sím vás, stává se mi poslední dobou v Praze na dvouproudovkách taková věc. jedu ve svým pruhu, jedu si svou rychlostí a zezadu se ke mě přiřítí auto, přilepí se mi na zadek a jede metr za mnou. vedlejší pruh je volný k předjetí, on tam může vjet a předjet mě, ale ne, neudělá to, zůstává mi přilepnej za zadkem. mě to po nějaké době přestane bavit, tak do toho vedlejšího pruhu vjedu, to auto za mnou mě předjede, řítí se dál a přilepí se za dalšího člověka a opět ho nepředjede, i když může. já se buď vrátím do původního pruhu nebo jedu v tom druhém a třeba se mi i stane, že toho týpka, co mě předjel a co je teď přilepený za jiným autem, že ho zase předjedu já, protože ten před ním jede pomaleji a on ho prostě nepředjede, on si drží svůj pruh.
kdyby se to stalo jednou, tak neřeknu. pak jsem myslel, že to je třeba nějaký asistent řízení, jak určuje tvou rychlost podle auta před tebou a jinak jede dle nastavené, ale děje se to i u starších aut. a dneska se mi tato situace stala s dodávkou, u které bych zrovna nečekal, že ji řídí amatér, který by neposípchal a nebyl schopný do druhého pruhu přejet.
tak jenom, jestli někdo tušíte, co za tímto může vězet. vždyť to musí být na palici takový způsob ježdění.