• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SPM: Ja si myslim, ze to je hodne o prvnim domu a jejich nalade... Ja napoprvy jel po holce co vyhodil po jednom metru jizdy ze nedala prednost na prechode. Auto bylo uz nastartovany a rucka zatahla. Ja se rozhlid po aute opravil si zrcatka pak si vsim ze ti vzadu nejsou pripoutani tak rikam ze se maj pripoutat a komisari ze on je ve sluzbe ze nemusi... no tak sem to neresil zaradil jednicku a komisar ve vterine poplach ze pry resim blbosti ale odbrzdit pred jizdou to ne...
    SPM
    SPM --- ---
    DIVA: Já na B+E dostal pojeb sotva jsem se rozjel. Jel jsem jako druhý, auto stálo nastartovaný, na neutral se zataženou ručkou. Takže jsem si sednul, sešteloval sedačky a tyhle věci, šlápnul na brzdu, odbrzdil ručku, zařadil a jel. A už bylo zle, že jsem si měl před odbržděním ručky napřed zařadit. Furt nevim co že bylo blbě, ale tak jsem mu to teda odkejval :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIVA:To je prostě sorta lidí, je tam takovej ten normalizační dojezd vulgo játra pro pana komisaře, jak u fízlů. Tyhle dojezdy trvaj i dvě generace, řešení je IMHO hlavně ta možnost odvolání a kamerovej systém.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Je to o nahode, o sympatiich, o kozach, o egu, klasicka prace s urednikem. Dej blbci razitko. Jeden me vyrazil po hodinove precizni bezchybne jizde, ze jsem se dala nachytat na spek. Naprosto bezpecne zvladnuta situace, predpisoveji bych tu krizovatku projizdela o minutu dyl a zbytecne. Clovek by rek, ze s privesem za nakladakem uz nebudou delat vlny okolo nesmyslnych detailu, ze dulezita je i rozvaha a optimalni reseni, no ne, chybelo mezipristani uplrostred prehledne krizovatky. Dalsi mi to i s nekolika ridicskyma chybama dal za oddany pohled a hodne moc usilovny souhlas s kazdym jeho slintem.

    Reseni je fakt v tom ziskat pro tu praci lepsi lidi, a jelikoz lidi chodi do prace pro penize, prekvapive jsou urcujici prave ty penize. V Ostrave berou komisari slabsi delnicky prumer, v Pze stejne penize, cili uplnou almuznu. Neni divu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: no tak to je zase druhej extrém, to je možná ještě horší
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: zlazy devadesaty, na motorku me ani nepustili a autem sem objel buzerplac v arealu autoskoly a blok baraku naproti, celkem asitak 600 metru a pak me z auta vyrazil, at nezdrzuju a za 14 dni se mam stavit pro papiry :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FRIZER: zkousnout to a trpět, komisaři u nás jsou zlo (ty se nerodí, ty snad někde vyráběj - banda arogantních zmrdů), já věřím že časem se zkušební vozy obsypou kamerama a každý vyhození si ten komisař bude muset obhájit (což by v roce 2019 nějak tak dávalo smysl)

    Jinak to je standart "neviděl jsem Vás dostatečně dlouho hypnotizovat zrcátko"

    Další možnost jak to udělat rychleji je si nechat narůst prsa, ono kromě toho že jsou to zmrdi jsou to taky neuvěřitelný uslintanci.
    AMANT
    AMANT --- ---
    GUMBA: to je zajimavy, s tou korupci. muj komisar si v 2003 rekl o "pojistku" 500,-, delal sem to 3x, po druhy zkousce sem toho "myho"ucitele zjebal, co to jako ma bejt, ze ridit umim (a umel jsem, udelal jsem 5 formalnich jizd a sel na zkousky), at na me nic nesijou, treti jsem dal vcetne jizdy 20 kmh po sidlisti (dvojka bez plynu a dve minuty cumet pred sebe, dokud ten usek neprojedeme), tak mi to proste dat musel i bez 500,-
    Pak byl nakou dobu sefem prazskejch zkusebnich komisaru:))) a dneska snad skoli ucitele autoskol, takze se kolem toho furt mota, ty lidi se asi moc nemenej...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    GUMBA: Dík, ono při tom druhém pokusu učitel dorazil pozdě a komisař ho tam docela nevybíravě pražil.Kávičku nedones, a ještě šel platit teprv poplatky...)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    FRIZER: Tech terminu je v Praze holt malo, asi jeste porad nejsou lidi. Pred cca 8-9 lety byl tak kriticky nedostatek tech zkusebnich komisaru (asi 30 jich tenkrat vyhodili, protoze brali uplatky - v jednu chvili snad zbyli na Bohdalci jen dva komisari), ze se na terminy cekalo jeste dele. A dost pochybuju, ze se to od te doby nejak zazracne zlepsilo.
    Je mozne, ze jsi holt narazil na blbou kombinaci ucitel/komisar. Asi bych ti radil zkusit jeste ten treti pokus, a pak jit jinam. I kdyz mi to vyhozeni za nepodrazeni prijde trochu divne, tak jako v principu u zkousky bys mel predvest, ze umis ridit aspon trochu plynule (imho ale pokud ti to zrovna 3x nechcipne nekde v krizovatce, tak to neni duvod k vyhazovani). Zakladni jsou podle mne dve veci:
    1) prvni dojem na komisare. Precti si schvalne, na co vsechno on te ma spravne otestovat. To se realne neda za tu jizdu zvladnout, to byste museli po Praze krouzit dve hodiny. Takze je to nekdy dost o pocitech a prvnim dojmu pri rozjezdu. (V tomhle se dost projevi i ten ucitel. Muj tenkrat pred jizdami komisari prinesl cerstvou kavicku, celou dobu v aute ho rozptyloval povidanim o vnoucatech atd. a vsichni v tom terminu v pohode prosli :))
    2) snazit se nedat jim zaminku te vyhodit - to je treba to "belmo oci". Proste nestaci, ze se podivas tak, abys videl ty, musi i komisar z toho zadniho sedadla jasne videt, ze se divas, kam mas. Takze otacet hezky celou hlavu, vyznamne se podivat do zrcatka apod. Stejne tak s tim razenim - i kdyz to pak realne dost lidi nedela, holt na zkousce musis hezky poctive podrazovat, pri zastaveni vykvaltovat atd...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jsou to teda ale hrozní šmejdi ti komisaři. To mě alespoň tenkrát (rok 2000) na tom prvním pokusu vyhodil oprávněně...
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: No, nemůžu hodnotit obsah zkoušky, ale co se týče termínů na zkoušky, tak pokud se nepřehlásíš alespoň do jiného kraje, tak s tím nic neuděláš... Autoškola na výpis termínů zkoušek úplně vliv nemá a že v Praze těch termínů vypisujou málo takhle teď je... Dělal jsem letos Ečko a nadávali na tohle všichni...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Měl bych dotaz vzhledem k tomu že klub autoškola je poměrně mrtvý a všichni tu budete mít zkušenost s řidičákem a zkouškami, tak mi třebas někdo poradí.

    Situace je taková že jsem začal dělat v Lednu autoškolu, díky různým nemocem, at už z mojí nebo druhé strany, práci, dovolené a poměrně malému přizpůsobení ze strany autoškoly (jeden majitel, jeden učitel) jsem hodiny dojezdil koncem Května, po dotazu kdy budou zkoušky mi bylo odpovězeno , no "ono by to ještě trochu chtělo" fajn, pár jízd jsem si připlatil. Po dalším dotazu...no, ono se ted jezdí zkoušky na motorky, maj málo termínů, dám vědět. Pak byl měsíc v nemocnici. 27.7. jsem dal testy na poprvé a 1.8. měla být zkušební jízda. Dva žáci přijeli s komisařem a učitelem před autoškolu (Pankrác) "byla to frkačka, jeli jsme 10 min z Bohdalce k Bohemce a hotovo". (Holka na potřetí, Kluk na počtvrtý) Fajn no, komisař arogantní jak prase a prej jedem, jezdily jsme asi 40 min, Vršovice,Nusle,Vinohrady... s tim že během jízdy jsem jel jednosměrkou na kterou se ze šikmého úhlu zprava napojovala ulice a na konci mi bylo oznámeno že komisař "dostatečně neviděl bělmo mých očí", a že jsem se málo podíval, i když mě pak dalších 20 minut nechal jet.No fajn, asi moje chyba....týpek co byl se mnou jel deset min a nedal mu to ze stejného důvodu.No dobrý.

    Druhý pokus byl až 11.9., prý nejsou termíny. Jeli jsme ráno z Bohdalce, jedu jako první a když sjíždím z Bohdalce k Edenu, tak za křižovatkou jsem zastaven, jízda ukončena (4 min), a že neumim řadit. Jel jsem 40-45 z kopce k Edenu, přede mnou auto 20 m za mnou též 20 m, za chvíli na křižovatce, ale prej sem nezařadil trojku. Psal jsem pak na Autoškola Ombudsman, a neměl by to být důvod k ukončení zkoušky a že pokud chci můžu podat stížnost na Ministerstvo (během stížnosti nejde dělat zkouška), fajn no, tak snad napotřetí. Týpek co byl se mnou a s učitelem si tykal to prý dal, ostatní dva po nás ne. 1 ze 4...supr skore.

    Další termín, nejsou termíny, ozvu se...8-13.10 mám dovolenou...."no snad se to netrefí"....za týden..."no tak zkouška je 10.10." řikám wtf. Týden po dovolené volám co teda jako a prý...j"é,já jsem dal opravný termín těm co nedali 10.10. na 25.10 ale nevěděl sem že jste zpátky a už nejde přidávat".Uaaarrrhhhg

    Volám dnes, a prý termín mu další ještě nedali, a prý tam chudák bude muset zajet a že dá vědět.

    Na to že je na dokončení 6 měsíců, za 3,5 měsíce jsem měl dva pokusy, a ani nemůžu nic, mi to přijde slušný.Větší bezmoc a zoufalství z toho cokoliv ovlivnit jsem asi nezažil.Nehledě na permamentní menší stres co bude příště a jestli to stihnu.

    Zajímá mě jestli má někdo podobné zkušenosti a co byste dělali?Čekali že termín dorazí a třetí pokus se povede? Počkat na třetí pokus jak dopadne a pak se případně přehlásit do jiné autoškoly? (jiné město, vesnice, oblast Prahy), nečekali a přehlásily se rovnou a doufali že jiná autoškola bude lepší, bude mít víc termínů a komisaře co se chovaj jako lidi?

    Díky
    SPM
    SPM --- ---
    THE_MIRACLE: mně dost pobavilo, když jsem někdy před 2 týdny potkal v Praze někde na pomezí Žižkov / Karlín Espace s obrovskou nálepkou Praha sobě. A seděla v něm jedna ženská. Jsem nějak myslel, že tihle zachránci planety jdou příkladem a jezdí po městě na kole. A ne že v jedné osobě jezdí minivanem po centru :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: normalni salamova metoda... to neznas? :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Ten kokot z Praha sobě minulý týden prosil, ať jsou všichni trpěliví, že ta uzavírka Malé strany bude na nejkratší možnou dobu...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Po nábřeží a Malou Stranou auta nepojedou do příští neděle, sbírají se data - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...abrezi-mala-strana-auta-uzavirka-prodlouzeni.A191108_174154_praha-zpravy_zuf
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GLOBETROTTER: R*U*S*Á*K* ;)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Rusák dostal za silvestrovské zabití 9 let a pokud bude někdy něco mít s Českem, tak si to možná i odsedí.

    Kdo jste žili nebo žijete v zemích s legálním alkoholem za volantem, přijde vám normální, že se s 1,2 promile někdo takhle chová v totálně přeplněném centru velkoměsta? Měl tam ten alkohol vůbec nějaký zásadní vliv?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Mýtné brány na dálnicích do šrotu nejdou, budou měřit rychlost - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...nek/mytne-brany-na-dalnicich-do-srotu-nejdou-budou-merit-rychlost-40301532

    bude líp
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: By me zajimalo, jak by to bylo s určením viny, kdyby to někdo z vás dvou neubrzdil. Pokud i ten před Tebou byl chlap, tak aby zase nezaplakala statistika, že chlapi zaviní více nehod než ženské.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam