• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: já potkávám teda hlavně takový, co si zase jedou tím normálním pruhem, přesto že vedle mají ten svůj vyhrazený a úplně prázdný :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: vysvetluj to nasranymu autobusakovi, kterej si mysli ze ten pruh je jen jeho a to za vsech okolnosti :)
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: tak v dopravních předpisech je, že ten vyhrazený jízdní pruh mohou ostatní řidiči využít, jestliže je to nutné k objíždění, odbočování nebo předjíždění, takže tam ti všechny tyhle případy spadají...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVA: jak kde, ale klidně i dvě dočasné, když každá je z jiné etapy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TRISSIE: jestli docasna odporuje trvale, plati docasna. Nebo jsou v nesouladu dve prenosne znacky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a já mám v souvislosti s tím dotaz na to, jak se řeší případ, kdy si dopravní značky protiřečí (protože někdo udělal chybu a nasázel je tam špatně) a řidič se z tohoto důvodu dopustí přestupku?

    u nás rekonstruují hlavní tah na Prahu po částech, objízdná trasa vede každou chvíli jinudy, a správa komunikací očividně nestíhá. že jsou průjezdné úseky značené jako slepá silnice, to vem čert, to žádné porušení předpisů není. Ale že před odbočkou je značení "objízdná trasa vlevo" a jakmile tam vjedete, tak zákaz vjezdu (který měl být po dobu objížďky podle plánu zrušený, ale se nějak zapomnělo), případně že si protiřečí ty zákazy (na hlavní, že zákaz odbočení aut nad 3,5 tuny, v odbočce úplný zákaz vjezdu), to už by teoreticky na pokutu být mohlo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nejsem si jist, jak se zachovat tento týden na pražské "Na Pankráci" u Pražského povstání ve směru do centra, když tam takto vyznačili vyhrazený pruh pro autobus kvůli X-C za metro (obrázky se mi nahrály v opačném pořadí).
    Jednak nevím, jak bych měl na prvním obrázku správně odbočit vlevo, nebo jestli pozemním značením řazení končí vyhrazený pruh (jinak bývá konec vyznačený).
    Ale pak předpokládám, že ostatní úseky prostě objíždím překážku v pravém pruhu, takže tak maximálně na druhém a třetím obrázku můžu na chvíli pustit autobus, jinak ale jsem stejně pořád v jeho pruhu.





    JOPS
    JOPS --- ---
    musim rict, ze tohle video me fakt prekvapilo a potesilo. Typek veze zenu do porodnice a policajti mu pomuzou pres Hradec.

    Respekt k policii a uplne cumim, jak ridici udelali zachranou ulicku. Fakt super.

    https://www.facebook.com/...oceskaTelevize/videos/vb.248614811904717/470091707152616/?type=2&theater
    SPM
    SPM --- ---
    Zase někde je to víc organizovaný... co si vybavuju třeba Nizozemsko, tak tam vícproudých byla hromada, ale x set metrů před kruhákem byla cedule, ze který šlo vyčíst do kterého pruhu je potřeba si stoupnout, podle toho kudy chci vyjet a dost často ty pruhy (už před kruhákem) byly pak i fyzicky oddělené, aby to jinak přejet nešlo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HANZO: a to nekde maj i kruhaky triproudy... to by nastala u nas primo pohroma :)
    HANZO
    HANZO --- ---
    Dvouproudy kruhaky jsou super. Jen je potřeba na nich umět jezdit.
    Třeba na Madeiře (možná asi teda i v Portugalsku) je vnější pruh pouze pro ty, co vyjíždějí hned dalším výjezdem. Ostatní jedou vnitřkem. Rychlé, pohodlné, praktické.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    jo, takovej je na chodove u nakupaku. jezdim ten vnitrnim casto, bejva to tady hodne ucpany a vnitrnim se to da projet v pohode. nejhorsi jsou dementi ktery vyjizdej z vnejsiho kruhu do levyho pruhu vyjezdu, a blokujou tak ten vnitrni kruh. nastesti takovejch blbecku neni moc
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kdyz to vypada hodne knap, proste ho objed 2x, porad to muze byt casova uspora. Cili ten duvod je plynulost dopravy.
    WYMA
    WYMA --- ---
    JOPS: no dyt to píšu :) ve chvíli, kdy je pomalej nájezdovej pruh blokovanej těma, kdo se bojej bejt ve vnitřním pruhu na kruháči, tak si vjedeš na nájezdu do levýho, protože nechceš čekat a nebojíš se, a tím pádem najedeš na kruháč rovnou do vnitřního pruhu.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    JOPS: Tak třeba když nechceš jet prvním výjezdem, tak neni pak takovej problem to vzit vnitrnim a pak prejet. Nevidim to jako strašnou komplikaci života, je to jen obyčejný přejetí z pruhu do pruhu :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    WYMA: ja vlastne nevim, mi prijde, ze to je strasna picovina ten dvouproudej kruhak. Reknete mi jedinej rozumnej duvod, proc jet do toho vnitrniho pruhu, kdyz si tim nejspis strasne zkomplikuju zivot ?
    WYMA
    WYMA --- ---
    JOPS: no a na co se ptáš? :)
    já teda osobně, pokud má nájezd na kruhák 2 pruhy, a pravej stojí 0,5 km před kruhákem, tak jedu rychlým, najedu do rychlýho na kruháč, no a pak z toho rychlýho normálně vyjedu. jako jo, je to trochu těžší, musíš víc hlídat zrcátka, občas musíš třeba i zastavit, ale vyjet se dá ve většině případů bez problémů.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JOPS: Dvouproudý kruháky jsou zlo. Tedy hlavně ty na které člověk jeden poprvé, nezná to tam a ještě u nich kolísají počty pruhů (tzn. v některých místech mají 1,2,3 pruhy a to jak se do nich najíždí nebo se z nich sjíždí je na každém výjezdu jiné.)

    Třeba u Tábora je jeden takový - jsou tam tři směry, nájezdy jsou jeden pruh, jeden pruh, dva pruhy a sjezdy jsou jeden pruh, jeden pruh ze kterého se dá vyjet do dvou pruhů a dva pruhy samostatné sjezdové (protože mezi dvěma směry jsou pruhy chvíli tři). Takže každý směr úplně jiné řešení.
    JOPS
    JOPS --- ---
    takovej dotaz do placu,

    nekdy v minulem tydnu jsem jel z Prahy do Ceskych Budejovic.

    no a prvni kruhak pred Budejovicema je takovej docela vyzivnej :)

    https://mapy.cz/s/3u4U1

    Nevim, je dvouproudovej, kdyz tam prijedu kolem 8 hodiny ranni, coz bych rekl, ze je i celkem provoz, tak dostat se na kruhak vyzaduje celkem dost trpelivosti. Nevidel jsem tam nikoho jet po tom vnitrnim pruhu :) Ja se nedivim, ja do nej taky nejedu, protoze pak uz se nedostanu ven :) Priznam se, ze si na nem nejsem vubec jistej a nekdy mi prijde, ze vyjet z kruhaku je proste o hubu
    SPM
    SPM --- ---
    HANZO: no, to si úplně nemyslím... Když pominu, že velká část těch pozemků je ve vlastnictví člověka, který tam nic stavět nechce, tak stále je tam platná stavební uzávěra, takže tam ani nic stavět nejde... (a taky je teda v územním plánu stále nakreslený sjezd z jižní spojky, který tam kvůli tomu vlaku tak trochu nejde postavit :-) ).
    HANZO
    HANZO --- ---
    SPM: jo tak, já myslel někde na zahrádkách....
    BTW, prej se to tam bude všechno v blízké době bourat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam