• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    DIVA: Tak ale procento pacientů jak chodci, tak řidiči asi nebude o moc větší než v jakýchkoliv jiných skupinách a každý se podle toho musí zařídit, ne nadarmo žáci v autoškole xkrát slyší slovo "předvídat".

    Bohužel podle toho co tu za poslední dobu píšeš, (plus ty brzdy) aspon víme kam se řadíš.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ANDR3E: a chces slyset jak by se meli v provozu chovat chodci, nebo si to muzu srolovat a strcit za kredenc.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    DIVA: tohle je prave problem proc to u nas na silnicich casto nefunguje, chybi nejaka vzajemna ohleduplnost, jako ridic prijizdejici k prechodu bych obcas nemel premyslet ze jsem v pravu a ze kdyz jsem u prechodu o fous driv tak ma chodec smulu, ale spis premyslet o to nasledcich kdyz to jednou nestihnu projet a chodec bude rychlejsi nez jsem cekal...a pri stretu auto vs. chodec to vzdycky odnese ten druhy, jako ridic bych u prechodu mel automaticky jet tak abych mohl kdykoliv zastavit, obzvlast kdyz je to ve meste a je tam max rychlost 30-50
    DIVA
    DIVA --- ---
    ANDR3E: dik za upozorneni, ani bych si nevsimla ze takovy blabol pisu. Aha, moment..
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    DIVA: aha, tak to vylozene omlouva ridice ktery zmiňuju
    DIVA
    DIVA --- ---
    ANDR3E: presne jako chodci co se rozbehnou 10m pred prechodem, kdyz vidi blizici se auto, co by stihlo projet.. a na prechodu zvolni do vychazkoveho tempa
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    dobry jsou taky ridici ktery pred prechodem jeste pridaji kdyz vidi chodce u prechodu
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    K te prechodove diskuzi, tak zrovna dnes mi rano mlada holka vbehla na prechod tesne pred auto. Nastesti jsem jel pomalu, takze v momente vsimnuti jsem to stihl zabrzdit. Ze predtim tou krizovatkou projel kamion na cervenou, je uz asi jedno.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLONDYNKA: jasne, je mezi nima minimalne tolik kretenu jako ve zbytku populace, takze bacha.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DIVA: Já už si delší dobu myslím, že mnoho řidičů z povolání jsou neuvěřitelní kreténi, ale potvrzení toho faktu není příjemná novinka.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLONDYNKA: presne tak. Auto mi mechanik pokazde predal plne funkcni. Takze toto je realita. Opravdu, auto muze mit poruchu na brzdach a pritom soucasne se vyskytovat v provozu. Pokazde se rozhlidni.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DIVA: rozumím tomu dobře, že ti (poněkolikáté) selhaly brzdy a ty jsi v tom autě v městském provozu opět odjela, jo? Tvl.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nedavno mi dospely muzsky vbehl do prechodu, tesne pred auto. Prechazel bocni ulici a jak videl, ze by musel pockat nez prejedu, proste zmenil smer a vitezoslavne vbehl na prechod primo prede me. Dohopskala jsem s brzdou na podlaze sejdrem do pulky prechodu pred neho. Tak jenom presel v chuzi a kroutil hlavou jak je toto mozne. Prechod je prece posvatne chodecke uzemi, kde je stret nepripustny, takze k nemu logicky nesmi dojit, fyziko necum. Malo pomnicku, malo.
    DIVA
    DIVA --- ---
    V souvislosti se srazenim deti na prechodu. Nedavno jsem mela slozitejsi poruchu na brzdach. Nekolikrat jsem vyjela nalozena, nez se zavada znovu projevila, samozrejme se mi podarilo po nekolikate neuspesne oprave dobrzdit v kolone o nevinny naraznik. Cestou od nehody jsem se drzela od predjedoucich sto metru, jela jsem tricet, nasrana a vyklepana, takze to trilete dite, ktere mi vbehlo do prechodu primo pred auto jsem stihla nerozmaznout. Matka, ktera sla 50 metru napred, ani nehoukla, ani se nezastavila, jenom se ohlidla, pizda jedna vylizana. Chodec, ktery jde do prechodu suverenne bez rozhlidnuti, jeste lepe cerstve matky, ktere do prechodu bez zpomaleni vtlaci kocarek, by meli odevzdat obcanky. V to pochopitelne nepocitam lidi, kteri jeste obcanku nemaji, za ty by mela rucit zodpovedna osoba, co je prevede nebo ucinne pouci.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: Já to vzdávám, to je hrozná davová psychóza. :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ADAMIRA: no to je prave ta chyba, cekat to nemas. On ten svet neni jen cernobily. Chyba na ridici je, ale bezpecne se nezachoval ani jeden.
    RALI
    RALI --- ---
    EXAGE: nevim jak moc si na video koukal, ale z pohledu protijedouciho je zrejme, ze kluk videl, ze mu to prvni auto zastavilo a rozbehl se az po te. To ze tam je druhej dement, kterej jede odbocovacim pruhem rovne, asi fakt necekal. Tam to auto proste nemelo co delat...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    To je dneska nejakej divnej tlak nebo něco slávite?

    NIKDO NIKDE proboha netvrdí, ze je OK se nerozhlizet i když mám přednost, ale to ze to ten kluk nerozhlid, je v případě určení vinny ABSOLUTNĚ irelevantní.

    To je jak někde v léčebně.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ohledně sanitek je dobrej kanál Ambuchannel na YouTube. Záchranář tam dával videa z výjezdů a u toho popisoval co a proč dělá a jak mu v daný situace můžou pomoct ostatní. Plus jako benefit jezdil autem, který mám, takže mě i bavilo sledovat jak tomu nakládá :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    VYWERN: presne, jednou jsem u meho byvaleho Renaulta Clio na dalnici zkusil co to znamena FAKT DUPNOUT na brzdu. Docela me prekvapilo, ze jsem v tom kufru neskoncil a myslim, ze ta auta za mnou na tom byla dost podobne, ze jsme si vsichni otestovali, co to znamena nouzove brzdeni :)

    ADAMIRA: ja tomu rikam minimalizace rizika, takze kdyz me nekdo takhle pusti, tak si kurva davam bacha, co jede v druhem pruhu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam