predvidat, o to neslo, slo o to ze mas predvidat to nejhorsi, ne jen predvidat, v teto situasi bych predvidal, ze proste pojede, holt blbe bych predvidal a doplatil na to :)
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ja som si 100% vedomý mojej chyby a toho, že čo neubrzdím, to neukecám. Len som chcel ukázať na fakt, že sú jedinci, ktorí nejazdia tak, ako rozum káže a holt som na to doplatil. A pán taky. Možno už nebude stávať pred prázdnou križovatkou, pretože aj keď vinník som ja, tak trable z toho máme obaja a mohol sa tejto situácii vyhnúť aj sám.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    RALI: ocekavat je synonymum pro predvidat. Muzes predvidat vic situaci, asi kazdy kdo vidi nekoho brzdit pred krizovatkou, tak ho napadne, ze mozna zastavi.
    Ja to chapu tak, ze SHRAPNEL mel proste klasicky zkrat, coz se stane snad kazdemu kdo aktivne ridi, jen obcas ma clovek stesti, ze to vyjde a ted to nevyslo. Stalo se, byly to plechy, neodsuzuji to.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    kolem tyhle nehody sem jel par minut po.
    nevim jak to bylo s dobrzdenim,ale malem mi tam nakej pan vbehnul pod auto,pac resili nehodu a ne to,ze sou na silnici.
    ale obecne je to dost neprehlednej kruhac s ruzne ukoncenejma a zase prujezdnejma pruhama.znam ho a take ze vic brzdim
    RALI
    RALI --- ---
    TOMBRIDER: Tam nejde o to ze cumis nekam do blba, ale sledujes ten kruhak jak to vyjde na tabe, jestli taky muzes plynule pokracovat, nebo budes muset zastavit, proste se snazis mit neustale co mozna nejvetsi prehled o situaci okolnich vozidel. Kdo kdy muze jet, kdo ne, predpokladat ze ten se uz nevejde a je potreba ocekavat, ze zastavi atd.. A pokud nekdo udela neco tak nepravdepodobnyho, jako ze zastavi pred uplne prazdnym kruhacem, tak pak mam plny ruce prace, taky to uz parkrat bylo na knop :) A uprimne nez zbytecne zastavit pred kruhacem a vytvorit nebezpecnou situaci, to ho radsi 3x obkrouzim, nez si vyberu kudy dal...

    VYWERN: to prave ze ne, musis ocekavat to nejhorsi, pokud predvidas, dopadnes jako SHRAPNEL
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    RALI: čoveče vůbec nechápu tuhle obhajobu 100% chyby na straně viníka. Když se blížím ke křižovatce tak nečumím někam do blba ale na auto před sebou. Obvzlášť když mu svítí brzdovky... Ten člověk má právo posečkat než tam vjede. Může popřemýšlet kterým výjezdem vyjede... třeba se mu při dobrzdeni hne pití v držáku. Já nevím co všechno se může přihodit. Zrovna u tebe bych řekl že z motorky víš že musíš myslet na silnici za ostatní a nespoléhat se na to že jsou na tom ridicsky stejně.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DIVA: tak zakladni pravidlo kazdeho ridice je - predvidat...takze ano, je treba predvidat, ze se stane neco necekaneho a tady to az zas tak necekane nebylo, situace byla prehledna.
    RALI
    RALI --- ---
    TOMBRIDER: mozkovej zkrat? to spis mylna duvera v prirozenou inteligenci a schopnosti jineho ridice. Tam nebyl jedinej duvod k zastaveni, prehlednej, uplne prazdnej kruhac (kterej je delanej prave na to, aby se tam plynule najizdelo a doprava odsejpala) Osobne bych dopadnul uplne stejne. A ano, byla by to moje chyba, protoze mam predvidat a bla bla bla
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DIVA: asi tak no... plynulost provozu, myslet na ty co jedou za mnou, to prostě plno lidí nezná...
    JOPS
    JOPS --- ---
    no jo no,

    jsou dva typy krizovatek, ty co znas a ty co neznas :) tohle mohla byt pro toho pana krizovatka, co nezna :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nerikam ze to srapnel nemel ubrzdit, ale predstava, ze kdyz dojizdim je krizovatce ktera je volne prujezdna, si tvl zastavim a neco zacnu hledat v navigaci, teda, no to snad ne .)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PNXNTDD: proč kokot? Dokážu si představit že si takhle dojíždím ke křižovatce. Tak využiju šance a třeba si něco zkontroluju na navigaci.
    Dyť celou dobu brzdí a nezadá falešnému pocitu že se rozjíždí tím že brzdu pustí a třeba zas zašlápne..
    Tohle je velká bota SCHRAPNELa a slušnej mozkovej zkrat.

    SCHRAPNEL: Každopádně respekt že ukážeš havárku za kterou můžeš sám.Palec nahoru.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SCHRAPNEL: a jak to dopadlo? Typek vylezl evidentne nasrany :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam