• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Daily reminder že i tramvajáci maj svoje dashcamy - třeba tramvajačka jane. Já bych to nemohl dělat, já bych pořád lezl ven a facky by lítaly jak vlaštovky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SITH: a co teprv ridici osobaku! Vecne jim vychazim vstric, umoznuju, zbytecne neomezuju, a jak potrebuju nekde trochu vic ohledu, protoze neumim levitovat ani rotovat na kloubu mezi pojizdnymi pasy, troubi jak najati a rozhazujou rukama ,(

    A chodci? Pch.
    DIVA
    DIVA --- ---
    THE_MIRACLE: asi je to zkusenost, ale ja bych ji proste nechala chvili na rozjeti. Kdybych nemela fakt dobry odpich ,)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: nediv se, jezdit nekolik hodin v tom bordelu co na silnicich je a co si budem nalhavat v Praze se zrovna na slusnaka nejezdi, takze maji nervy v kyblu, i kdyz to jsou profici.
    SPM
    SPM --- ---
    ANABEL_LEE: Tohle mi přijde o to víc vtipnější, že je v módě dávat autům všude zóny 30km/h, protože je to bezpečnější a pak po těch největších městech se řítí mnohatunový bestie 50kou, který brzdí kilometr a někde zjevně nejsou schopny zastavit už vůbec :-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Tramvaj stojí na zelenou, pokud nedokáže dokončit průjezd křižovatkou, protože mu tam stojí jiná tramvaj nebo auto. Jinak by třeba zadním vozem mohl trčet do křižovatky a celou ji zablokovat.
    A proto je fajn ta kamera :)
    SITH
    SITH --- ---
    mě tramvajáci v praze přijdou dost nevděčné bestie. Vždycky je pouštím, když můžu (tj vedlejší / hlavní, např. Palmovka) mávají mi, děkují mi, ale když někdy udělám nějakou menší botičku, tak mě mrd vyzvoní na půl minuty no :(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Počkat počkat, asi bylo špatně pochopeno. Já nejel po kolejích, jel jsem vpravo od tramvaje a tramvaj stála, nejela. Stála, přestože měla zřejmě zelenou - já na ten její semafor přes tramvaj neviděl. Můj myšlenkový pochod byl takový, že vím, že tam tramvaj při odbočování přejíždí do pruhu pro auta, takže když stojí, asi má červenou i když já mám zelenou. Proto jsem v klidu kolem tramvaje projížděl. Najednou se z ničeho nic rozjela. Kdybych v tu chvíli byl o dva tři metry dál, tak jsme se potkali. Nemám absolutně problém dát tramvaji přednost, ale když stojí? Určitě při rozjezdu nezvonil, to si sem jistý, ale to oni prý už nemusí.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BLAF: ok, spatne jsem odkazala na tebe, mea culpa!
    BLAF
    BLAF --- ---
    ANABEL_LEE: Did you just assume ze jsem nehovoril s tramvajakem? :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BLAF:
    DIVA: jj, zkuste si nekdy pohovorit s nekym, kdo to tramvaj par let ridil.. jedna moje ostravska znama pote, co dvakrat neubrzdila pod hulvackym kopcem, tu praci radsi vzdala... rikala ze jak namrzne nebo jen naprsi, nemas sanci, zapnes magnety a modlis se at v te krizovatce dole zrovna nikdo neni.. ja k nim mam respekt teda
    BLAF
    BLAF --- ---
    RALI: Ja se treba nedavno dozvedel, ze minimalne u modelu T3 se pri nouzovym brzdeni automaticky spusti i zvonek, a neprestane zvonit, dokud se cela tramvaj nezrestartuje.
    To ja jen, ze ty tramvajaci jsou v tom obcas nevinne :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    RALI: ja kdybych jela po kolejich mezi skotacicima osobakama a mela nulovy potencial cemukoli uhnout byt i o coul, asi bych si taky zacinkala. Zvlast kdyz s brzdama musis uplne jinak, kdyz nesedis zapasany sam, ale vezes padesat stojicich pasazeru, kteri nevidi pred celo.

    A dalsi vec, kdo vi jak takove valici se kola v draze brzdi. Ja jsem si treba docela jista, ze kdyby soucasti autoskoly na B byl pro predstavu kontrolovany pokus ubrzdit rozjety nalozeny nakladak, bylo by na cestach bezpecneji.
    RALI
    RALI --- ---
    DIVA: mam z prazskych tramvaji opacny pocit, dulezite je mit hlavne poradne zmacknuty zvonitko a pak se vsechno vyresi, neni treba brzdit :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    THE_MIRACLE: takze jsi jel tricet, tramvajak se rozjizdel z nuly, ale byl by te potkal v zatacce?

    Mi osobne prazske tramvaje prijdou az prehnane opatrne a uz jsem se naucila jim i pres jejich prednost radeji ukazat blinkrem nebo z okynka, ze jsem pritomna duchem a opravdu je necham projet, pnac jinak si preventivne brzdi
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    THE_MIRACLE: na takovýto situace je dobrá kamera. Za prvé aby sis zpětně vyhodnotil, jak to bylo ale hlavně abys mohl něco dokázat.
    Možná se mýlím, ale není součástí zkoušek na řidičák i znalost tramvajových návěstidel? Prostě (bráno selským rozumem) musíš jet tak pomalu, abys stačil zastavit kdyby se tramvaji rozsvítilo volno.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Zážitek z Čechova mostu. Jel jsem od právnické fakulty, přede mnou tramvaj 17. Ta na konci mostu zastavila a stála. Svítila zelená. Nevím, jak to tam je nastavené, ale předpokládal jsem, že má zelenou i tramvaj, takže jsem jel pomalu a čekal, až se rozjede. Je tam totiž problém v tom, že tamvaj odbočuje doprava a koleje jsou v křižovatce tak, že plně zasahují do jízdního pruhu. Jenže, tramvaj pořád stála, tak mně problesklo hlavou, že asi někdo ten semafor inteligentně nastavil, že když mají zelenou auta, tramvaj stojí, právě protože jsou koleje v pruhu pro auta. Jenže, když jsem byl na úrovni předních dveří, tak se tramvaj rozjela. Tak tak jsem to z té obrovské rychlosti (asi 30 kmh) ubrzdil a strhl k chodníku. Nevím, ale můj pocit z toho byl, že si na mě počkal a vychutnal si mě. Mohl se rozjet určitě o dost dříve a když už se nerozjel, měl se podívat do zrcátka a zůstat stát, když už tam má auto. Je mi jasné, že kdyby došlo ke srážce, odnesu to já. Určitě bych neměl jak dokázat, že ta tramvaj v určitý moment ještě stála. Tak si v podobných situacích dávejte bacha. Fakt mám pocit, že z pěti tramvajáku jsou čtyři psychopati.
    GORG
    GORG --- ---
    ted pobavil typek na dalnici.. asi ma mlhovky od vcera jeste :) ale zas to ma vyhodu, ze ho clovek v davu pak snadno najde heh
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Já mám občas pocit, že tyhle věci lidi vůbec nevědi. Že jim vůbec nedojde, že by jejich zapnutá mlhovka bez mlhy, mohla někoho oslňovat. Minule jsem takhle stál před blikajícím přejezdem. Přejezd je lehce na kopečku, první auta se teda oslňujou navzájem. Tak jsem vypnul potkávačky a nechal svítit jenom parkovačky. Co myslíte, že udělal blbec v protisměru? Vysral se na to. Pálil mi dál potkávačkama do obličeje. Když jsem na něj zablikal, vůbec nereagoval. Nevěděl, co po něm chci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam