• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    RALI:
    ridicak je od slova ridit. proto mi argumentace s ridicake pro chodce prijde zmatecna a spise na efekt;) a i obecne argumentace chodci nedava smysl a je spise zavadejici, stejne tak bych moh argumentova tema samejma blbeckama co pises,pokud budou mit kolo nebo nakupni kosik.to je o necem jinem.

    pokud je zdravej rozum a ohleduplnost to,co to potrebuje, proc maj ridicaky automobiliste? take by stacila? je ridic kola tedy naka bytost,ktere je vice ohleduplna a rozumna nez ridic auta?

    jinak fascinujici s tema detma.pokud je rodic takovej kreten, ze veme male dite nekam,kde litaj ridici 90kmh s autama, jeho vec.

    jinak sam jezdim jak autem tak na kole.
    povazuji oboje za dopravni prostredek.
    na kole se snazim jezdit co nejvice mimo silnice, pokud se jedu projet "jen tak", pokud jedu do prace nebo na nakup,jedu po bezne silnici.zasadne nejezdim po chodnicich.samozrejme nic neni cernobile a muj post byl spis dloubnuti,protoze mi porad nedochazi,proc se jedna skupina muze beztrestne placat na tech samejch silnicich co jina musi mit osvedceni (a pls neargumemtujte nekdo,ze je to ridicak pro motorova vozidla:)))
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: Možná je problém v tom, že z trojice "řidiči aut, cyklisti, chodci" nejvíce porušují zákon cyklisti a ne chodci, jak se snažíš naznačit.
    RALI
    RALI --- ---
    HIMLHERGOT: co ti vadi na detech 6-10? mozna i pro chodce ridicaky a spz, pokud porusuji elementarni veci jako kdyz prechazeji kde nemaji, chodi neosvetleni po silnici v noci, po spatne krajnici a jeste casto pod vlivem omamnych latek...jako by se to neutahovalo za poslednich 30 let az moc, tak tomu jeste prisad a za chvili to tu bude jak v cine. Zdravej rozum a ohleduplnost, to je to jediny co to potrebuje...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HIMLHERGOT: Kupoval jsem v hypermarketu dceři dětské kolo, hlídačka samoobslužných kas mě vyhnala na kasu s obsluhou, se zdůvodněním, že kolo má kola velká 20 palců, což jsem nechápal co se děje a pokladní pak od návodu a záručního listu vytáhla registrační lístek, který jsem musel vyplnit a zaplatit příslušnou sumu za registraci kola. Za dva týdny přišla z radnice samolepka (SPZ) na kolo. Někde to tak už funguje :-) P.S.: Kdyby ta kola byla velká jen 19 palců, tak to nebylo nutné.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    spz a ridicak pro kazdyho kolistu,co jezdi po silnici.
    spz,aby byl dohledatelny.
    ridicak,aby byl trestatelny,pokud porusuje elementarni veci jako jezdeni vedle sebe ve dvou,nedavani znameni o zmene smeru jizdy,vytahne na silnici dve deti odhadem 6-10 let,atd.

    ;)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SPM: Jj, je to nejspíš relativně nová změna - když jsem dělal řidičák, tak tam skoro jistě bylo, že při podjetí musí ta kolona stát.

    RANO: V tom větším provozu to asi holt chce být co nejvíc asertivní - když se rozhodneš auta stojící na červenou nepodjet (což je teda imho doporučovaný postup, však také na spoustě křižovatek mají cyklisté vyhrazený obdélník úplně vepředu) a zůstat mezi nimi, tak prostě zastavit uprostřed a zabrat celý pruh (jako motorka), aby se vedle už auto nevešlo.
    RANO
    RANO --- ---
    když jsme u toho, tak mě třeba dost vytáčí, když zůstanu stát metr za posledním autem u kraje (právě proto, že je jich několik málo), načež přijede další a zastaví hned vedle mě tak, že jsem najednou na úrovni předního kola nebo A-sloupku a třeba třicet centimetrů od toho auta. děje se to imrvére, a píšu to bokem jenom jako pro představu jaký jsou různý situace z druhý strany, protože dotyčným řidičům na tom nepřijde nic špatnýho.
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: no nevim, za mě dostatek prostoru, zvlášť když ten cyklista jede a neni to zrovna směrově stabilní popojíždědlo, neni, že se vejde řídítkem těsně vedle zrcátka a obrubník :-) Ergo, pokud bych toho cyklistu předjel se stejným "dostatečným" bočním rozestupem, jako oni se kolikrát namontují vedle toho auta, tak se posere do výšky :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Na vetsine mist v Praze se tam vejde nejen kolista, a le skutr, bych to tak nedramatizoval. Ale podjizdeni pochopitelne delat jen a pouze kdyz auta stojej.
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: asi tak (a to mám ještě pocit, že kdysi tam bylo jenom když stojí). Takže z tohohle pohledu cyklista, kterej začne podjíždět rozjíždějící se auta z křižovatky je podle mě debil. A s klauzulí o dostatku místa bych řekl, že na většině míst v Praze by to neměli dělat vůbec...

    S těmi rozestupy... upřímně, snažim se jim tam toho místa nechat fakt hodně. Ale když po pátý předjíždím toho stejného cyklistu, kterého předjíždím jenom proto, že za ním x minut jedu než tam to místo mám, kvůli tomu zůstanu viset na červené a přesto, že jsme na tý křižovatce jediní, tak on mě musí podjet zprava a zablokovat mě, tak se ten rozestup postupně zmenšuje a zmenšuje... Chápu, že nebudou stát v koloně aut, ale nacpat se i před ty 1 - 2 auta, co na tý křižovatce stojí, když by to jinak na zelenou projel úplně stejně, mi přijde jako jeden z vrcholů cyklistické bezohlednosti.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    § 57
    (4) Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti.

    Podle mne je to celkem jednoznačné: pokud se auta někde zaseknou, tak je dojíždějící cyklista může klidně podjet, akorát si u toho musí dávat pozor a nefláknout sebou před rozjíždějící se náklaďák.
    A z druhé strany: v okamžiku, kdy ho auto má zas před sebou, tak holt ego stranou, je to prostě jako v situaci, kdy jel celou dobu před autem a to ho zrovna dojelo. Taky mě občas štve, když autem musím (zvlášť když je to úzké) 4x předjíždět stejného cyklistu, protože se prostě bojím, abychom o sebe neškrtli apod. .. ale holt tak to je, má prostě právo tam jet a nenechat se blokovat zácpou.
    RANO
    RANO --- ---
    EXCITE: ale jezuskote.
    EXCITE: možná tu nečti mezi řádky, co kam otáčím - tuhle miracle se diví, že cyklisti předjíždí zprava, to je docela dost jednoduché - protože můžou. a pak sis sem ty přišel postěžovat, že ti nějaký "psychouš nedal přednost na přechodu" - no jo, ale co já s tím nadělám a proč to adresuješ mým směrem?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RANO:ono to asi není úplně vidět,ale já jsem úplně klidný, pane kolego :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    CAIDEL: Ale ne, je to jen sbírka za nějakou dobu, to bylo jen takový to šťourání potom co napsal Miracle. Tady Rano mu vytýká,že nezná pravidla..Jenže to není tak jednoznačné v těch pravidlech, "cyklista musí dbát při předjíždění zprava zvýšené opatrnosti." což bych tak pochopil,že byla ta situace, ale tom ani slovo.A hned to otáčí do situace,že řidič jsou debilové,že mu často dělaj tohle a tamto...
    RANO
    RANO --- ---
    EXCITE: co je tohle za freestyle?
    tak jsi potkal hodně blbců, asi to nějak přivoláváš. co já s tím mám co dělat?
    jo, jezdím (i) v praze, jo, stalo se mi, že mi někdo otevřel dveře, že mě kamion zametl návěsem na chodník při předjíždění mě, že mi někdo nedá přednost se mi stává denně, že mě někdo vybrzdí (úmyslně nebo neúmyslně tak, že přede mě prostě vjede) taky denně, nedávno jsem pustil lidi na přechodu a nějaký dement z dodávky za mnou mi začal nadávat, čas od času mě někdo vezme zrcátkem při předjíždění mě. a párkrát mi nedalo přednost jiný kolo anebo vlezl chodec do silnice před kolo. a teď mi začlo vadit, že se tu lidi plácaj po zádech, aniž by znali vyhlášku.
    chceš teda kapesník nebo proč takhle startuješ?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    EXCITE: No, jak bych ti tu smutnou zprávu sdělil....

    Pokud potkáš za den jednoho blbce, potkal jsi prostě blbce. Pokud jsi těch blbců potkal dvacet, budeš asi blbec spíš ty.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    CAIDEL: psychoušů na kole bych měl více (jedoucí uprostřed silnice před auty / najíždějící do kočárku -všichni řvali a nadávali do zmrdů a píč..(všechno Praha) je to taky u vás obvyklé? RANO:
    RANO
    RANO --- ---
    EXCITE: chceš politovat nebo co přesně?
    mě spíš mrzí, že lidi dostanou řidičák a běžně řídí bez toho, aby tyhle dost základní věci znali. ale co už.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    EXCITE: Musí. Nedal. Blbec. Co tam máš dál?

    (auta taky musí dávat na přechodu přednost chodcům. V konkrétních případech pak: Musí. Nedají. Blbci.)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RANO: tohle je na FLorenci hned u metra v jednosměrce..předchod přes tramvajové koleje. Píšeš jako odborník na provoz kol ,tak se ptám.
    RANO
    RANO --- ---
    EXCITE: wtf, na co konkrétně reaguješ?
    chodce pouštím ať jedu na čemkoliv, na kole je debilní, když před přechodem zastavím a auto/a za mnou to projedou. dík za optání.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RANO: a co na přechodu,cyklista nemusí dávast přednost chodcům? Jednou takhle před koronou chyt jeden psychouš na kole hysterák,když jsem se ho na přechodu, kde nás málem smetl, zeptal jestli nemusí dávat přednost..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam