• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: Jenom 4? :-) Tohle vidím furt. Nedávno posledně z chaty hned dva sjezdy po sobě, kdy mi to tam expert poslal a nebylo kam uhnout, takže na brzdy...

    JOPS: problém možná s náklaďákem, hodně naloženou dodávkou nebo něčím podobným, ale u osobáku bych řekl že fakt ne. 1.0 39kW se ve většině připojováku furt rozjede min. na kilo, aniž by se ji nějak brutálně šlapalo na krk. Jenom se holt musí použít ten fofrklacek mezi sedačkama, když už tam je a nerozjíždět se s tím na pětku...

    RALI: za tohle konkrétně bych vraždil a dělají to prakticky všichni... osobně jsem na to už rezignoval a jak se sere do toho pruhu, tak tam vjíždím rovnou taky (v 99% případů mě totiž stejně předjet nedokáže a akorát mě na konci zablokuje).

    ADAMIRA: to špatnej přístup sice je, ale děje se to. Jenom mi taknějak uniká, jak problém, že senioři, kteří blbě vidí a musí povinně chodit na prohlídky a razítko dostanou, protože byli s Frantou v Trenčíně, vyřešíš tím, že na ty prohlídky naženeš povinně všechny? Tím se to tak trochu asi vůbec nezmění, že? Tím 3x za rok se ti snažím jenom naznačit, že když na každou kravinu potřebuješ razítko 1x za 10 let, protože jednou za 10 let to nikoho nezabije, tak k těm doktorům budeš běhat furt. Ono i na to řízení auta ten zrak není jediná potřebná vlastnost... Takže ano, když tu máme situaci, že stejně Franta to razítko Pepovi dá, tak hnát tam všechny povinně mi přijde jako zbytečná buzerace, dokud Pepové ty razítka stejně budou dávat.
    SITH
    SITH --- ---
    JOPS: furt lepší to, než si myslet, že tam připojovací pruh bude, a ona tam stopka :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    SITH:

    GLOBETROTTER:

    ona dalsi vec je vzkon vozu. Kdyz mam sluzebni auto, tak tam vykon proste je a pripojeni na dalnici bez problemu, kdyz jsem jezdil se slabsim obsahem, tak uz tomu clovek musel trochu vic slapat na krk, aby to jelo a kdyz se to sejde, ze jedou tri kamiony za sebou, je problem se dostat pred ten prvni a mezi ty se fakt nenacpes :)

    a v pripojovacim pruhu jsem zastavil pouze jednou... a to jsem si nadaval do kokotu, ale bylo to v miste, kde jsem byl vubec poprve, tam znacka, dej prednost v jizde a strasnym zpusobem chcalo, ze nebylo videt na 50 metru pred sebe a nevsiml jsem si, ze to je pripojovaci pruh.... ehm...
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    GLOBETROTTER: Já se s autoškolou dostal na dálnici až při zkoušce, takže netuším :D

    Já ale tu autoškolu měl celkově speciální. Teorie se probrala způsobem "Tady máte knížku a kdyžtak se ptejte na jízdách" a nikdo nám jinak nic nesdělil. Jízdy primárně mezi vesnicema a tudíž bez semaforů a zastavování, takže i po absolvování zkoušky jsem měl ještě tak půl roku problémy s chcípáním motoru při rozjíždění.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    MLUKS: To je uplna klasika, zvlast o vikendech
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    MLUKS:
    SITH:
    Učí se třeba toto v autoškolách?
    SITH
    SITH --- ---
    MLUKS: tohle vidím pořád :( nedávno jsem viděl, jak v připojovacím pruhu dokonce zastavil a čekal, až ho někdo pustí.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    Musím si postěžovat. Za poslední víkend jsem najel cca 200 km a zažil jsem celkem 4 případy toho, jak někdo na dálnici najíždí cca 60 km/h, neakceleruje a hned jak se mezi připojovacím a průběžným pruhem objeví přerušovaná čára, tak to hned narve do průběžného. Jeden z nich si to namířil rovnou do prostředního...
    U jednoho jsem si všimnul nálepky začátečník a jeden z nich byla seniorka :/
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Jak jsem psal, za rok zpátky jsem u toho doktora byl 3x... To není úplně jednou za 10 let. A jak už tu padlo - jestliže tady slepí senioři, kteří na ty prohlídky ze zákona chodit musí, vraždí ostatní autem, tak je naprosto přesně vidět, k čemu takové nařízení povede - k ničemu :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KIE: Ok beru zpět moje chyba.
    KIE
    KIE --- ---
    ADAMIRA: JFM: jen upřesním že lékařská prohlídka je v 65, pak 68 a pak každé dva roky (pokud se bavíme o B) - bez toho ten důchodce nemůže jezdit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: Ano přesně tak, s páskou se háknkrojtzem na ruce hnát chudáky podviživený k doktorovi, zlej Bruseli :)

    Ne, vážně, mě to příjde k smíchu, fakt nevidím problém v tom aby musel někdo jednou za 10 let dejme tomu na prohlídku, jak kvůi řidičáku, tak třeba kvůi zbrojáku, ale já už ztratil síly se nějak prát s tímhle modernim ubulenym rebelstvím, jo, hroznej fašismus, pakárna a konce civilizace ty prohlídky.

    "... a stejně to sražený holce nepomohlo"

    Jasný, kolika lidem nepomohl při nehodě pás? Kolika lidem nepomohlo jet střízlivej? Kolika lidem nepomohlo dodržování maximální rychlosti?
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Senioři nad 60 musí už teď pravidelně k lékaři na prohlídku a řídit smějí jen s potvrzením o zdravotní způsobilosti. No a stejně to tedy sražené holce nepomohlo, děda dostal záchvat.
    Ale když naženem ještě všechny k očnímu, tak už to určitě pomůže pomůže.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: nevidí nebo záchvat, minulý rok vím minimálně o jednom takovym přpadu - v Praze na nábřeží, senior okolo 80-ti let, sražená mrtvá holka ve vltavě, ale zase tomu pánovi nikdo fašisticky nenakazoval nějákou kontrolu, takže nakonec asi vlastně dobrý a je to vlastně hrdina ;)
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Prosím pěkně, kolik je v ČR těch, které sejmul důchodce protože nevidí, řekněme třeba za minulý rok?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Všichni ti důchodci co někoho sejmuli protože nevidí nebo že zrovna chytli záchvat si byli stoprocentně jistý že jsou absolutně zdravý a nějáký mladý co nezažili brigády v jednapadesátym jim nebudou vyprávět, jestli maj nebo nemaj řídit. :D

    Svobodáááá! :D

    SPM
    SPM --- ---
    Když už takovýhle pruzení, tak ať ta kontrola zdravotního stavu je jedna, je to zaznamenané v systému a bere se to z toho. Pokud k tomu doktorovi půjdu jednou za dva roky a nebudu pak muset nosit separátní razítko pro zaměstnavatele, další razítko při rozšiřování skupin, další razítko na támhletu průkazku, tak bych snad byl i pro. Jenže to by doktorům a zdravotnickým zařízením nejspíš sakra klesly zisky a byl by řev :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: zijem v Ceske republice, v chytre nastaveni nejak neverim, predchozi zkusenosti s praktickou implementaci jakehokoliv podobneho napadu to dokazuji :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: DANYSEK: s tim mistem to byl pokus o vtip :)

    Kazdopadne, osobne si myslim, ze kontrola zraku, pokud by byla nastavena chytre,neni spatna myslenka.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DAVETESS: to je nakej citat od Klause jr.?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Já se už z principu pokaždý zhrozim, když Besip přijde s tím, že je potřeba něco dalšího nařídit/zakázat/zregulovat/registrovat (dosaďte si dle potřeby).
    Mám pocit, že se jako společnost už velice brzy, v zájmu dobra, sami ubuzerujeme k smrti. Před tim samozřejmě proběhne finální období, kdy nebudeme dělat už nic jinýho, než obíhat úředníky a dávat dohromady razítka, potřebná k výkonu i těch nejzákladnějších činností...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam