• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    Ale zase měl roušku, to se musí ocenit :-))
    FAT
    FAT --- ---
    GLOBETROTTER: Já ji zapínám v okamžiku usednutí za volant. A taky i kvůli pumpičkám, co si života nevážej.
    :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FAT: Asi jsem to blbě formuloval. Samozřejmě ne každá pumpička má pocit nesmrtelnosti a pocit, že je nad zákony. Ale takových, co ty pocity mají, je na silnicích celého světa víc než dost. I kvůli nim mám zapnutou kameru.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TOOMIX: škoda, to moh bejt čistej darwin. představa, že ještě někomu vlítne pod kola a ten to bude muset odsedět..
    FAT
    FAT --- ---
    TOOMIX: No to je ale blbec...
    :-(
    A to jsem pumpička taky, ale zřejmě ne [ GLOBETROTTER @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ] standardní...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    TOOMIX: Dobrej idiot.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: Tak standardní chování pumpičky, co má pocit nesmrtelnosti a současně pocit, že se ho zákony netýkají. Běžný obyvatel snad všech zemí světa.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Železniční přejezd Březhrad 26.03.2020
    http://www.youtube.com/watch?v=YkjXNRVpxKs
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PNXNTDD: Tak to je jasné. Nesmíš se přiznat a nesmí Tě někdo nabonzovat / policajt vidět, jak piješ před jízdou.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GLOBETROTTER:
    JFM:

    Kazdopadně tuhle toleranci zabiješ v okamžiku když řekneš, jo měl jsem nějaký pivka včera večer a tohle je zbytkáč z nich. Protože jakmile se policajtum přiznáš žes vědomě pil, tak myslím, že i těch 0,24 rázem může být problém podle mě.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    JFM: Ještě je tam vliv přirozené hladiny alkoholu, se kterou se již naštěstí počítá. Takže těch 0,24 by fakt mělo být v pohodě, jak říkáš.
    JFM
    JFM --- ---
    PNXNTDD: Hájit se tím nemůžeš. Jde o to, že policejní detekční přístroje Dräger mají takovou toleranci měření a proto policajti mají pokyn do této hodnoty považovat výsledek za negativní. Ale pokud tento pokyn v některém případě ignorují a buděš nesouhlasit s výsledkem, můžou tě vzít na test z krve a tento už bývá přesnější.
    Z výše uvedeného jaksi vyplynulo hospodské zjednodušení, že do 0,24 se může řídit v pohodě.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PYROMANEK: To máš odkud že se v ČR 0,24 neřeší ? Jako vážně by mě zajímalo jestli je to pravda a pokud ano tak nějaký relevantní zdroj abych to mohl považovat za fakt a kdyžtak se tím případně hájit.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BINARY_PARANOIC: K tomu Nizozemsku... Je hezký, že ho považuješ za civilizovanou zemi... kterou do jisté míry je. Ale je taky hlavně zemí kde jsou statisíce přistěhovalců od turků (ti teda moc nechlastaj, zato jezdí nonstop sjetí koksem) přes tisíce slováků, poláků a rumunů. A tady nastává ten problém na kterej to brzo dojede. V Holandsku žiju druhej rok, nikdy se mi nestalo a ani mým kamarádům kteří tu žijí 5+ let, že by jim policajt při kontrole dal dýchnout... Rodilí holandané prostě moc nechlastaj a ti policajti s tím jaksi ani nepočítaj že bys mohl být ožralej. A tady nastává kámen úrazu. Lidi z východu včetně mých kamarádů toho dost zneužívaj, takže dost často jezdí pod vlivem. Jako pivo za volantem je úplně normální věc, průser je, že s tou tolerancí 0,5 jezděj i když už těch pivek maj třeba 7 + panáky a sázej na to,že jim prostě dýchnout nikdo nedá... A věřím, že z těch dělnickejch poláků, slováků a rumunů to tam dělá každej druhej... Věc druhá je ta, proč tam je malá nehodovost zaviněná alkoholem... Ve zkratce je to proto, protože v Holandsku jsou jenom dálnice, ve městech jsou všude semafory, nejsou tam kopce, nejsou tam zrádný okresky, nejsou tam skoro zatáčky + většina lidí řídí echt nový káry s desítkama asistentů a hlavně se tam jezdí celkově mnohem víc pomalu... No celkově se v Holandsku bourá o dost mín protože těch rizikovejch faktorů je tam mínTo ale bohužel vychovává jenom majitele řidičáků a né řidiče kteří umí zvládat krizové situace. Další věc co jsem chtěl napsat je ta, že u nás v ČR jakákoliv tolerance alkoholu je naprostej nesmysl - protože jsme prostě národ kde se kalí a dost lidí by si svoje 3 desítky po obědě rádo označilo za malinkej zbytkáč po kterým klidně může jet a nic se vlastně neděje....
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    BINARY_PARANOIC: tak pivo si dam i ted... to je do 0,24, takze to se stejne neresi... a po kocovine... mas mit tester a jezdit pak podle predpisu... pres den tolik nechytaj...
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: to je presne :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Už je tam zase půl promile, hodně let (ta Tvoje dovolená byla v r.2004 a pak to po asi 5 letech vrátili, ale přesně nevím)
    RALI
    RALI --- ---
    BINARY_PARANOIC: to by se dalo mozna vyhledat v chorvatskych statistikach, tam byvalo povolene 0,5, pak mi to behem dovoleny zredukovali na 0, tak jsem si musel prestat dava pivo k veceri :)

    me by tak zajialo, jaka je definice typicky civilizovane zeme.

    a jeste jedna vec, nevim jestli sem to jen nekde neprehlidnul, jde o nehody zpusobene pod vlivem, nebo vsechny kde je obecne pod vlivem nektery z ucastniku?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BINARY_PARANOIC: A proto takovy porovnani delaj pouze lidi, ktery chtej presnou statstikou ze zcela nepresnych cisel pouzit k utazeni sroubu.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    VYWERN: neporovnávám je já, ale ETSC. A žádné lepší porovnání zkrátka k dispozici není, právě pro množství různých proměnných. Tyto studie tedy nejsou zcela ideální, ale všechny ukazují, že snížení právní tolerance alkoholu za volentem má pozitivní vliv na snížení nehodovosti způsobené alkoholem a vedoucí k úmrtí. Naopak nevím o žádné, která by naznačovala opak — pokud ji máte, sem s ní, rád si ji přečtu (fakt).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam