ALESH: Mno, kolik toho tím autem najezdíš po městě? Já při nějakém podobném nájezdu jsem obecně vzato nikdy nebo hodně málokdy měl problém s cyklistou někde mimo větší zástavbu. Fajn, potkáš ho, je pomalej, ale jede taknějak kde má, tak se prostě o něco později předjede a jede se dál... Naopak to, co předvádějí cyklisti v Praze mi přijde jako dost strašné a o hodně horší, než co se objevuje mezi ostatními řidiči "plechovek." Oni i ty nejblbější řidiči aut hodně málokdy jezdí po chodníku a přechodech (a tohle mi ani nějak nevadí z pohledu chodce, že bych je chtěl sundavat, ale prostě při té jízdě autem se taknějak dá tušit odkud jaký chodec vleze pod dráhu auta, ale u cyklisty co to pálí 30km/h a zjeví se před tím autem předtím, než je možnost si ho všimnout, se to prostě odhaduje blbě), jezdili mimo své vyhrazené pruhy, cpali se všude na těsno i tam, kam se pomalu nevejdou, jezdili na čistou červenou (tedy ne nestihnutou oranžovou, ale natvrdo červenou)... Prostě v těch autech jezdí řada pitomců, ale až tak úplná ignorance prakticky veškerých předpisů tam není.
Upřímně si myslím, když tak navíc pozoruju svého cyklistického kolegu, že hlavní "problém" je ten, že zatímco 99% lidí do toho auta sedá s tím, že je to dopravní prostředek a chtěj se tím akorát nějak někam dopravit a ty kiksy dělají, protože jsou lemplové, tak naproti tomu velká část cyklistů to bere jako sportovní nástroj, kde je to o tom zpotit se, o adrenalinu a podobně... a v tu chvíli prostě když mají pocit, že to projde, tak letí na červenou, přechodem, podjíždí auta... protože zpomalit a jet v klidu není ono, ikdyž rozdíl na cestě budou jednotky minut.
(A ano, já na to kolo občas taky sednu a zrovna předminulý víkend nás málem sundal nějakej plešatej buzerant, kterej jel z protisměru, začal předjíždět traktor a když zjistil, že tam jedeme, tak místo aby měl snahu brzdit, tak ani neubral, opřel se o klakson a švihnul to 90kou natěsno okolo nás. Přesto mám pocit, že tyhle situace se mi stávají podstatně méně, než kolikrát jsem toho cyklistu málem sundal já, protože mi prostě vlítnul pod auto).