Zážitek z Čechova mostu. Jel jsem od právnické fakulty, přede mnou tramvaj 17. Ta na konci mostu zastavila a stála. Svítila zelená. Nevím, jak to tam je nastavené, ale předpokládal jsem, že má zelenou i tramvaj, takže jsem jel pomalu a čekal, až se rozjede. Je tam totiž problém v tom, že tamvaj odbočuje doprava a koleje jsou v křižovatce tak, že plně zasahují do jízdního pruhu. Jenže, tramvaj pořád stála, tak mně problesklo hlavou, že asi někdo ten semafor inteligentně nastavil, že když mají zelenou auta, tramvaj stojí, právě protože jsou koleje v pruhu pro auta. Jenže, když jsem byl na úrovni předních dveří, tak se tramvaj rozjela. Tak tak jsem to z té obrovské rychlosti (asi 30 kmh) ubrzdil a strhl k chodníku. Nevím, ale můj pocit z toho byl, že si na mě počkal a vychutnal si mě. Mohl se rozjet určitě o dost dříve a když už se nerozjel, měl se podívat do zrcátka a zůstat stát, když už tam má auto. Je mi jasné, že kdyby došlo ke srážce, odnesu to já. Určitě bych neměl jak dokázat, že ta tramvaj v určitý moment ještě stála. Tak si v podobných situacích dávejte bacha. Fakt mám pocit, že z pěti tramvajáku jsou čtyři psychopati.