Měl bych dotaz vzhledem k tomu že klub autoškola je poměrně mrtvý a všichni tu budete mít zkušenost s řidičákem a zkouškami, tak mi třebas někdo poradí.
Situace je taková že jsem začal dělat v Lednu autoškolu, díky různým nemocem, at už z mojí nebo druhé strany, práci, dovolené a poměrně malému přizpůsobení ze strany autoškoly (jeden majitel, jeden učitel) jsem hodiny dojezdil koncem Května, po dotazu kdy budou zkoušky mi bylo odpovězeno , no "ono by to ještě trochu chtělo" fajn, pár jízd jsem si připlatil. Po dalším dotazu...no, ono se ted jezdí zkoušky na motorky, maj málo termínů, dám vědět. Pak byl měsíc v nemocnici. 27.7. jsem dal testy na poprvé a 1.8. měla být zkušební jízda. Dva žáci přijeli s komisařem a učitelem před autoškolu (Pankrác) "byla to frkačka, jeli jsme 10 min z Bohdalce k Bohemce a hotovo". (Holka na potřetí, Kluk na počtvrtý) Fajn no, komisař arogantní jak prase a prej jedem, jezdily jsme asi 40 min, Vršovice,Nusle,Vinohrady... s tim že během jízdy jsem jel jednosměrkou na kterou se ze šikmého úhlu zprava napojovala ulice a na konci mi bylo oznámeno že komisař "dostatečně neviděl bělmo mých očí", a že jsem se málo podíval, i když mě pak dalších 20 minut nechal jet.No fajn, asi moje chyba....týpek co byl se mnou jel deset min a nedal mu to ze stejného důvodu.No dobrý.
Druhý pokus byl až 11.9., prý nejsou termíny. Jeli jsme ráno z Bohdalce, jedu jako první a když sjíždím z Bohdalce k Edenu, tak za křižovatkou jsem zastaven, jízda ukončena (4 min), a že neumim řadit. Jel jsem 40-45 z kopce k Edenu, přede mnou auto 20 m za mnou též 20 m, za chvíli na křižovatce, ale prej sem nezařadil trojku. Psal jsem pak na Autoškola Ombudsman, a neměl by to být důvod k ukončení zkoušky a že pokud chci můžu podat stížnost na Ministerstvo (během stížnosti nejde dělat zkouška), fajn no, tak snad napotřetí. Týpek co byl se mnou a s učitelem si tykal to prý dal, ostatní dva po nás ne. 1 ze 4...supr skore.
Další termín, nejsou termíny, ozvu se...8-13.10 mám dovolenou...."no snad se to netrefí"....za týden..."no tak zkouška je 10.10." řikám wtf. Týden po dovolené volám co teda jako a prý...j"é,já jsem dal opravný termín těm co nedali 10.10. na 25.10 ale nevěděl sem že jste zpátky a už nejde přidávat".Uaaarrrhhhg
Volám dnes, a prý termín mu další ještě nedali, a prý tam chudák bude muset zajet a že dá vědět.
Na to že je na dokončení 6 měsíců, za 3,5 měsíce jsem měl dva pokusy, a ani nemůžu nic, mi to přijde slušný.Větší bezmoc a zoufalství z toho cokoliv ovlivnit jsem asi nezažil.Nehledě na permamentní menší stres co bude příště a jestli to stihnu.
Zajímá mě jestli má někdo podobné zkušenosti a co byste dělali?Čekali že termín dorazí a třetí pokus se povede? Počkat na třetí pokus jak dopadne a pak se případně přehlásit do jiné autoškoly? (jiné město, vesnice, oblast Prahy), nečekali a přehlásily se rovnou a doufali že jiná autoškola bude lepší, bude mít víc termínů a komisaře co se chovaj jako lidi?
Díky