• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ADAMIRA: nebo by se zkřížili v dalmatiny =D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Já bych pro tyhle pamrdy měl partnerky, ve Francii na horách jich není málo, expertky s bílejma lyžákama, lyžema, komplet oblečením, rukavicema, čepicí a obroučkama od brejlí.

    Mohli by se zprcat a někde všichni společně chcípnout :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SITH: Míra zavinění a kdesi cosi; v konečným důsledku asi an soudci, jak moc by tě měl za supermana s lidarovým zrakem:-/

    Já teda nakoupil z Číny balíček reflexních pásek, že je po nidžích budu vrhat, ale zatím jsem žádného černocha nepotkal...nebo neviděl?
    SITH
    SITH --- ---
    včera jsem cestou z práce málem sejmul neosvětleného cyklistu, který jel po hlavní, ale celý v černým, bez světel a vjel jsem mu tam z vedlejší. Zastavil asi půl metru od auta. Jak by se to řešilo kdyby se mu, nedejbože, něco stalo?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TOMBRIDER: No tak to tím asi básník říct nechtěl ale jako čert z krabičky jsi vyskočil ukázkově :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...kdyz uz tu frci ty nehody, tak pridame jednoho indickeho letce :)
    https://twitter.com/BunnyPunia/status/1198568349120319488
    DYNK
    DYNK --- ---
    SPM: Souhlasim. Diky tomu zaznamu ma aspon sanci. Ale v jeho kuzi bych stejne moc klidne nespal.
    SPM
    SPM --- ---
    DYNK: Jako jo, máš pravdu, jen říkám, že to uhnutí byla možnost, kde byla šance to přestát bez nehody... jinak teda nějak pevně věřím, že když má PČR v ruce takovéhle celkem jasné průkazné video, tak z něj viníka nehody neudělají... Podle téhle logiky by totiž Lacina taky žádnou nehodu neudělal.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SPM: tohle je zajímaví fenomén. Vjede tam, šlápne na brzdu aby se vzápětí rozjel..
    Zažil jsem.
    Jen taktak.. Zbraslav
    https://www.youtube.com/watch?v=DKysmsdTmGg
    DYNK
    DYNK --- ---
    SPM: No, jednak to odnesl nekdo, kdo za to nemohl, ale zaroven se taky stal z toho ridice dodavky vinik nehody. Kdyby zustal v pruhu, usetril by si hodne starosti.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    EXAGE: lol, může za to vlastnictví SUV. Tak to je úplná esence čecháčkovství...
    SPM
    SPM --- ---
    JOHY: Tak ono to uhnutí leckdy vede k nehodě, ale leckdy jí to zabrání... v tý dodávce měl dvě možnosti, buď to do toho dementa narvat nebo se zkusit vyhnout. Kdyby tam nic nejelo, tak mu to vyšlo, leč bohužel jelo. Takže akorát to odnesl někdo, kdo za to nemohl...

    SITH: když koukneš na to video, tak on nejenom že se rozjel jak důchodce, ale on během toho, co už v tom pruhu smrděl, ještě šlápnul na brzdu (na chvíli se tam rozsvítí brzdová světla). To doopravdy nepochopím, co se mu v tý palici honilo... jako dokážu pochopit, že ho v nějakm zkratu nevšim, neodhadl jeho rychlost nebo cokoliv... ale když už v tom pruhu stojim a řítí se na mě auto, tak mizim co nejvyšší rychlostí a ne že ještě šlapám na brzdu...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tady zase měl místo a nezkusil to strhnout alespoň na tu zastávku. Uff.

    https://www.facebook.com/watch/?v=2453899878159637
    SITH
    SITH --- ---
    EXAGE: tak Kuga je takový malý focus, to bych neporovnával s SUV typu Touareg nebo X5 :) podle mě ho viděl, ale myslel si že to tam rychle šoupne a ono prd, rozjel se jak důchodce
    JOHY
    JOHY --- ---
    Upřímně já jsem dvakrát taky "instintivně" strhával: jednou, kdyý mi zprava u pomníku parašutistů vjel do pravýho pruhu směrem ze stírky dolů do holešoviček jcdecaux pick up: vůbec se nepodival, naštěstí byla noc a v levym nikdo nejel.
    Podruhý to bylo horší: městskej okruh z letiště na barrandov, levej a prostřední pruh se opravovaly a dalo se vjet buď do pravýho (možná to byl odstavnej, to si nepamatuju), nebo do protisměru, kterej byl oddělenej klasickejma bobíkama. Tam jsem jel i já, rychlost omezená na 80km/h. Asi po 200 mi najednou z tý stavby mezi svodidlama cca deset metrů přede mnou vjel zelenej kombík (opel astra) a já to prostě instinktivně strhnul: mezi bobíky, v protisměru jsem poprvý viděl auto, jak šlo "na dvě kola" jak se vyhejbavalo mě. Rychle jsem se zařadil, to auto jsem dojel, v něm paní, úplně vyklepaná. Já ji ujistil, že ji nebudu nadávat, ale co proboha dělala. Ona, že si tý stavby nevšimla, pak se chtěla zařadit a mě přehlídla. Tak jsem jen kouknul dozadu, tam tři děti v sedačkách a řekl jsem: příště se podívejte třikrát, páč nechci řikat, co by se stalo, kdybych to do nich z boku mym dvoutunovym mercedesem v osmdesátce napálil.

    Bavil jsem se o tom i s dopravákama a ty řikali, že bohužel instinktivní vyhnutí se srážce je reflex. To, že to leckdy vede k nehodě je věc druhá, ale není to přímo vina danýho řidiče.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Jak jsem psal na fb, hlavně že měl kokot esůvéčko, ze kterýho je, máááámo, dobře vidět.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    JOHY: Jo, viník samozřejmě ujel.
    Já dneska ráno taky stál na dálnici na brzdách. Z připojovacího pruhu se tak sto metrů přede mnou chtěly napojit tři auta. Ten prostřední byl trochu pomalejší a tak se ten poslední zařadil do mýho pruhu, chtěl ho hned předjet a pak si to rozmyslel a normálně tam na dálnici zastavil. Vedle mě v levým pruhu auta a za mnou bohudík nic, takže se mi nikdo do kufru nepodíval.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Blbý no, tohle nikdo moc nečeká takže instinktivně to poslal do jediný volný mezery co tam viděl.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    JOHY: Jo, Fordu Kuga.
    SITH: Imho přirozenej reflex, snažící se odvrátit srážku. Co by asi udělala Tesla? Hmm.
    JOHY
    JOHY --- ---
    EXAGE: chápu to dobře, že ta dodávka se vyhejbala tomu osobáku, co tam vjel při odbočování doleva?
    SITH
    SITH --- ---
    ale jako řešit situaci tím, že strhnu volant do protisměru, wtf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam